Gluteeniton, Kananmunaton, Kasvikset, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Helppo paleoarki – Kesäkurpitsapappardellea tomaattikastikkeessa

Elokuun ensimmäinen resepti! On kyllä niin hyvää ja helppoa, että taidanpa povata tälle kesäkurpitsapastalle paikkaa elokuun Top Femmassa ;). Ja ajankohtainenkin vielä. Sillä kotimaisen kesäkurpitsan aika on nyt!

Yksinkertaista, maistuvaa, helppoa, nopea valmistaa ja maistuu lämmitettynäkin – täyttää mun mielestä helpon paleoarjen kriteerit mennen tullen. Mukana myös iki-ihana Italia. Koska Mutti -tomaattimurska ja basilika.

Heitinpä lautaselle myös palan Kreikkaa fetajuuston muodossa, mutta jos italialaisessa haluaa pysyä, niin parmesaanilastutkin käyvät. Mainio kasvisruoka ihan sellaisenaankin, kunhan muistaa mausteet. Etenkin suolaa saa olla, jos suolainen feta uupuu.

Ja ellei pelkkä pupunruoka riitä, eivätkä utareiden antimet käy, niin ei mikään estä heittämästä sekaan hieman jauhelihaa, savuista pekonia tai possunkylkeä. Jauhelihan kanssa aletaan lähestyä Tajuttoman kesäkurpitsavuoan makumaailmaa, mutta sehän ei ole ollenkaan huono juttu.

Monipuolisesta kesäkurpitsasta näyttää vahvasti tulleen emännän suosikkikasvis. Toimii raakana ja kevyesti kypsytettynä, pannulla ja keitossa, mutta myös kakussa, jos toisessakin. Hassua sinänsä, koska ei siitä montaa vuotta ole kun kesäkurpitsa ei ollut yhtään mun juttu. Munakoisoa työstän edelleen.

Jos joku ihmettelee, että mitä ihmettä on pappardelle, niin eihän se sen kummoisempaa tarkoita kuin leveää, lituskaista nauhapastaa samaan tapaan kuin ehkä tutummat fettuccine tai tagliatelle.

Aineksia voi aina tuuppia sekaan mielensä mukaan, mutta perussettiin ei tarvita kuin kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaattimurskaa. Ja hieman mausteita. Hätätilassa pärjää ilman sipuliakin.

KESÄKURPITSAA TOMAATTISOOSISSA

2-3 annosta

  • 1 pieni sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ~500 g kesäkurpitsaa höylättynä
  • 1 prk tomaattimurskaa (maustamatonta tai basilikalla maustettua)
  • mausteeksi melko avokätisesti suolaa, mustapippurirouhetta sekä ripaus cayennepippuria
  • tarjoiluun fetaa tai parmesaania, luraus oliiviöljyä sekä tuoretta basilikaa
  • 2-3 rkl kookosöljyä kuullottamiseen
  1. Esivalmistele; silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, höylää kesäkurpitsasta siemenkeskustaa lukuunottamatta leveitä, ohuita nauhoja esim. juustohöylällä tai mandoliinilla.
  2. Kuullota sipuli kookosöljyssä. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista hetken aikaa. Lisää kesäkurpitsa. Kääntele pannulla öljyisiksi sen minkä pystyt. Ei ole välttämättä aivan helppoa ennen kuin kesäkurpitsa pehmenee.
  3. Kaada päälle tomaattimurska, sekoita hieman ja jätä kannen alle pehmenemään välillä sekoittaen.
  4. Mausta suolalla, mustapippurirouheella ja cayennepippurilla.
  5. Syö sellaisenaan tai tarjoile esim. murustetun fetajuuston tai parmesaanin kera. Lurauta päälle hieman oliiviöljyä ja koristele annos tuorein basilikalehdin. Jos tomaattimurska ei sisällä basilikaa, niin hienonna sitä hieman mukaan.
  6. Syö heti ja lämmitä seuraavana päivänä pannulla! Jos lämmitettävää jää ;)

Annoskoosta vielä sen verran, että ajattelin satsin riittävän alunperin kolmeen annokseen, mutta toisin kävi. Koska oli vaan ihan pakko ottaa lisää! Sillä ihan järettömän hyvää! Yksinkertainen on – hyvää.

Helppoa ja herkullista alkavaa arkea Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.