Gluteeniton, kesäherkku, Makeat herkut, Reseptit, SEMIPALEO
Comments 2

Makeat mantelikorput (G)

Taisin luvata tätä biscottia eli makeiden mantelikorppujen reseptiä jo viime kuun puolelle, mutta tässä sitä eletään kesäkuun puoliväliä. Time flies, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Sanotaan.

Mutta first things first eli tärkeimmät keulaan! Ruoka.fin ja Urtekramin järjestämä ”Paras gluteeniton leivonnainen” -reseptikisan äänestysaika alkaa nimittäin vetelemään viimeisiään.

Vielä tänään ja huomenna sunnuntaina on mahdollisuus käydä äänestämässä Paleokeittiö amerikkalainen pannukeksi voittoon! Tee se ruoka.fi -sivustolla, ellet vielä ole tehnyt! Emäntä kiittää ja kumartaa, ja menipä heikkona hetkenä lisä-äänten toivossa myös lupailemaan lukijaa mukaan Köpikseen, jos oikein hyvä onni sattuu kisassa potkaisemaan ;)

Back to biscotti! Biscottihan tulee Italiasta ja viittaa korppujen tai keksien valmistustapaan. Ne nimittäin paistetaan rapeiksi ja rouskuviksi ei kertaalleen, vaan peräti kaksi kertaa. Ja sitten niitä nautitaan sivistyneesti kauniin kahvikupposen kera.

Makeat mantelikorput olivat mun toinen vaihtoehto edellä mainittuun kisaan. Päädyin kuitenkin lopulta osallistumaan jotenkin eksoottisemman tuntuisella ja aivan älyhelpolla pannukeksin reseptillä. Biscotit jäivät odottelemaan päiviä parempia ja se parempi päivä on nyt! Helppoja ovat nämäkin, ja tietysti reseptikisa- ja paleoystävällisessä hengessä gluteenittomia.

KARDEMUMMABISCOTIT ELI KARDEMUMMALLE MAISTUVAT MANTELIKORPUT

~30 korppua

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  3. Sekoita kuiva-aineet sekä mantelirouhe taikinaan. Anna valmiin taikinan levätä jääkaapissa noin tunnin verran.
  4. Jaa lepäillyt taikina kahteen osaan ja muotoile kaksi ~40 cm mittaista pyöreää pötköä.
  5. Paista taikinapötköjä 175 asteisessa uunissa ~20 min tai kunnes pinta on vaaleanruskea.
  6. Ota pötköt pois uunista ja anna jäähtyä viitisen minuuttia. Leikkaa sen jälkeen terävällä veitsellä ~2,5 cm leveitä paloja vinoittain.
  7. Aseta palaset lappeelleen takaisin uunipellille ja jatka kypsennystä/kuivatusta uunissa vielä noin vartin verran.
  8. Anna jäähtyä. Nauti makeat, rapean mureat kardemummakorput sellaisenaan tai kahvikeksinä.

Muistithan äänestää?!!! Ja olethan jo osallistunut ylihuomenna tapahtuvaan Arctic Choc -suklaa-arvontaan?!

Kesäisiä keksipäiviä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

2 Comments

  1. Pia says

    Voiko kaurajauhojen sijasta käyttää jotain muuta, kaura ei sovi minun vatsalle.

    • Ilman muuta voi! En tosin ole muita jauhoja kokeillut, mutta perinteisestihän nämä, kuten monet muutkin leivonnaiset pyöräytetään vehnäjauhoihin. Reippaasti vaan testailemaan, Pia! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s