Pirtelöt, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 2

Parit punaiset pirtelöt

Long time, no posts! Syynä se, että olen viimeiset pari viikkoa ollut ehkä elämäni tuskallisimman influenssan kourissa. Joku puhui hevosinfluenssasta, mutta minä nimesin sen dinoinfluenssaksi. Toipuminen etenee hyvää vauhtia, mutta silti aivan liian hitaasti. Pää olisi valmis vaikka mihin, mutta fysiikka ei. Voimat loppuvat kesken päivää yht`äkkiä yllättäen kuin virtakatkaisijaa kääntäisi off -asentoon. Kolmatta viikkoa jatkuva limainen yskä lienee tällä hetkellä pienin murhe tässä näkö- ja kuulo-ongelmien keskellä. En kuule mitään! Korvat sanovat vain riks, raks ja poks! Vaikka riisimuroja ei ole tainut kaapissa lojua sitten teinivuosien.

Noh, sairaana en ole luonnollisesti uhrannut montaakaan ajatusta Paleokeittiölle. Olen säästänyt voimat ensisijaisesti tehopaleolaisille, joiden kanssa puuhastellaan jo viimeistä viikkoa. Time flies! Vaikka viime viikkoina koko elämä tuntuu pysähtyneen kaiken epäolennaisen karsiuduttua arjesta automaattisesti. Olen todennut, että ihmiselämässä olennaista on vain lepo ja nestemäinen ravinto. Ilman kaikkea muuta selviää oikein mainiosti. Pysyy ainakin hengissä.

Ruokaa ei ole näillä nurkilla juurikaan näkynyt. Kokkaamiseen ei ole riittänyt voimia ja jo ruoan näkeminenkin aiheutti tuossa pahimmassa vaiheessa yökkäysreaktion. Kuuluu kuulemma taudin kuvaan, ja oli aivan uusi kokemus mulle. Koska yksinkertaisesti tykkään hyvästä ruoasta. Ja syömisestä, hah hah! Normiolosuhteissa. Pirtelöiden, mehujen ja kuumien juomien ohessa olen muutamat nopeat herkut vääntänyt. Jossain äkillisessä innostuksen puuskassa, joka on mennyt yhtä äkillisesti ohitse. Se off -nappula. Palaan näihin herkkuihin myöhemmin. Jos niissä jotain palattavaa on. Osaa en ole vielä edes maistanut. Odottavat päiviä parempia ja makuaistin palautumista nekin.

Mutta sitä nestemäistä ravintoa! Siitä on hyvä aloittaa. Tai jatkaa. Luonnolllinen siirtyminen arkeen myös Paleokeittiössä. Siksipä tarjolla tänään viime viikkoina kovin tutuiksi tulleet pirtelöt, jotka syntyvät viimeisillä voimilla helposti ja nopeasti. Täyttävät vatsaa sopivasti kuormittamatta turhan paljon elimistöä ja tarjoavat samalla tuikitärkeitä ravintoaineita paranemisen tueksi. Joten raapustetaanpa parit punaiset pirtelöt muistiin! Jotain uutta ja jotain vanhan variaatiota. Sitruskauden myötä ajankohtaisia molemmat, raikas mansikalla makeutettu verigreippi sekä lempeä appelsiini-karpalo.

VIILEÄN RAIKAS MANSIKKA-VERIGREIPPIPIRTELÖ

1  annos

 • 1/2 verigreippi
 • ~150 g pakastemansikoita
 • 1/2 lime
 • kourallinen sitruunamelissaa
 • hieman himalajansuolaa

Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja smooth-smooth pirtelöksi.

Ja sitten se toinen, hattaranpehmeä ja -punainen variaatio vanhasta tutusta reilun parin vuoden takaa. Pirtelön päätähtinä loistavat oiva makupari, makea appelsiini ja hapan karpalo. Tämä tyyppi on muuten myös meidän TehoPaleo28™ – ryhmän viimeisen viikon pirtelö. Toivottavasti mahdollisimman moni uskaltaa siihen tarttua, sillä lopputulos on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, vaikka hapan marja saattaa alkuun arveluttaa.

Tämä on nyt mainio tilaisuus hyödyntää näitä ehkä hieman harvemmin käytettyjä Suomen luonnon tarjoamia superfoodeja. Itselläni ainakin kuluu eniten mustikkaa. Koska sitä pakastimesta eniten löytyy. Toinen lempparimarja on villivadelma. Mansikkaa käytän harvemmin, mutta nyt kävin mansikka-verigreippipirtelöä varten varkaissa äipän pakastimella, josta vielä löytyy myrkytöntä oman maan mansikkaa.

HATTARAINEN APPELSIINI-KARPALOPIRTELÖ

 • ~ 2 dl vettä
 • appelsiini
 • sitruunaviipale
 • pieni kourallinen cashew -pähkinöitä
 • ~1/2 – 1 dl karpaloita (tai puolukoita)
 • 1/2 tl kanelia
 • hieman himalajansuolaa
 • (sitruunamelissaa)

Valmistuu, kuten pirtelöt yleensä valmistuvat eli kaikki ainekset jälleen tehosekoittimeen ja tasaiseksi. Appelsiinin ja sitruunan olen kuorinut ;)

Josko loppuun vielä muutama muu juttu. Tässä nyt makaa iso kasa lunastettavia lupauksia, jotka pyrin täyttämään lähiviikkoina oman toipumisen ja jaksamisen puitteissa. Facebookissa paukahti 3000 tykkääjän raja rikki jo 81 tykkäystä sitten. Lupasin uuden tuhatluvun kunniaksi arvontaa ja sen lupauksen lunastan lähiaikoina. Positiivista tietysti on, että vielä ehtii arvontaan mukaan!

Paleokaupassa on Ystävänpäivän ja hiihtolomakauden kunniaksi pipoa tarjolla edulliseen hintaan. Käy tsekkaamassa! Prinsessapipo sopii mainiosti ulkoiluun ja urheiluun! Vaikka aurinko jo lämmittää, niin päätä ei kannata pitää kylmänä. Hyvässä lykyssä voi vielä välttyä tällaiselta kuolemantaudilta. Lisäksi Paleokauppaan on tulossa myyntiin myös TehoPaleo28 -settiä yksilövalmennuksena. Jos haluat panostaa täysillä maukkaaseen paleoon neljän viikon ajan, niin tämä kannattaa pistää visusti korvan taakse.

Ja Ystävänpäivää juhlistetaan tulevana lauantaina! Sitä juhlistetaan loppuviikosta myös Paleokeittiössä, joten pysy blogissa! Tai feissarissa =)

Pirteitä alkukevään pirtelöpäiviä Sinulle!

2 Comments

 1. J says

  Mistä tuollaisia pillejä saa? Olisi juuri sellainen, joka mulla on haussa. Mansikkagreippikin menee kokeiluun :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.