Gluteeniton, Makeat herkut, Reseptit, SEMIPALEO, Vierasreseptit
Jätä kommentti

Reseptivieras: Gluteeniton raparperipiirakka

Siis vain viisi päivää juhannukseen! Aika todellakin lentää tähän aikaan vuodesta. Voiskos vähän hidastaa tahtia, please! Juhannuksen paleoystävällinen menu on kyllä jo valmiina. Paperilla. Nyt ongelmana on vaan tämä lentävä aika. Ei taida emäntä ehtiä kokkaamaan ennen juhannuspyhiä! Hiukan harmittaa, mutta nou can do. Onneksi näitä juhannuksen paleoystävällisiä bruschettoja, hodareita ja makeita voi hyvillä mielin nautiskella pitkin kesää ;)

Eilen emäntä pisti testikeittiön pystyyn ja kokkaili jotain uutta ja mahottoman hyvää huomista workshopia silmällä pitäen. Mitä koekeittiössä syntyi? Pientä previewta voi käydä kurkkimassa kuvallisessa muodossa facessa ja instassa. Kerron workshopista lisää ja laittelen varmasti myös eilisen, aika taivaallista testireseptiä blogiin. Sitten, kun aika on ;). Sen verran voin vielä paljastaa, että huomisesta tulee huisin jännä päivä!

Ja hei, vielä ehtii osallistua Arctic Chocin suklaa-arvontaan! Ja vielä tämän päivän ajan ehtii käydä antamassa äänensä myös Paleokeittiön amerikkalaiselle pannukeksille! JUST DO IT! Kiitos =)

Tänään meillä on Paleokeittiössä jälleen vieraita! Jippi-kai-jei! Tämän vieraan bongasin instagramista tietämättä vielä siinä vaiheessa, että kyseessä ei ollutkaan vieras vaan ihan tuttu tyttö! Hassu maailma! Resepti ja kuvat ovat siis kaimani Johannan käsialaa. Johannan paleoystävällisiä ja muita juttuja voi seurata instassa osoitteessa @_joanmari. Käy kurkkaamassa, mitä likka touhuaa!

https://instagram.com/p/3oBmELs3za/

 

Taisi olla raparperiviikko kuumimmillaan, kun Johannan instapostaus raparperipiirakasta kiinnitti huomioini ja vinkkasin, että resepti Paleokeittiöön ois kiva. Täällähän on aiemmin tarjoiltu vain pohjatonta raparperipiirasta, mutta nyt olisi tarjolla autenttisempaa. Paleoystävällisesti ja gluteenittomasti luonnollisesti.

GLUTEENITON RAPARPERIPIIRAKKA by @_joanmari

 • 3 dl gluteenittomia jauhoja (1dl mantelijauhoa, 1dl tattaria, 1dl jauhettuja kaurahiutaleita)
 • 1 dl kookossokeria (tai muuta makeutusta)
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 1 tl vaniljajauhetta
 • 1 tl kanelia
 • 1 tl kardemummaa
 • 50 g sulatettua voita (maidottomaan sulaa kookosöljyä)
 • 2 dl kookosmaitoa (tai muu kasviperäinen maito)
 • 1 huoneenlämpöinen muna
 • ~5 dl pilkottua raparperia
 • (+hieman jäisiä marjoja, kuten punaviinimarjoja, jos tahtoo)
 1. Mittaa ensin kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
 2. Lisää märät aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
 3. Voitele uunivuoka ja kaada taikinaseos siihen. Nuole kulho ja muut välineet.
 4. Ripottele ja upota raparperit tasaisesti taikinan joukkoon. Paista 200 asteessa noin 25minuuttia. Piirakka on valmis, kun pinta on kullanruskea. Kannattaa kokeilla myös puutikulla keskustaa.
 5. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile vaikka maidottoman vaniljajäätelön kera! Ohje on nimittäin suunniteltu siten, että piirakan kyljessä on jotain makeaa ja vaniljaista. Jos tahdot tarjoilla piirakan sellaisenaan, kannattaa taikinaan lisätä makeutusta desin sijaan 1,5 dl, jotta piirakkaan tulee hyvä maku (tätä en tosin ole testannut).

Maistui erinomaisesti ihan tavis ruokailijoillekin! :) Reseptin taikina toimii varmasti pohjana muillekin marjapiirakoille.

Kiitos reseptistä Johannalle ja marjaista piirakkakesää kaikille muille!


P.S. Tsekkaa myös aiemmat vierasreseptit! Oletko sinä Paleokeittiön seuraava reseptivieras? Jos sulta löytyy sopivaa paleoystävällistä reseptiä, niin ota ihmeessä yhteyttä emäntään! I won`t bite badly! ;)

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.