Pöydällä pari mustaksi muuttunutta banaania. Mitähän niille tekisi? Söisikö ylikypsät JA ylimakeat mössöbanskut vai heittäisikö jo menemään…? Vai keksisikö niille vielä jotain muuta, maistuvampaa käyttöä?
Vaihtoehtoja banskujen saattamisesta maistuvampaan muotoon on monia. Niistä voi vaikka pyöräyttää banskupannareita, paistaa kookoksisia keksejä tai piilottaa banaanikakkuun. Tai sitten voi kokeille jotain uutta; pistää banaanit taikinaksi, heittää sekaan tummasuklaahippuja ja paistaa kakun sijasta maistuviksi muffinsseiksi!
Kuten kuvista arvata saattaa, niin päädyin viimeiseen vaihtoehtoon. Mustuneista banaaneista syntyi hetkessä suklaasattumin piristettyjä, maukkaita muffinsseja, joita myös perinteisen pullan purijat mutustelivat tyytyväisinä. Sopivat yhtälailla välipalaksi kuin aamukahvinkin kaveriksi, yllättävään makeanhimoon tai jopa siihen kuuluisaan pikkunälkään.
SUKLAISET BANAANIMUFFINSSIT
5 isohkoa muffinssia
Kuiva-aineet
- 2,5 dl mantelijauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljajauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- ripaus suolaa
- ¾ dl tummasuklaahippuja (+ pieni kourallinen koristeeksi)
Märkäaineet
- 1 iso tai pari pienempää (yli)kypsää banaania (~130 g kuorittuna)
- 1 iso kananmuna (tai pari pientä)
- ½ dl kookosmaitoa
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl kookosöljyä (+ vuokien voiteluun)
- Sekoita kuiva-aineet keskenään sopivassa kulhossa.
- Mittaa banaani ja muut märkäaineet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi ja kaada omaan kulhoon.
- Lisää kuiva-aineet märkäaineiden joukkoon ja sekoita taikinaksi. Älä vatkaa. Lisää taikinan joukkoon lopuksi suklaahippuset ja sekoita.
- Kaada taikina kookosöljyllä voideltuun (silikoniseen) muffinssivuokaan. Kypsennä 175 asteisessa uunissa ~25 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat päältä kauniin kullanruskeita ja sisältä kypsiä (hammastikkutesti!).
- Anna jäähtyä hetken aikaa ja ripottele päälle suklaahippusia. Sulavat kivasti kiinni hieman lämpimien muffinssien pintaan.
- Jäähdytä ja siirrä tarvittaessa muffinssivuokiin. Syö heti tai säästä myöhemmäksi. Säilyvät ilmatiiviissä astiassa, jääkaapissa ainakin muutamia päiviä. Pidempiaikaiseen säilytykseen suosittelen pakastamista.
Ihan mahtava resepti ja ilman sokeria ja vehnäjauhoja. Lisää näitä…
Kiitos palautteestasi, Allukka! :)))
Näitä uusia, ”terveempiä herkkuja” aina silloin tällöin tupsahtelee! Seuraavaa odotellessa voi vaikka käydä selailemassa vanhempia hyviä herkkuja. Josko sieltä jotain inspistä yli 150 ohjeen joukosta löytyisi ;)