Pirtelöt, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Yönkuningatar is back!

Yönkuningatar on palannut linjoille sekä lasiin! Pieni irtiotto internetin ihmeellisestä maailmasta näyttäisi olevan tällä erää ohitse. Konetohtori sai puhallettua pitkäaikaisen kumppanini vielä kerran henkiin. Aivan samoissa voimissa ei kuitenkaan reissusta kotiin tultu vaan joudun vielä itse antamaan hieman jälkihoitoa. Osa muistista ei enää palannut korjaamolta ja toimintojakin hukkui jonnekin matkan varrelle.

Jos koneen hajottua olo itsellä oli kuin osa aivolohkosta olisi poistettu, niin tällä hetkellä tuntuu, että olen saanut aivot takaisin. Jonkun toisen aivot oman puuttuneen lohkon sijaan. Yhteiseloa tässä hiljalleen opetellaan puolin ja toisin. Mutta olen iloinen! Sillä paljon pahemminkin olisi voinut käydä! Lisäksi opintomatka oli äärettömän antoisa. Muistui taas mieliin, jotta miksi niitä varmuuskopioita kannattaa ottaa ihan joka päivä =D

Yönkuningatar on siis palannut! Yönkuningattarella viittaan sekä itseeni, että tähän marjaisaan pirtelöön. Edessä lienee jälleen muutamia työteliäitä öitä. Hiiri toisessa ja pirtelölasi toisessa kädessä. Vaikka yritänkin nyt tsempata itseni ajoissa vällyjen väliin. Vuorokausirytmi ehti tässä viikon aikana vierähtää ihan kivasti useamman tunnin taaksepäin. Nukkumaan pääsee yllättävän aikaisin ilman konekaveria ;). Ja naapuritkin lienevät tyytyväisiä kun ei Wilfuska laula enää yökahden aikaan.

Päivän päätähti on kuitenkin kuningatarpirtelö, josta luonnollisesti tuli valmistus- ja nauttimisajankohdan myötä YÖN kuningatar. Mutta voi siitä oikein hyvin tehdä vaikka aamunkuningattaren. Ja kuningatartahan syntyy kun pistetään samaan soppaan vadelmat ja mustikat sekaisin. Taitaa joku sinne vielä mansikankin tuuppasta, mutta mun mielestä nämä kaksi villiä metsämarjaa riittävät. Mansikka voi välillä käydä kuokkimassa. Ei tosin emännän lasissa ;)

Kun viime viikolla oli enemmän aikaa puuhastella käytännön hommien parissa, niin mielessä kävi jopa pakastimen sulattaminen. Ihan niin pitkälle en kuitenkaan päässyt, mutta totesin, että kesä ja uudet marjat tulevat tuota pikaa, vaikka viime kesän marjaakin löytynee vielä vähintään 50 litraa. Aloitin siis marjaviikot; marjapirtelöä, marjapuuroa, marjamehua…

Yksinkertainen yönkuningattaren resepti on kirjoitettu kuvaan, mutta vinkataas vielä sen verran, että koska ihan joka iikalla ei varmaankaan ole käytettävissään kookoskefiiriä, niin kookosmaito tai -kermakin käy hyvin. Olen itse laittanut sitä vähän vähemmän kuin kefiiriä, ehkä noin puolet (0,75 dl) kefiirin määrästä. Heraproteiini ei ole välttämätön, mutta tekee pirtelöstä entistäkin fluffymman. Eikä proteiini ole koskaan huono asia. Hienostuneemman kuningattaren mukaan voi myös tuupata hieman aitovaniljaa.

Yhdestä annoksesta tulee näillä aineksilla litran verran kuohkeaa pirtelöä. Jos olet, kuten minä eli litran tuoppia ei löydy keittiönkaapista, niin annoksen voi nauttia esim. CocoVin tyhjentyneestä, litran vetoisesta kookosöljypurnukasta. Sinne yönkuningatar sopii oikein hyvin! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.