Makeat herkut, Reseptit, SEMIPALEO, Ystävänpäivä
Jätä kommentti

Paleoystävän suklaakuppi

 Hyvää huomista Ystävänpäivää kaikille paleon ja parempien valintojen ystäville!

Ystävänpäivä ei ole mulle mikään elämää suurempi juhlapäivä eli en sitä varsinaisesti viettele muuten, kuin ehkä huikkaamalla tervehdyksen kavereille feissarissa. Mutta sainpa siitä hyvän syyn testailla jotain uutta hyvää herkkua. Ystävänpäivänä voi hyvin tarjoilla vaikkapa vain kahvia kupista, mutta minä päätin tällä kertaa tarjoilla jotain suklaista. Kahvikupista.

Joten esiin kaivettiin oikein Arabian perintöastiastoa. Piippuleimalla, kuten äippä moneen kertaan ehti muistuttaa ;). Ja kaikkien harmiksi minä sitten tietysti onnistuin tipauttamaan arvokupit lattialle niin, että vain helinä kävi. Nyt ollaan yhtä perintökuppia köyhempiä ja ties kuinka monen vuoden epäonni tästäkin vahingosta seuraa. Mutta jos jollakin sattuu vastaavia kupposia seisoa kaapissa turhan panttina pölyttymässä, niin saapi laittaa viestiä tulemaan! Ehkä saan onneni vielä kääntymään ;)

Inspiraatio suklaakuppeihin tupsahti jokunen viikko sitten postilaatikkoon Paleo Magazinen uutiskirjeen mukana. Olen muutamia versioita ehtinyt jo testaamaan, enkä oikein osaa päättää, mikä niistä on osoittautunut parhaaksi. Mutta mennään nyt tällä tulisemmalla versiolla, jotta saadaan jotain punaista Ystävänpäivään!

Maustoin suklaakuppini lopulta siis chilillä, mutta ”perustaikinan” voi kukin maustaa mieleisekseen. Kokeilin myös pikakahvilla maustettua mokkaversiota. Ihan hyvä sekin, mutta ei yhtä jännittävä kuin lempeä chili, joka hiipii lämmittämään makunystyröitä suklaisen ensivaikutelman jälkimainingeissa. Muista mausteista tulee mieleen kaneli, vanilja, appelsiini, kardemumma ja mitä näitä muita perinteisiä suklaan kavereita nyt onkaan.

PALEOYSTÄVÄN CHILINEN SUKLAAKUPPI

2-3 annosta kuppien koosta riippuen

 • 2 dl kookoskermaa
 • 3 munankeltuaista
 • 2-3 rkl CocoVin kaakaojauhetta
 • 3 rkl CocoVin kookossokeria TAI 2 rkl kookossokeria ja 2 rkl vaahterasiirappia (kivempi koostumus)
 • 1/2 tl aitovaniljajauhetta
 • 1/2 – 1 tuore chili
 • hieman suolaa
 1. Käsittele chilipalko. Leikkaa se pituussuunnassa esim. neljään siivuun ja poista siemenet. Heitä pieneen kattilaan.
 2. Mittaa muut ainekset tehosekoittimeen. Sekoita sileäksi täydellä teholla noin puolisen minuuttia tai kunnes seos näyttää tasaiselta. Kaada seos chilien päälle pieneen kattilaan ja kuumenna vähitellen keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Itse käytin kuumentamiseen perinteisen lieden nelosta (asteikolla 1-6).
 3. Kun seos alkaa kuplia, niin poista chilit ja kaada massa tarjoiluastioihin. Muista sekoittaa, ettei jämähdä pohjaan! Anna jähmettyä jääkaapissa useampi tunti, yön ylitse lienee paras vaihtoehto.
 4. Koristele jähmettyneet suklaakupit esim. kaakaojauheella, tummasuklaarouheella, sitruunamelissalla ja chilisiivuilla. Tarjoile kylmänä.

Tulipa oikein hyvä kuppi! Kyllä tätä kehtaa kaverille tai mielitietylle tarjota! Tämä oli itse asiassa aika mukava vaihtoehto perinteisesti banaanilla tai avokadolla sakeutetuille paleovanukkaille. Nopea ja helppo valmistaa. Tietysti! Koska emäntä pitää yksinkertaisesta, nopeasta ja helposta kokkailusta, jossa mukana on myös maku. Vain jähmettymisvaihe hieman koettelee hermoja, ja nämä kuvien kupit ovat itse asiassa viettäneet vähän liian vähän aikaa jääkaapissa. Koostumus on paksumpi ja ”lohkeavampi”, jos malttaa mielensä pidempään.

Tiedättekö, mikä tästä silkinsileästä suklaavanukkaasta tulee mieleen?! Nami nami! En tiedä, löytyykö kyseistä vanukasta enää markettien hyllyiltä. Mun nuoruudessa vielä löytyi.

♥ Lempeän tulista Ystävänpäivää Sinulle! ♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.