Gluteeniton, Kana, Kananmunaton, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, Suosituimmat, Viljaton
Jätä kommentti

Pinaatti-vuohenjuustotäytteiset kana-pekonirullat rapeilla bataattiranuilla

Täytetyt kanarullat pekonikääreellä ovat kaiketi jonkinlainen klassikko. Klassikko tai ei, mutta tulipa nyt ensimmäistä kertaa väännettyä näitä maistuvia nyyttejä Paleokeittiössä.

Oikein passelia arkiruokaa, jota olen vältellyt, koska olen kuvitellut rullien käärimisen jotenkin työlääksi.

Noh, olihan siinä vähän väkertämistä, mutta oikeastaan aika mukavaa sellaista. Ja lopputulos kyllä palkitsi väkertämisen. Pekoni ja kana kun ovat eräs näistä kuuluisista match made in heaven -yhdistelmistä.

Väliin vielä vähän tuoretta pinaattia ja vuohenjuustoa, ja aina vain paranee! Eivätkä bataattiranutkaan kylkiäisinä yhtään pöllömpi vaihtoehto olleet.

Rapeat ranskalaiset bataatit näkivät ensi kertaa päivänvalon Paleokeittiössä jo neljä vuotta sitten. Silloin olivat vielä harvinaista herkkua. Nyt jo aika yleinen vaihtoehto serkku perunaiselle. Niin se maailma muuttuu ja menee eteenpäin.

En nähnyt syytä vaihtaa aikanaan toimivaksi todettua reseptiä vaan vanhoilla metodeilla mentiin. Mutta päivitetäänpä nyt ohje samalla helpommin luettavaan muotoon ja pistetään vielä muutama vinkki viereen!

Minä tykkään ranskalaisista rapeina. Uunipaahdetut bataattitikut tahtovat kuitenkin helposti jäädä lötköiksi. Mikäli rapsakat ranskalaiset maistuvat sullekin, niin kerrataanpa muutama rapeiden bataattiranujen salaisuus.

  • mitä ohuemmat tikut, sitä rapeammat ranskalaiset!
  • myös öljy rapsakoittaa ranskikset; käytä öljyä riittävästi ja öljyä tikut kauttaaltaan
  • lado uunipellille harvakseltaan; toisissaan kiinni olevista tikuista haihtuva kosteus höyryttää kaverit kypsiksi. Ja jättää lötköiksi.
  • paista riittävän pitkään; pieni bruna pinnassa takaa rapeat ranskikset
  • anna jäähtyä hetken, mutta vain hetken! Tarjoile aika äkkiseltään ennen kuin lösähtävät. Ja melkeinpä kannattaa pistää seuraavana päivänä uuniin uusi satsi edellispäivän lämmitettyjen sijaan. Yhden annoksen bataatit valmistelee ja paistaa aika pikaseen.

RAPSAKAT BATAATTIRANSKALAISET

1 harva uunipellillinen

  • 1 isohko bataatti kuorittuna ja tikutettuna
  • 2 rkl kookosöljyä (tai tarpeen mukaan)
  • mausteeksi sormisuolaa, mustapippurirouhetta ja savupaprikajauhetta
  • tarjoiluun tuoretta persiljaa silputtuna ja sriracha -majoneesia (sekoita luomumajoneesi + sriracha -kastike)
  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  2. Öljyä bataattitikut huolellisesti. Onnistuu helpoiten ja vähimmällä sotkulla laittamalla 1 rkl kookosöljyä riittävän isoon minigrip -pussiin (1 litra) ja pussi hetkeksi kuumavesihauteeseen, jotta öljy sulaa nestemmäiseksi. Sen jälkeen puolet ranskalaisista pussiin, sekoitus, ravistus, hieronta ja bataatit uunipellille. Aloita alusta ja toista sama jäljelle jääneiden tikkujen kanssa.
  3. Asettele tikut väljästi uunipellille. Paista 20-30 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita. Kääntele, kun reilut puolet paistoajasta on kulunut.
  4. Mausta valmiit ranskalaiset savupaprikajauheella. Kääntele ja anna jäähtyä hieman. Mausta vielä lopuksi suolalla ja mustapippurirouheella (onnistuu myös lautasella).
  5. Tarjoile välittömästi esim. sriracha -majoneesin kera.

Kanat kääräisin tosiaan pekoniin ja pistin pikkasen pinaattia ja vuohenjuustoa sisään. Toimii! Paitsi että jotain olisi voinut tehdä paremminkin.

Olen jo vuosia sitten vannonut, että en enää IKINÄ MISSÄÄN käytä notkeaa vuohenjuustoa tai valmista vuohenjuustolevitettä purkista. Koska se ei vaan maistu. Miltään.

Joku oikosulku tai helppouden kaipuu iski ostosreissulla ja koriin päätyi se, mitä sinne ei enää ikinä pitänyt päätyä. Tahnan levittäminen rintafileiden päälle oli toki helppoa, mutta se, mikä helppoudessa voitetaan, maussa hävitään. Ja vähän enemmän. Ensi kerralla joko murustan vuohenjuustopötkön broiskujen päälle tai vaivaan siitä tahnaa ihan itse.

Tarkoitus OLI käyttää nyytit pannun kautta saamassa ripaus rusketusta pintaan ennen uuniin työntämistä. Suunnitelma vaihtui siinä vaiheessa, kun olin varmistanut rullien koossa pysymisen hammastikuin.

En tiedä, kuinka isoon kokkausvirheeseen sorruin, mutta rullat päätyivät ”solariumiin” vasta varsinaisen kypsennyksen päätteeksi. Koska helpompaa. Nips naps, hammastikut irti, vähän öljyä kuumalle pannulle ja rullat hetkeksi sinne pyörimään. Pysyivät kasassa ja pyörivät paljon tikutettuja jouhevammin.

PEKONIIN KÄÄRITYT KANARULLAT PINAATTI-VUOHENJUUSTOTÄYTTEELLÄ

3 annosta

  • ~400 g broilerin sisäfilettä (käytin Lidlin pikkufileitä)
  • 1 pkt siivutettua pekonia
  • 1 prk pehmeää vuohenjuustoa tai tangosta tarpeen mukaan
  • tuoretta babypinaattia
  • maustamiseen suolaa ja rouhittua mustapippuria
  1. Nuiji broilerin rintafileetohuiksi voipaperin tai kelmun välissä. Laita uunipellille ja ripottele päälle hieman suolaa ja rouhittua mustapippuria.
  2. Levitä tai murusta maustettujen fileiden päälle vuohenjuustoa. Lisää päälle nippu pinaatinlehtiä ja kääräise rullalle. Kiedo valmiin rullan ympärille pekonia. Kiinnitä rullat tarvittaessa hammastikulla.
  3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa ~20 minuuttia. Jos haluat kauniin paistopinnan, niin poista hammastikut ja käytä rullat pikaisesti kuumalla pannulla. Tämän voi tehdä myös ennen uunia, mutta kypsät rullat pysyvät paremmin koossa pannulla (ks. kootut selitykset ylempänä).
  4. Tarjoa bataattiranskalaisten kera.

Herkullisia ruokahetkiä kera maistuvien kanarullien ja rapsakoiden ranujen!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s