Joulu, Kasvikset, Lisukkeet, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 3

Ruusuiset joulukaalit

Kuinka ruoasta kuin ruoasta taiotaan jouluinen? No lisäämällä joukkoon tietysti piparkakku-maustetta tai tässä tapauksessa vain jouluista kanelia!

En ole koskaan oppinut pitämään ruusukaalista. Kokeiltu on muutaman kerran kotioloissa ja pariin otteeseen ravintolassa, jossa mieluiten työnnän pienet kaalipallukat lautasen sivuun. Viime viikkoina ruusukaalit ovat hyppineet silmille useammassakin eri yhteydessä, mutta muistaakseni viimeisen sysäyksen ja inspiraation tarjosi Luolalaboratorion facebook -sivu.

Hetken aikaa googlettelin läpi erilaisia ruusukaalireseptejä. Päädyin lopulta Kauneus & Terveys -lehden sivuille, josta löytyi tämä, hieman hullulta kuulostava resepti. Ruusukaalia ja kanelia… whaaaat?! Oli ihan pakko kokeilla. Ja kuten jo ehdinkin UP:n fb -sivulla toteamaan, niin tästä tulisi joko hirmu hyvää tai tosi pahaa. Hieman muokkasin reseptiä paleon suuntaan ja hyväähän siitä tuli =)

Aina välillä kannattaa törkkiä itseään tuttujen ympyröiden ulkopuolelle, sinne muodikkaalle epämukavuusalueelle. Joku kaunis päivä yllätys saattaa olla positiivinen! Mieltymykset ja makuaisti muuttuvat vuosien mittaan, entisestä inhokista saattaakin tulla hetken herkku. Nähty ja koettu! Monen monituista kertaa.

Mun yksi lempisanonta kuuluu… ”Et tiedä, ellet kokeile.”. Ole rohkea ja kokeile! Ja jos et tällä kertaa tai heti ensi yrittämällä ihastunut, niin kokeile heti ensi vuonna uudelleen!

JOULUISET RUUSUKAALIT

  • ~1 1/2 300 gramman rasiaa ruusukaaleja
  • 1 isohko sipuli
  • 1 isohko tai pari pienempää valkosipulinkynttä
  • ~1/2 tl jauhettua Ceyloninkanelia
  • ~1 1/2 dl kookosmaitoa
  • CocoVin kookosöljyä kuullottamiseen
  • maustamiseen sopivasti suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • viimeiseen silaukseen ~2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

  1. Huuhtele ruusukaalit, poista aikansa eläneet lehdet ja suurimmat kannat. Puolita keskikokoiset ja leikkaa isommat neljään osaan. Pienet toimivat hyvin sellaisenaan.
  2. Esikeitä ruusukaalit suolalla maustetusssa vedessä ~5 minuutin ajan –> valuta siivilässä.
  3. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota ~10 min keskilämmöllä kookosöljyssä pannulla välillä sekoittaen yhdessä puristetun valkosipulinkynnen ja kanelin kanssa.
  4. Lisää pannulle, sipuli-kaneli-valkosipuli -seoksen joukkoon valutetut ruusukaalit ja kookosmaitoa. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita ja anna hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä ~10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa kookosmaitoa tai notkista vedellä.
  5. Ripottele valmiiden ruusukaalien päälle pannulla tai uunissa kullanruskeiksi paahdettuja pinjansiemeniä. Varo, etteivät pala! Itselläni oli lohi uunissa, joten tuikkasin pinjansiemenet pellille ja mukaan ~5-7 minuutiksi ylimmälle tasolle (175 tai 200 astetta, en muista enää :D).

Ihan mahtava lisuke joulupöytään! Ruusukaalin vihaaja (ex) suosittelee lämpimästi muitakin vihaajia kokeilemaan. Saattaa mieli muuttua ;)

3 Comments

  1. Päivitysilmoitus: Itsenäisyyspäivän harjoituskinkku luumu-konjakkikastikkeella | Pilkettä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s