Lisukkeet, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Fiinimpi bataattipyrè

Bataatin ja appelsiinin aurinkoinen liitto! En tiennyt, mitä tästä oikein tulee, mutta sen tiesin, että perusbataattimuusi kaipasi piristystä. Se kun on ollut jo pidempään jäähyllä. Bataatti ylipäätään oli melko pitkään tökstöks. Kunnes keittiöön rantautuivat ranskalaiset ja niiden perässä hampurilaiset.

Inspiraatiota, pikanttia piristystä ja vähän fiinimpää otetta bataattisoseeseen löysin PaleOMG:n sivuilta. Rohkeutta piti kerätä omasta takaa ja pieni seikkailumielikin kaivaa esiin. Meni syteen tai saveen, niin tätä tehdään! Ja tämä myös syödään! Viikonlopun ja alkavan viikon pääruokaa koko kattilallinen. Kaverina parit karitsan sisemmät fileet tutusti minttu-valkosipulimarinadissa.

Ilokseni voin todeta, että riski kannatti! Molemmat onnistuivat ja olivat maukkaita. Erikseen. Näiden kahden harmonisesta liitosta sen sijaan voidaan keskustella. Sanoisin, että yllättävää ja erilaista. Ensi kerralla taidan kuitenkin hukuttaa lihatkin appelsiiniin… ;)

VUOHENJUUSTOINEN APPELSIINIBATAATTISOSE

 • ~800 g kuorittua bataattia
 • 1-2 appelsiinin mehu
 • rasia pehmeää vuohenjuustoa (Chavreux)
 • ~2 rkl vaahterasiirappia
 • 10- 12 kpl tuoreita salvianlehtiä
 • rasvaa paistamiseen (käytin kirnuvoita)
 • laatusuolaa (aika paljon ;))
 1. Kuori, paloittele ja keitä bataatit pehmeiksi suolavedessä.
 2. Paahda bataattien kypsymistä odotellessa tuoreet salvianlehdet keskilämmöllä, rasvassa pannulla kunnes muuttuvat rapeiksi. Rasvaa ei tarvitse kovin paljoa. Nosta paahdetut salviat kuivumaan talouspaperin päälle. Salviaa olisi omaan makuun voinut olla enemmänkin, ehkä 15-20 lehteä.
 3. Purista 1-2 appelsiinin mehu. Itse puristin 2 appelsiinia ja käytin ehkä puolentoista mehut soseeseen. Vähemmänkin olisi riittänyt. Tuli melko appelsiinista.
 4. Valuta kypsät bataattikuutiot huolellisesti.
 5. Soseuta bataatit sauvasekoittimella.
 6. Lisää joukkoon appelsiinimehua, vaahterasiirappi ja vuohenjuusto. Soseuta lisää. Lisää tarvittaessa appelsiinimehua sopivan notkeuden saavuttamiseksi.
 7. Maista ja mausta suolalla sekä sormissa hienonnetulla salvialla. Riippuu vähän suolasta, mutta ainakin ”mietoa” himalajansuolaa meni useampi teelusikallinen tasapainottamaan makeutta. Lopuksi heitin jo sekaan hieman Maldonia.

Myös piparibollerot ovat saaneet päivityksen! Muotokin vaihtui matkan varrella bolleroista konvehdeiksi. Palaan niihin myöhemmin, mutta sen verran voin kertoa, että tämän aidommaksi ei terveempi piparkakkutaikina taivu! ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.