Gluteeniton, Grillaus, Kananmunaton, Lisukkeet, Maidoton, Parsakausi, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, Sokeriton, välimerellinen, Viljaton
Jätä kommentti

Lämmin parsa-tomaattisalaatti fetalla

Tällainen hyvä ja helppo herkku syntyi jo joskus viimeistä päivää vetelevän kuun alussa.

Paras parsakausi on ehkä ohitse, mutta tomaatit tulloo! Ja parsakausikin taas ensi vuonna, joten ajattelin nyt pistää vielä tämänkin parsaohjeen, jos ei tätä kesää, niin tulevaisuutta varten talteen.

Kupissa köllöttelee viileän ja pilvisen kesäpäivän lämmin parsa-tomaattisalaatti ripauksella pikapikkelöityä punasipulia ja murustettua fetajuustoa. Tämä satsi päätyi salaattipedin päälle, mutta toimii myös loistavana lisukkeena grilliherkuille.

Minä pistin parsat ja tomaatit uuniin paahtumaan, mutta entistäkin parempaa saanee, jos tuikkaa tyypit grillin lämpöön. Sikäli siis edelleen aivan ajankohtainen annos. Koska #grillaagrillaa!

En nyt muista, olenko vinkannut tästä jo aiemmin, mutta jos et pidä etenkin suomalaisen sipulin ”rapsakkuudesta” tai ”kitkeryydestä”, niin rakennetta ja makua voi pehmentää helposti uittamalla viipaleita puolesta tunnista tuntiin balsamiviinietikassa.

Pelkkä viinietikka toimii mainiosti, mutta viitseliäämpi lurauttaa mukaan myös hieman oliiviöljyä ja mahdollisesti mausteita. Yksinkertaisimmillaan kikka toimii kuitenkin noin ja sipulit tuntuvat mukavammilta salaateissa tai vaikka hampparin välissä.

LÄMMIN PARSA-TOMAATTISALAATTI FETAJUUSTOLLA

2-4 annosta

  • 1 pieni tai ½ isommasta punasipulista
  • vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • puntti parsaa
  • rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • tuoretta basilikaa (tai oreganoa)
  • fetajuustoa oman maun mukaan
  • tarjoiluun lihaisia herkkuja grillistä tai esim. revittyä jääsalaattia

SALAATINKASTIKE

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl vaalea balsamiviinietikkaa
  • 1 tl Dijon -sinappia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • silputtua basilikaa (tai tuoretta oreganoa)
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  1. Siivuta punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita sopivaan astiaan ja kaada päälle balsamiviinietikkaa niin, että viipaleet melkein peittyvät. Sekoita ja jätä marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistat salaatin. Sekoita välillä.
  2. Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään niin, että seos emulsifioituu. Sekoita vielä ennen salaattiin lisäämistä.
  3. Poista parsoista puumainen tyviosa. Laita väljästi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Sekoittele sen verran, että parsat öljyyntyvät kauttaaltaan. Kypsennä 220 asteisen uunin yläosassa ~5 minuuttia (grillivastuksella).
  4. Lisää parsojen kanssa uunipellille kokonaiset kirsikkatomaatit. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta. Pyörittele niin, että öljyyntyvät. Jatka kypsennystä uunissa, kunnes parsat ovat paahtuneet ja tomaatit ”rypistyneet”. Anna jäähtyä hieman.
  5. Paloittele parsat. Laita tomaatit, paloitellut parsat, marinoitu punasipuli ja basilika sopivaan kulhoon. Lisää salaatinkastike (säästä tarvittaessa hieman myös salaatinlehtien päälle). Sekoita varovasti käännellen. Murusta mukaan fetajuusto. Kääntele taas varovasti.
  6. Tarjoile lämpimänä lisukkeena tai salaattipediltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.