aasialainen, Gluteeniton, Kananmunaton, Liha, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, Talvireseptit, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Helppo paleoarki – Mausteinen jauhelihacurry bataatilla

Joulu siellä, joulu tuolla, mutta ei vielä täällä! Sori guys, jos tuotan pettymyksen tarjoamalla kaiken jouluhäslingin keskellä aivan tavallista, helppoa ja arkista talviruokaa. Joulua tuutataan taas täysillä, joten vaikka alkukuusta hieman innostuin paleoliittisen joulumenun suunnittelusta ja kokkailusta, niin ehdin jo joulujoulujoulu -toitotuksen keskellä kyllästyä koko aiheeseen.

Joulukuussa riittää enemmän kaikenlaista spesiaalikeissiä kuin mihinkään muuhun vuodenaikaan. Toivottavasti elämä ei ole koko joulukuun ajan pelkkää ruokajuhlaa, vaan mukaan mahtuu myös ihan tavallista ruoka-arkea. Muillakin kuin mulla. Koska kalenterin mukaan joulun juhlaan kuitenkin on vielä viitisentoista päivää! Vielä… vai enää?

Muutamia, aika simppeleitä joulujuttuja on kyllä luvassa, mutta ei niitä laatikoita ja muita perinteisesti suomalaiseen jouluun liitettäviä ruokaohjeita. Olen nimittäin viime aikoina joutunut hieman pohdiskelemaan suhdettani ruokabloggailuun, ja tullut tuon syksyn suunnitelmallisen TehoPaleo -reseptien toteuttamisen myötä siihen tulokseen, että MIELUITEN kokkailen kuitenkin fiiliksellä ja ENSISIJAISESTI itselleni. En lukijoille, enkä valmennettaville (muutoin kuin inspismielessä ;)). Vaan mulle. Sellaista sapuskaa kuin kulloinkin tekee mieli.

Paleokeittiön jouluiset reseptit

Jos sä et ole vielä kyllästynyt ajoissa alkaneeseen joulutohinaan ja mieli halajaa joulutunnelmaan, niin suosittelen selaamaan jouluisia reseptejä aiemmilta vuosilta. Josko sieltä löytyisi jotain maistuvaa tähän joulunalusaikaan. Ja miksei ihan joulupöytäänkin asti =)

No mutta, mennäänpä itse asiaan eli tähän mukavan mausteiseen, ruokaisaan, helppoon ja aika arkiseen jauhelihacurryyn.

Kyllä, kyllä, olen edelleen innostunut eksoottisista mauista, jotka sopivat mielestäni vallan mainiosti kotimaiseen talvikauteen. Koska niistä huokuu kovasti kaipaamaani lämpöä! Toisinaan jopa hieman tulta ja tappuraa. Tämä jauhelihacurry menee kyllä sinne mukavan mausteiseen, mutta miedompaan kategoriaan. Mukaan heittelin reippaasti bataattia, jolloin koko ateria syntyy kertalaakista. Curryn voi hyvin tarjoilla myös riisin kera, jolloin bataattia kannattaa lykätä sekaan hieman vähemmän.

Ja ne herneet! Nuo pahamaineiset palkokasvit, jotka eivät mahdu autenttisen luolamiehen lautaselle. Tällä kertaa mahtuivat, tosin eivät aivan seurauksitta, hah hah!

Minkäänmoiset palkokasvit eivät oikein viihdy Paleokeittiössä, ja tämän curryn myötä muistin hyvin miksi. Tutkailin erilaisia jauhelihacurryn reseptejä ja aika monissa olivat herneet mukana. Koska ne näyttivät vihreinä pilkkuina kokonaisuudessa aika mukavalta ja pirteiltä, niin päätinpä itsekin lykätä pussillisen kotimaista pakastehernettä joukkoon. Virhe! Jonka vatsani ilmoitti erittäin kovaäänisesti. Mutta onpahan taas testattu ja todettu, että elämä herneettä on paljon mukavampaa ;)

JAUHELIHACURRY BATAATILLA

4 annosta

 • ~500 g jauhelihaa
 • ~200 – 400 g bataattia (laita vähemmän, jos tarjoilet curryn riisin kera)
 • 1 sipuli
 • 2 x 400 g tomaattimurskaa
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 rkl curry -maustetta (tai enemmän, jos mausteisempi maistuu)
 • 1/2 tl kanelia
 • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
 • 1/2 tl juustokuminaa
 • 1 tl kurkumaa
 • 1-2 tl suolaa
 • rouhittua mustapippuria
 • kirkastettua voita tai kookosöljyä kuullottamiseen
 • (200 g pakasteherneitä)
 • tuoretta korianteria tarjoiluun
 1. Esivalmistele; kuori ja kuutioi bataatti, silpu sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet.
 2. Kuullota sipulia ja valkosipulinkynsiä paistokasarissa. Lisää mausteet ja jatka kuullottamista hetken aikaa niin, että mausteet ovat sekoittuneet hyvin sipulien kanssa.
 3. Lisää jauheliha. Jatka paistamista, kunnes jauheliha on ruskistunut.
 4. Sekoita joukkoon batattikuutiot. Kääntele, jotta mausteet leviävät bataattien pinnalle.
 5. Lisää tomaattimurska. Sekoita ja jätä kannen alle hautumaan miedolla lämmöllä ~30 min tai kunnes bataattikuutiot ovat pehmeitä. Kypsennysaikaan vaikuttaa bataattikuutioiden koko.
 6. Jos käytät pakasteherneitä, niin lisää ne joukkoon vasta lopuksi ja anna kypsyä muutaman minuutin.
 7. Tarkista maku (suola) ja tarjoile tuoreen korianterin sekä tarvittaessa keitetyn riisin kera.

Ja tosiaan vinkiksi vielä, että mitä pienemmät bataattikuutiot, niin sitä nopeammin ruoka on valmista. Itse menin tapani mukaan jälleen hieman liian rouhealla otteella, ja bataattikuutioiden kypsymistä saikin odotella odotettua kauemmin.

Talvisen lämpimiä arkiruokahetkiä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.