Valmennus
Comments 2

Paleo parantaa – Laura K:n tarina

Viime vuoden loppupuolella muhun otti yhteyttä upea nuori nainen, kolmen lapsen äiti, kolmekymppinen Laura K. Valitettavasti Lauran elämä ei ollut ihan niin upeaa kuin se olisi voinut olla. Sitä varjostivat useammat jo pitkään jatkuneet terveydelliset ongelmat, jotka heijastuivat ikävästi työssäkäyvän perheenäidin arkeen. En osaa sanoin kuvailla, kuinka iloinen olen, että Laura päätti antaa paleolle (ja mulle =)) mahdollisuuden! Tänään, vain muutamaa kuukautta myöhemmin, Lauran elämä on kovin erilaista. Siitä todisteena sain luvan jakaa Lauran facebook -päivityksen parin päivän takaa. Se lämmitti valmentajan sydäntä kovasti <3

LauraK 290113

Olen monesti ällistellyt, kuinka nopeasti paleoruokavalio saa aikaan positiivisia muutoksia ihmisessä. Niin fyysisesti kuin henkisestikin. Mutta Lauran keho reagoi muutoksiin sellaisella voimalla, että en ollut uskoa silmiäni nähdessäni hänet kontrollitapaamisessa! Tuolloin aikaa oli kulunut paleolle siirtymisestä ehkä kuukauden päivät. Edessäni seisoi kaikin puolin uusi ihminen!

Mikä on Lauran salaisuus? Osittain ehkä poikkeuksellisen herkkä keho, mutta ennen kaikkea Lauran motivaatio ja halu lähteä parantamaan omaa hyvinvointia ja elämänlaatua. Ottaa ohjat omiin käsiin (lääkäreiden käsien sijaan ;)). Rohkeus kokeilla ja päättäväisyys nähdä vaivaa muutosten tekemiseen. Ehdottomuuskin. Etenkin terveysongelmista kärsiville suosittelen ainakin alkuun tiukkaa paleolinjaa. Kyllä, on haastavaa pistää koko ruokavalio ja mahdollisesti muutkin elämäntavat kerralla uusiksi, mutta se vaan on välttämätöntä, jos tavoitteena on parantuminen. Jokainen valmennettava tekee itse lopullisen päätöksen, mille linjalle haluaa lähteä. Ketään en voi pakottaa, vaikka niin monesti mieli tekisi. Ihan vain ihmisen itsensä vuoksi.

Halusin jakaa Lauran päivityksen rohkaistakseni muita vastaavassa tilanteessa olevia tarttumaan härkää sarvista ja antamaan paleolle, tai oikeastaan itselleen mahdollisuuden parempaan elämään. Mun vakuuttelut kaikuvat joskus kuuroille korville. Ei auta, vaikka minä tiedän ja olen aivan 110% varma voivani olla avuksi. Apua ei voi antaa, ellei toinen ole valmis sitä vastaanottamaan. Mutta josko toisen, samassa tilanteessa olleen ihmisen kokemukset ja sanat vakuuttaisivat paremmin. Mä en pyydä muuta kuin antamaan paleolle mahdollisuuden ja kokeilemaan. Panostamaan itseensä. Sitoutumaan täysillä ja riittävän pitkäksi aikaa. Tekemään radikaalejakin muutoksia oman itsensä, ei valmentajan vuoksi. Ja hei, lapset eivät ole este. Ei ollut Lauralle, eivät ole Sinulle!

Kiitos vielä Lauralle, että sain jakaa päivityksesi! Kiitos, että olet ollut avoin ja vastaanottavainen ajatuksilleni, ja olet tehnyt sen, mitä sun pitikin tehdä. Täysillä! Kyseenalaistamatta. Palkinto uurastuksestasi, ehkä uhrauksistasikin, näkyy ja tuntuu joka päivä. Iloitse siitä ja jaksa sen voimin jatkaa. Ei vain kuukautta, eikä kahta. Eikä edes vuotta, vaan jokaikinen päivä elämäsi loppuun saakka. Sillä paluuta entiseen ei ole. Kokemuksesta tiedät, mikä siellä odottaa. Olet rakas <3


P.S. En ole kysynyt, mutta uskoisin, että Laura vastaa mielellään mahdollisiin kysymyksiin ja kertoo kokemuksistaan. Kommenttiboxiin tai mun meiliin vaan viestiä, niin välitän eteenpäin =)

2 Comments

 1. Laura Kortelainen says

  Kiitos Johanna kirjoituksestasi! Sait minut tuntemaan itseni erityisen onnistuneeksi. Täytyy kyllä myöntää, että oikeastaan olenkin. =) Joka päivä tulee uusia asioita, joista saan iloita. Tietysti muutosten tahti on hidastunut, mutta edelleen olen matkalla parempaan. Mikään ei voisi olla palkitsevampaa.

  Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin.

  Lapset eivät tosiaan ole este. Minulla on omien lasten lisäksi kannettava vastuuta päivät vähintään yhdeksästätoista lapsesta. =) Tarvitaan vaan tarpeeksi hyvä syy aloittaa paleolla ja luottamusta siihen, että on oikealla tiellä. Sinä Johanna sait mut vakuttuneeksi siitä, että tää on niin oikea juttu mulle ja olit ihan oikeassa. Valmentajaa tarvii juuri siinä vaiheessa, kun oma usko on koetuksella. Lisäksi ohjeesi olivat selkeitä ja helppoja noudattaa. Ei pitkiä opuksia leuttavaksi tai vaikeita reseptejä noudatettavaksi.

  Kiitos vielä tuhannesti! Autoit mua saamaan uuden mahdollisuuden. <3

  – Laura

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.