Ravintolat, Ruokamatkailu, wine & dine
Comments 5

Terveysruokaa Tallinnassa – Ravintola Kadriorg

Juhannus tuli, oli ja meni ilman sen suurempia ruoka- tai juomajuhlia. Hyvä niin, sillä Tallinnassa tuli ruokajuhlittua juhannuksenkin edestä. Keskikesän kekkereistä jäi kyllä muutama uusi resepti takataskuun, joista toisen innoittajana toimi viimeisimmällä Tallinnan matkalla tutuksi tullut, terveysravintolaksi itseään tituleeraava ravintola Kadriorg.

Ravintola Kadriorg löytyy nimensä mukaisesti kivenheiton päässä ydinkeskustasta sijaitsevasta Kadriorgin puistomaisesta kaupunginosasta, jossa kannattaa ehdottomasti piipahtaa fiilistelemässä seesteistä ja vehreää tunnelmaa.

Alueella majailee myös useampi museo ja upea Kadriorgin puisto muotoonleikattuine kasveineen, Joutsenlampineen ja japanilaisine puutarhoineen. Oiva paikka rentoon ulkoiluun! Paikalle pääsee kätevästi vaikka ratikalla.

Kadriorgista löytyy myös useita kahviloita ja ravintoloita, mm. kovasti kehuja saanut Salt, johon en valitettavasti itse vielä tällä reissulla ehtinyt.

Ravintola Kadriorgista en etukäteen mitään tiennyt, mutta mielenkiinto kyllä heräsi heti kun näin upean ravintolarakennuksen ulkoapäin.

Rakennuksen sivustalla sijaitseva, viihtyisänoloinen terassi vain lisäsi kiinnostustani. Puhumattakaan ex-arkkitehdin silmää kovasti miellyttäneistä, selkeistä sisätiloista isoine ikkunoineen ja niistä aukeavine vehreine näkymineen.

Ravintola sijaitsee kolmessa kerroksessa, ja etenkin ylimmän kerroksen enemmän yksityistilaisuuksiin ja pääkokki Mihkel Võsotskin isännöimiin illallisiin varattu tila avotakkoineen oli vaikuttava. Ensimmäinen kerros toimii jonkinlaisena sisääntulo- ja aulakerroksena. Toista kerrosta, jossa mekin lounastimme, voitanee keittiöineen pitää ravintolan kasuaaliruokailuun sopivana pääkerroksena.

Aloitimme aterioinnin ruokalistan tutkimisella ja kannullisella kotitekoista persikkajääteetä.

Lista oli ainakin itselleni mielenkiintoista luettavaa, ja sen perusteella allekirjoitan kyllä väittämän terveysruokaravintolasta. Vai kuinka usein ravintolalistalta löytyy sellaisia raaka-aineita kuin tuorepuristettua detoxmehua, kurkumaa, chiaa, matchaa, kvinoaa, spirulinaa, cashew -kermaa, gojimarjoja jne.?

Myös pienet mansikantaimet pöydässä olivat suloisia.

Kun janoisen kansan suurin nestevajaus oli saatu sammutettua, niin jatkoimme kaikki edelleen nestemäisellä linjalla. Jäätee lasissa vaan vaihtui ravinteikkaampiin terveysjuomiin.

Jäätee oli mielestäni ihan okei, mutta ei varsinaisesti mitään tajunnanräjäyttävää. Sen sijaan tilaamani tuorepuristettu mehu, ”Turmeric Tiger” oli ihan superhyvää! Ja omenasta, appelsiinista, inkivääristä, sitruunasta sekä kurkumasta puristettua mehua oli riittävästi. Vähempikin olisi riittänyt, mutta nautiskelin kyllä kunnolla kurkumaisen mehuni viimeiseen pisaraan saakka. Ihan loistava aloitus ja tunnelma edelleen melko korkealla.

Sanon MELKO korkealla siksi, että kovien odotusten suhteen koin, ja uskon muidenkin kokenee hienoisen pettymyksen mitä palvelun tasoon sekä erityisesti tarjoilun nopeuteen, vai pitäisikö sanoa hitauteen, tuli. Tuon mehulasin saamiseen taisi mennä kutakuinkin tunnin verran kun mehukone surrasi taustalla meille kaikille seitsemälle mehudriksuja vuoronperään.

Vastavalmistettu on tietysti positiivinen asia, mutta nälkäisemmällä olisi jo puolivälissä odottelua hihat palaneet. Ehkä raaka-aineiden esivalmistelu, kuoriminen ja pikkominen sekä hippasen pienempi mehuannos olisi nopeuttanut asiaa…?

Itselläni ei sikäli ollut hätää, sillä seura oli puheliasta ja vatsa vielä täynnä hiljattain nautitusta hotelli Radisson Blu Olümpian aamiaisesta. Harmillisesti tosin jäi se japanilainen puutarha nyt näkemättä lounaan venyessä peräti parituntiseksi ja Kumun jo odottaessa.

