Gluteeniton, Juhannus, Kananmunaton, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, Sokeriton, Sponsoroitu, Viljaton
Jätä kommentti

Kesän välimerelliset varrassalaatit

Kesä on grillauksen kulta-aikaa! Mä olen grillitouhuissa aika huono kokematon ja jätän mielelläni ne hommat osaavimpiin käsiin. Makkaran saan kyllä tarvittaessa käristettyä grillissä tai avotulella. Ja apupoikana olen todistettavasti myös joskus grillauspuuhissa hääräillyt. Ehkä tänä kesänä yritän tarttua tätäkin härkää taas sarvista.

Onneksi kesä on myös parasta salaattisesonkia! Salaatit väitän tuntevani ja osaavani. Ovat hyvää ja helppoa kesäherkkua. Kesä, grilli ja salaatti. Siitä se ajatus salattivartaista lähti! Jos salaattiainesten kasaaminen cocktail -tikkuihin onnistuu, niin miksi ei myös grillitikkuihin. Ja onnistuihan se! Vartaista saa vähän enemmän vatsantäytettäkin kuin cocktail -tikuista ;)

Ainahan salaatin voi väsätä vanhaan hyvään malliin salaattikulhoon tai lautaselle. Toimii! Mutta miksi ei kokeilisi joskus jotain muuta. Mun mielestä salaattivartaat ovat aika kiva lisä grillibileisiin tai muihin illanistujaisiin. Hiukan enemmän on väkerrystä, mutta aika nopsaan valmiiksi paloitellut kasvikset ja muut tarpeet pujottaa tikkuihin.

Salaattivartaita voi kukin koota mielensä mukaan, mutta minä pysyin edelleen Välimeren tunnelmissa ja aika klassisissa sellaisissa. Toiseen vartaaseen pistin vähän Italiaa ja toiseen pujotin kesäistä Kreikkaa.

Salaatinlehdykkeiksi sopii ihan oikeasti vihreä ja raikkaan rapea, jäävuorisalaatin sekä roomansalaatin sukujuurista kotoisin oleva Cosmopolitan -salaatti. Koska se kestää! Ei siis hajoa käsiin tikkuihin pujotettaessa, vaikka vähän rapsahteleekin.

Näin kesäkaudella Cosmopolitan -salaatti on myös PUHTAASTI suomalaista. Siis ihan kirjaimellisesti – PUHDAS! Sillä kaikki Suomessa kasvatetut Cosmopolitanit kantavat Puhdas -merkkiä, joka takaa, että salaatit on viljelty ilman kemiallisia torjunta-aineita.

Katso lisää infoa ja inspiraatiota Cosmopolitan -salaatin nettisivuiltaSivuilla on myös käynnissä kiva kilpailu, jossa voit voittaa peräti 4 hengen makumatkan NewYorkiin! Kelpais muuten emännällekin…

Mulla ei juuri nyt ollut grillibileitä, joten nautiskelin vartaat lounassalaatiksi. Kolmesta vartaasta tuli juuri sopivan kokoinen annos ja kolme jäljelle jäänyttä säilyivät jääkaapissa tuorekelmun alla mainiosti seuraavaan päivään.

KREIKKALAINEN VARRASSALAATTI

3 vartaaseen tarvitset grillitikkujen lisäksi noin…

  • 2-3 Cosmopolitan -salaatin lehteä
  • 3 cocktail- tai kirsikkatomaattia puolitettuina
  • ~3 sentin pala kurkkua paloiteltuna ja puolitettuna sentin paksuiksi viipaleiksi
  • 1/2 vihreä paprika paloiteltuna
  • ~1/3 pakettia fetajuustoa paloiteltuna isohkoiksi neliöiksi (pienemmät saattavat hajota tikkuun pistettäessä ja isompienkin kanssa saa olla varovainen)
  • lohko punasipulia siivuina
  • 6-9 kalamata -oliivia
  • mausteeksi laadukasta oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, mustapippurirouhetta ja kuivattua oreganoa
  1. Poista salaatinlehdistä keskiruoti. Leikkaa lehdet veitsellä pituussuunnassa 4-6 suikaleeksi. Taita haitariksi ja pujota vuorotellen muiden ainesten kanssa varrastikkuun.
  2. Laita valmiit varrastikut tarjoilulautaselle. Lisää päälle reippaasti oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, mustapippurirouhetta sekä kuivattua oreganoa.
  3. Nauti heti tai säilytä peitettynä jääkaapissa. Mausta tarvittaessa vasta tarjoiluvaiheessa.

ITALIALAINEN VARRASSALAATTI

3 vartaaseen tarvitset noin…

  • 2-3 lehteä Cosmopolitan -salaatin lehteä
  • 3 cocktail- tai kirsikkatomaattia puolitettuina
  • tuoreita basilikanlehtiä
  • 1/2 mozzarella -pallo paloiksi revittynä
  • 3 viipaletta parmankinkkua puolitettuna
  • mausteeksi laadukasta oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja rouhittua mustapippuria
  1. Poista salaatinlehdistä keskiruoti. Leikkaa lehdet veitsellä pituussuunnassa 4-6 suikaleeksi. Taita haitariksi ja pujota vuorotellen muiden ainesten kanssa varrastikkuihin. Taittele myös parmankinkku salaatin tavoin haitariksi ennen tikkuun pujottamista.
  2. Laita valmiit varrastikut tarjoilulautaselle. Lisää päälle reippaasti oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa sekä rouhittua mustapippuria.
  3. Nauti heti tai säilytä peitettynä jääkaapissa. Mausta tarvittaessa vasta tarjoiluvaiheessa.

Miten näitä syödään?! Kukin syököön parhaaksi katsomallaan tavalla, joko suoraan vartaasta nakertaen tai tyhjentäen vartaat perinteisemmäksi lautasmalliksi. Itse tyhjensin ja tykkäsin erityisesti siitä, että vuorokauden seissyt salaatti ei ollut vettynyt. Vaikka päällä oli jo oliiviöljyt ja viinietikat valmiiksi.

Maukasta varrassalaattikesää Sinulle!

Kaupallinen yhteistyö Cosmopolitan™ -salaatin kanssa. Sisältö UNIQ Content -tuotantoa.

UNIQ CONTENT Yksilöllistä sisällöntuotantoa ja -hallintaa yrityksesi tarpeisiin.

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.