Äyriäiset, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Lihattoman viikon katkarapuhässäkkä

Lihattomasta viikosta on jo ikuisuus ja postauksia roikkuu jonossa useampikin, mutta jatketaan nyt tällä kertaa tästä. Kun tuli aikanaan luvattua.

Vaikka kroppa sanoi punaiselle lihalle stop, niin jokin lihaisa sentään maistui. Todella pitkästä aikaa käännyin katkarapujen puoleen. Villikissatkin tykkäs ;)

Tarkkaa muistikuvaa ei reseptin aineksista enää ole, mutta perusreseptilläkin pääsee jo pitkälle. Jollain tavalla makuaistin varassa tätäkin tuunasin. Taisin lisätä valkoviinietikkaa lisäämään happoisuutta, kun majoneesivarannot loppuivat hitusen kesken.

Hiukan olisi voinut katkarapuja sulatella ja kuivatella paremmin, mutta eihän malttamattomalla ollut sellaiseen aikaa. Seurauksena turhan vetinen ja löysä hässäkkä, joka riisikakun päällä syötäessä oli all over the place!

KATKARAPUHÄSSÄKKÄ aka SKAGENRÖRA på svenska

  • 1 pss pieniä katkarapuja (180 g)
  • ~3 rkl creme fraichea (1/2 dl?)
  • ~3 rkl luomumajoneesia
  • pieni tai puolikas punasipuli
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • mausteeksi paljon tuoretta tilliä, mustapippuria ja suolaa
  1. Sulata, puristele kuiviksi ja kuivaa katkaravut hyvin. Puristeluun käytin siivilää, jonka reunoja vasten painoin ylimääräiset vedet pihalle. Kuivaamiseen kelpaa talouspaperi.
  2. Pilko punasipuli pieniksi kuutioksi ja hienonna tilli. Lisää katkarapujen kaveriksi.
  3. Sekoita creme fraiche, majoneesi ja sitruunamehu.
  4. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja täydennä tarvittaessa. Sekoita katkarapu-punasipuli-tilli – hässäkkään. Huomaa, että liika sitruunamehu kypsyttää katkaravut ”kuiviksi”.
  5.  Anna maustua jääkaapissa noin puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Tämäkin hässäkkä vaan paranee vanhetessa eli kelpaa hyvin seuraavanakin päivänä. Taisin syödä viimeiset vielä sitä seuraavana. Ruokaisampaan versioon voi tökätä mukaan vielä hienonnetun kananmunan tai puolikkaan. Ja mausteeksi voi lisätä vielä vaikkapa ruohosipulia, chiliä tai tabascoa.

Hirmu helppo ja maistuva herkku, jota tulee tehtyä ihan liian harvoin! Kun se jotenkin vaan tuntuu niin monimutkaiselta.

Tämä satsi hupeni tosiaan kirnuvoilla sekä kananmuna- ja avokadoviipaleilla täydennettyjen riisikakkujen päällä. Vähän niinkuin Toast Skagen, jossa paahtoleipä on korvattu riisikakulla. Sopii hyvin myös uuniperunan täytteeksi perunanpopsijoille. Bataatista en mene vannomaan ;) Äippä käyttää usein puolitettujen kananmunien ”koristeena”. Melko monikäyttöinen hässäkkä! Kelpaa hyvin myös sellaisenaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s