Mitä syntyy, kun emäntä ei osaa päättää tekeekö jauhelihapihvejä ja kermasipulia vai rekkamiehen paleospydäriä? Siitä syntyy sekamelska, jonka nimesin rekkamiehen paleopadaksi. Harhaanjohtava nimi tämäkin, sillä patojahan tulee hauduttaa huolella ja pitkään. Tein pikapadan. Hauduttamiseen meni jotain viiden ja kymmenen minuutin väliltä. Se riitti ja paleopata maistui. Hyvältä =)
REKKAMIEHEN PALEOPATA (3 kohtuullista annosta)
- ~400 g jauhelihaa (Thorsvikin herefordia piisaa edelleen pakkasessa)
- 2 isohkoa paprikaa
- 2 isohkoa punasipulia
- puolikas luomuomena
- luraus kookoskermaa
- alle 1 dl vettä
- juoksevaa luomuhunajaa
- balsamiviinietikkaa
- mausteeksi himalajan suolaa, rouhittua mustapippuria, jauhettua cayennepippuria, tuoretta persiljaa
- paistamiseen kookosöljyä
Ruskista jauheliha pannulla. Siirrä kypsä jauheliha kattilaan odottelemaan kasviksia.
Pilko ja kypsennä paprikat pehmeiksi kookosöljyssä. Lisää loppuvaiheessa hetkeksi pilkottu omena. Kaada paprika-omenaseos jauhelihan kaveriksi kattilaan.
Kuullota punasipulit pannulla. Lisää loppuvaiheessa luraus hunajaa ja hetken päästä vielä balsamiviinietikka. Jatka paistamista kunnes pahimmat viinietikkahöyryt ovat haihtuneet ja kumoa kattilaan.
Lisää kattilaan hieman vettä ja nosta se liedelle porisemaan miedolla lämmöllä. Lisää mausteet ja kookoskerma. Sekoita, tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Anna muhia kattilassa hetken aikaa, kumoa lautaselle ja kuvittele olevasi rekkamies luolassa.
Tää oli hyvää, vaikka epäilin kun viinietikasta lähti aika voimakas tuoksu kun sen sipulien päälle kaadoin. Voin taas suositella muillekin. :)
Onneksi se viinietikan pahin terä haihtuu melko nopiaan =D