Ravintolat
Jätä kommentti

Kesäkauden päättäjäiset Hvitträskissä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vietimme sunnuntaina ystäväni kanssa pienimuotoisia kesäkauden päättäjäisiä. Päättäjäispaikaksi valikoitui läpeensä tuttu, mutta aina yhtä ihana Hvitträsk. Syitä valintaan oli kutakuinkin kaksi. Ensinnäkin mun piti käydä Hvitträskissä kuvaamassa ja toisekseen Hvitträskin ruoka ei koskaan petä! Eikä pettänyt tälläkään kertaa. Aina yhtä hyvää. Mielelläni panostan muutaman lantin enemmän laatuun kuin menen halvalla kauppakeskuksen ketjuravintolaan. Hyvä ruoka, parempi mieli! Vaikka lompakko jäisikin vähän laihemmaksi ;)

Olen aiemmin suosinut valmiita menuita, mutta tällä kertaa valitsimme annokset a`la carte -listalta. Alkuruoaksi valitsimme alkupalalajitelman kahdelle. Bingo! Ihan loistava valinta! Paljon kaikkea ja riittävästi. Kahdelle.

Alkupalalajitelmasta löytyi ainakin…

 • maalaispateeta ja jotain hilloketta (mums!)
 • rosè -paistia
 • graavisiikaa
 • lohta
 • aiolia
 • paikalla leivottua mallasleipää
 • Veikkolan kotijuustoa
 • tomaattimarmeladia (mums!)
 • marinoituja oliiveja ja artisokkaa
 • katkarapu-kaaliraastesalaattia (coleslaw)
 • kurkkua, tomaattia,retiisiä, tammenlehtisalaattia (vihreää!) ja mansikkaa

Saattoi siinä olla vielä jotain muutakin. En muista. Kuvasta onnistuin palauttamaan nämä mieleeni.

Ruokajuomana lasillinen ihan hyvää peruspunkkua ja pullollinen valkkaria. Talon viinejä ja Coralloa molemmat.

Pääruoaksi mulle lihaa! Kaverille kasvista. Ylikypsä viljaporsaan poski oli maukasta ja suussasulavan pehmeää. Annoksesta poiketen valitsin lämpimän parsa-perunasalaatin sijaan tuhdin vuohenjuustorisoton. Mukana seurasi vielä somasti savunmakuisia grillattuja perunaviipaleita, paahdettua paprikaa ja punasipulia sekä tummaa paprikakastiketta ja yrttiöljyä. Oli massu melko täysi tämän jälkeen!

Kaverilla oli tosiaan jostain syystä kasvispäivä (ei ymmärrä! ;)), joten hänen kulhonsa täyttyi korvasienirisotosta, grillatuista kasviksista ja parmesan -lastuista. Hyvältä maistui tämäkin. Korvasieni yleensä maistuu hyvältä =)

Vaikka vatsat olivat jo täynnä, niin mieli ei. Se kaipasi palan painikkeeksi jotain makeaa. Ystäväni tyydytti makeanhimonsa hillitysti tilaamalla suklaa Petit foursin eli lajitelman käsintehtyjä suklaakonvehteja. Lautanen kertoi kivasti, miltä suklaapalat maistuivat. Hyvältä maistuivat, ainakin makea mansikka ja konjakki, joita itse puraisin. Muina makuina lautaselta löytyivät raparperi, mustikka ja kirsikka.

Minä en sitten ihan pieneen jälkkäriannokseen tyytynytkään, hah hah! Joltain aiemmalta reissulta oli jäänyt mieltä kaivelemaan Hvitträskin rikkaat ritarit, joten niitä sitten. Ei tarvitse enää harmitella kun joskus tuli valittua mutakakkua ritareiden sijaan. Ritareista rikkaat tekivät raparperihilloke, aitovaniljajäätelö, kermavaahto ja mansikat. Nappivalinta tämäkin, vaikka hiukan arvoin tiramisun ja ritareiden väliltä.

Kyllä oli kuulkaa vatsa pinkeänä ja hymy herkässä tämän aterian jälkeen! Vaikka ei siinä vielä kaikki… Hvitträskistä hurautimme vielä iltakahveelle äipän mustikkapiirakoiden pariin. Olin saanut ihan oman, gluteenittoman piirakan mantelijauhoista. Ohhoh!!! Tosin se ei estänyt maistamasta myös sitä vehnäjauhoilla ”pilattua” versiota =D

Hieno päätös upealle kesälle!

Mutta hei, menkää ihmiset ihmeessä Hvitträskiin, jos ette ole siellä vielä vierailleet. Kannattaa pistäytyä kauempaakin. Pistäytykää vaikka Kirkkonummi -päivänä tai käykää juhlistamassa Eliel Saarisen 140-vuotispäivää =). Rento tunnelma, ihanan rauhallinen miljöö upeine rakennuksineen järven rannalla keskellä mehtää… ja upeaa ruokaa kohtuuhinnalla!


P.S. Tämä ylistyspostaus EI sisällä maksettua blogimainontaa! En ole hyötynyt, enkä hyödy jutusta millään muulla tavoin kuin toivottavasti tuottamalla iloista mieltä ja nautinnollisia ruokahetkiä jollekin =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.