Ravintolat
Comments 4

Chokoa ja kofeeta Riiassa

Just another Riga post! Näitä nyt riittää, mutta you`ve been warned! ;)

Kahvia, kahvilla, kahvilassa! Tai kadulla. Kaupunkiympäristöissä kivointa ovat puistot ja kahvilat, joita löytyy joka nurkan takana. Kahvillakin tuli siis käytyä. Välillä oikein istuttua, mutta usein myös vaelleltua lämmin kupponen kädessä ympäri kaupunkia. Hesalaisille tää ei varmaankaan ole juttu eikä mikään, mutta maalaiselle on!

”Drink coffee and do stupid things fast!”

Coffee Inn -kahvilan tarjontaa. Ja hintoja. Puolitoista kertaa taululla näkyvä numero, niin hinnat euroissa. Alla kaksi mukia kahvia. Toisessa tavallinen kermalla, toisessa Bounty -kahvia. Arvaa kumpi on mun? Bounty -kahviakin sain maistaa ja se oli jumalaista! Melkein liian hyvää ollakseen… kahvia. Jos jossain vielä joskus tulee vastaan, niin yksi mullekin, kiitos! Sokerilatauksesta huolimatta ;)

   

Alla kuvia kauppakeskus Gallerija Centrsin kahvila Salasta. Sielläkin tuli kuppi kahvia maidolla kumottua. Kerman saaminen kahviin oli hankalampaa kuin Suomessa. Maitoon oli aika usein tyytyminen. Mutta aina kannattaa yrittää ja selittää! Sillä tavoin sain kupillisen parasta kahvia Riiassa ikinä. The Kitchenissä. Joka ei ollut edes kahvila, vaan aivan loistava lounaspaikka. ”Keittiöstä” kuuluu vielä ;)

   

Salan kakkupalat ja leivokset näyttivät herkullisilta. Tällä kertaa jäivät kuitenkin vain silmien nautittavaksi. Eikä kupposellakaan paljoa juhlittu (kuva alla). Mutta tunnelmallista oli. Ja turistihinnat kaupanpäälle.

Viimeiseksi se kaikkein paras ”kahvikauppa”! Oikeastaan pieni suklaapuoti, josta sai halutessa myös kahvia. Me emme halunneet kahvia. Halusimme suklaata! Ja sitä saimme =D. Itse skippasin jopa lounaalla jälkkärin panostaakseni Emils Gustavsin suklaisiin jälkkäreihin. Tarkoitus oli käydä nauttimassa kuppi ”aitoa kaakaota” eli käytännössä kuppiin sulatettua suklaata, mutta tuli siinä sitten vähän muutakin nautittua ;)

Emils Gustavsilta sai myös ostaa mukaan hieman erikoisempia suklaalevyjä ja käsintehtyjä konvehteja, tryffeleitä ym. suklaisia herkkuja.

Suklaadiggarin märkä uni! Kuppi sulatettua suklaata, valkosuklaakarpalokonvehti ja täyteläinen suklaakakkupala! Kakkupalan otimme puoliksi, mutta minähän sen miltei kokonaan lopulta söin. Olinhan fiksuna jättänyt lounaalla jälkkärin väliin, joten vatsa veti enemmän kuin toisella ;)

Tyhjenihän se pikkuruinen kuppi viimein! Hyvä tovi tuli Emilin luona istuskeltua, jotta kaikki saatiin tuhottua. Olo oli jälkeenpäin… melko suklainen! Mutta samalla euforisen onnellinen. On se suklaa vaan upea keksintö! Fyysisesti alkoi olla jo puolivälissä paha olo, mutta henkinen kantti ei vaan kyennyt jättämään murua eikä pisaraakaan jäljelle.

4 Comments

  1. Kuola valuu ku näitä kuvia katsoo :P Onneksi en itse tuommosia kakkuloita pysty syömään ;D

    • Hehee, mäkin luulin, etten pysty syömään, mut kummasti se lautanen tyhjeni. Ei ihan viidessä minuutissa tosin =D Melko tuhtia ja jäi ällö olo, mut tulipa tehtyä! Suklaaholistin yksi unelma toteutettu! Death by chocolate odottaa vielä ;D

      Ja joo, tiedän, että viittasit kommentissasi muuhun kuin suklaaövereihin ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.