Jos vielä vähän saa valittaa, niin ihmetten myös, että näinkin kattavasti terveystietoista ruokaa tarjoileva ravintola käyttää mehujen puristamiseen monin tavoin hyötysuhteelta heikompaa mehulinkoa puristimen sijaan. Niin tai näin, erittäin maistuvaa oli!

Pienen mehufiaskon jälkeen tilasimme alkuun jälleen jaettavia annoksia. Yksinkertaiset tomaattilautaset tillillä ja ripauksella suolaista juustoa olivat nättejä ja yksinkertaisuudestaan huolimatta, tai juuri siksi, herkullisia.

Tomaatin ja tillin yhdistelmä oli itselleni ihan uusi juttu, ja yllätyksekseni äärettömän toimiva. Testaa vaikka!

Pääruoiksi tilasimme jokainen jotain erilaista, jotta pääsimme jälleen maistamaan ravintolan tarjontaa mahdollisimman kattavasti. Tilanne oli jokseenkin mielenkiintoinen kun kupit ja lautaset kiersivät pitkin pöytää, ja vaihdoimme pikaisia ajatuksia annoksista.

Valitsin lounaaksi rapukakkua. Moni siitä piti, itse en niin ihastunut. Ihan ok ja hyvää sinänsä, mutta odotin erilaista, enemmän sellaista pehmeää rapukakkua kuin tiiviitä, kotlettimaisia ”pihvejä”.

Eli taas pulpahti esiin odotusten valtava vaikutus kokemukseen. Pettymyksiä vaan tulee helpommin kun odotukset ovat korkealla. Tai ne ovat toteutukseen nähden erilaiset.

Kenen syy? Ei kai kenenkään. Omilta odotuksilta on vaikea välttyä ja asiakkaan odotuksia ihan yhtä vaikeaa etukäteen ennustaa. Joskus ne kohtaavat ja kokemus on kaikinpuolin hyvä; kaikki tyytyväisiä.

Parhaimmillaan odotukset tietysti ylittyvät ja silloin ollaan kiinni huippukokemuksessa, jota on helppo hehkuttaa. Tallinnassa olen kokenut monta tällaista ravintolahetkeä, vaikka väittäisin omien odotusteni olevan jo lähtökohtaisesti melko korkealla. Hankala asiakas? JEP!

Listalla on monia erityisruokavaliot huomioivia annoksia, jotka sopivat niin maitoa, lihaa kuin gluteeniakin vältteleville.

Mutta myös muut on huomioitu. Tarjolla oli esimerkiksi kaikin puolin kermaista, juustoista ja lihaisaa pastaa.

Vaikka oma annosvalintani meni vähän pieleen, niin muutamat muut kyllä onnistuivat. Koin melkoista annoskateutta maistaessani esimerkiksi Natan tonnikala poke bowlia ja yllä olevaa Artun avokadoleipäannosta. Molemmat omaan makuun aivan loistavia ja poke bowlin osalta kaikki kunnia kokille pilkkomiseen käytetystä sorminäppäryydestä.

Vaikka tarjoilu ei vastannut ravintola Kadriorgin luomia mielikuvia, niin suosittelen paikkaa kyllä. Etenkin, jos terveystietoinen ruokailu kiinnostaa.

Itsekin olen valmis antamaan Kadriorgille uuden mahdollisuuden. Käsittääkseni ravintolan konsepti on muuttunut hiljattain ja myös henkilökunta oli uutta. Tällaisissa tilanteissa on hyvä jättää asiallista palautetta, jotta ongelmat tunnistetaan ja niihin voidaan puuttua. Ikäväkseni täytyy myöntää, että ravintolan arvosteluja jälkikäteen selatessani huomasin aika monen joutuneen samaan tilanteeseen…

Ruoassa sinänsä ei mielestäni kuitenkaan ollut valittamista. Ja lista ON mielenkiintoinen täyttäen terveystietoisen ravintolaruokailijan vaatimukset.

Myös ympäristö näkymineen on etenkin kesällä kiva! Siisti, mutta ei liian fiini. Mainitsinko jo nuo upeat ikkunanäkymät? ;)

Jos käyt ravintola Kadriorgissa lähiaikoina, niin kannattanee varata visiittiin vähän enemmän aikaa ja ottaa matkaan sellainen sopivan rento ja nautiskeleva mielentila. Saatat yllättyä positiivisesti!


P.S. Jos tallinnalaiset terveysmehut kiinnostavat, niin hopihopi liittymään Paleokeittiön uutiskirjeen tilaajaksi ennen kuin kesäkuu on mennyttä kauraa! Kohta nimittäin arvotaan koko laatikollinen laadukasta, kylmäpuristettua ja kuumapastöroimatonta luomumehua =)

Yhteistyössä Visit Tallinn. Sisältö UNIQ Content -tuotantoa.

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje | verkkokauppa

UNIQ CONTENT Yksilöllistä sisällöntuotantoa ja -hallintaa yrityksesi tarpeisiin.

5 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.