Makeat herkut, Pirtelöt, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Pala vaaleanpunaista unelmaa

Vaaleanpunaista luksusaamua, Sinulle! Saisiko olla vähän vaaleampaa vai hieman tummempaa tunnelmaa tähän aamuun? =)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaaleanpunainen on uusi luksus. No ei ole. Luksuspirtelö syntyy, kun paleopirtelöön lisätään hieman luksusta. Paleoistin arjessa maitotuote on pala luksusta. Ja sitä on viime aikoina riittänyt sen verran, että vatsa suorastaan kirkuu kaikesta luksuksesta; smetanaa, kuohukermaa, vuohenjuustoa, brietä ja… tujaus turkkilaista luksusta pirtelöön. Äärettömän hyvää ja pelottavan petollista. Addiktioon sekunnin sadasosassa, seurauksena vieroitusoireissa piehtarointia. Luksusta?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä vaan! Jossain kohdalle osuneessa blogipostauksessa kerrottiin maitotuotteiden olevan arjen luksusta. Hieno ajatus! Lainasin sen välittömästi. Ilman lupaa. Koska en enää kuollaksenikaan muista, kuka toi tämän hienon ajatuksen tajuntaani. Siellä se on ja siellä se pysyy. Ja sieltä olen minä tuleva sitä markkinoimaan maailmalle!

Maitotuotteisiin tulisi osata suhtautua samoin kuin jälkiruokiin, leivoksiin ym. hemmotteluhetkien kuninkaisiin ja kuningattariin. Ne ovat sitä jotain pientä extraa, eivät jokapäiväistä herkkua. Palanen hyvää juustoa silloin tällöin maistuu tuhat kertaa paremmalta kuin jokapäiväinen edam leivän päällä. Don`t get me wrong! Edamkin maistuu hyvältä. Kun sitä erittäin harvoin syö. Harvinaista herkkua osaa arvostaa. Siitä osaa nauttia. Ehkä juuri siksi tämä palanen vaaleanpunaista unelmaa kolahti niin kovaa ja korkealta?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos tavallisesti pirtelöitä notkistaa pelkkä vesi, niin pehmeä jogurtti nostaa koko sanan pirtelö aivan uusiin sfääreihin. Okei, palauttaa takaisin niihin sfääreihin, josta pirtelö kai on aikanaan lähtöisin. Ennen kuin maailmaa alkoivat vallata meidän terveysintoilijoiden viherlitkut. Jeps, siinä se on! Arkisen ja luksuksen ero. Toinen on vaaleanpunaista pirtelöä. Ja se toinen on… vihreää litkua. Jos puhutaan asioista aidosti, niiden oikeilla nimillä ;)

VAALEANPUNAINEN LUKSUSPIRTELÖ

  • 100 g turkkilaista jogurttia
  • 100-150 g kohmeisia pakastevadelmia
  • 50 g pakastemustikoita (mukaan tummempiin tunnelmiin)
  • viipale kuorittua sitruunaa
  • 1 minibanaani tai puolikas tavallista
  • (kookoshiutaleita)
  • raakahunajaa (tarvittaessa makeutukseen)
  • suolaa
  • ~2 dl vettä notkistamiseen

Blenderiin ja samettiseksi! Ja kyllä, sitruunasta en osannut luopua marjapirtelönkään kohdalla ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mistä tämä ajatus vuosien(?) takaa lähti? Siitä se lähti, että päätin pistää pystyyn marjaviikot. Pakastin on täynnä viime kesän satoa, ja kyllä tässä vähintään puoli vuotta menee, ennen kuin sato on viimeiseen mustikkaan saakka tuhottu.

Aikani pohdin, jotta millä tavalla pakastesato tulisi varmimmin korjattua. Tekemällä siitä jotain taivaallista. Tietysti. Juuri nyt marjat eivät uppoa viherpirtelöön, joten jotain muuta oli keksittävä. Muuta ei tullut mieleeni helppoa ja herkullista kuin marjapirtelö. Ja marjapirtelön kruunaa täyteläinen jogurtti!

Piimä oli itseasiassa ensimmäinen ehdokkaani, mutta koska kyllästyin tuijottamaan marketin maitohyllyn rasvattomien piimojen tai piimien rivistöä, niin valitsin varman päälle. Turkkilainen toimii aina. Ehkä vielä sen piimäversionkin surautan. Tai laitan kefiirit tulille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuka lähtee mukaan marjaviikoille? Onko vinkkiä, kuinka tuhota marjat tehokkaasti, mutta maistuvasti?!

Kaikille lienee jo selvää, että sokerit ja jauhot ovat puh, pah, pelistä pois!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.