Gluteeniton, itä-eurooppalainen, Kananmunaton, Maidoton, Makkara, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Comments 3

Unkarilainen tomaatti-paprikapata tulisella tuoremakkaralla

Makkaraa pataan! Ei ihan mitä tahansa makkaraa vaan Feri`s Sausagen tulista, unkarilaiseen tapaan paprikalla maustettua raakamakkaraa. Joka on muuten valittu muutama vuosi sitten ”Stadin parhaaksi makkaraksi”.

Eikä suotta. Nyt alkaa tuoremakkara olla sellaisessa kondiksessa, jollaisena minä sen mieluiten nautin; tuhdisti lihaisana, ohuessa luonnonkuoressa ja koossa ”ei-mikään-nakkimakkara”.

Eikä mausteissakaan ole säästelty. Tuli nimittäin samaan syssyyn hankittua myös Feri`sin salsicciaa, joka oli kaikessa fenkoliinisuudessaan ja valkosipulisuudessaan italialaisittain viinirypäleiden kera valmistettuna aivan mainiota.

Ainoa harmitus liittyi makkaroiden saantiin. Olin tilannut makkarat alunperin munien mukana Vaahteramäen MunaEgsspressistä. Sieltähän ne tulivatkin, mutta pakasteena. Tuoremakkarat toimitetaan yleensä nimensä mukaisesti tuoreena, ei pakastemakkaroina. Ellei asiasta ole erikseen mainittu. Tämä vaan oli Vaahteramäen väeltä unohtunut sekä tuotetietojen kohdalta, että tilauslomakkeesta.

Noh, ei siinä muuta kuin tilannetta korjaamaan ja reklamaatiota Vaahteramäelle laatimaan. Menipä siinä samassa meilikopio tiedoksi myös Feri`sille, josta Feri jo puolen tunnin kuluttua soitteli selvittääkseen tilannetta. Vaahteramäestäkin sain vastauksen, jossa tarjottiin hyvitykseksi kahdeksan euron edestä maistuvia Friida -munia. Se ei vaan nyt valitettavasti emännälle sopinut, koska halusin sitä, mitä olin tilannut tai pakastemakkaroihin pistämäni 22 egeä takaisin taskuuni.

Harvoin jaksan julkisesti avautua, mutta nyt pari vinkkiä Vaahteramäkeen

 1. Myönnä virheesi ja pahoittele tapahtunutta. (Tämä kohta toteutui moitteettomasti ja myös tuotetiedot korjattiin pikaisesti tilaussivustolle.)
 2. Pyri korjaamaan asia mahdollisimman nopeasti aiheuttamatta asiakkaalle ja/tai alihankkijalle ylimääräisiä kuluja ja/tai vaivaa.
 3. Älä jankkaa, kuinka asiakas olisi voinut tai kuinka asiakkaan olisi pitänyt toimia toisin vaan hoida homma kuntoon ilman turhaa meilivaihtoa.

En alunperin halunnut tästä julkista draamailua, joten esim. facebookin sijaan kontaktoin aiheesta privaatisti sähköpostitse. Miksi nyt jupisen tässä tapahtuneesta? Siksi, että muut asiakkaat osaavat varautua vastaavaan?

Höpö höpö. Kerron siksi, että mua ottaa päähän! Mua kiukuttaa toimintatapa, jossa vastuun kantamisen sijaan livahdetaan kuin koira veräjästä, ja annetaan muiden käyttää aikaa ja vaivaa oman virheen korjaamiseen.

Sanotaan, ettei valittaminen mitään auta. Ei auta, ei, mutta helpottaa hetkeksi ;)

Loppu hyvin, kaikki hyvin ja tuoreet raakamakkarat pannulla. Kiitos Ferin, joka itseni lisäksi auliisti otti Vaahteramäen duunit hoidettavaksi ja tarjosi vaihtomakkarat Feri`sin myymälästä Helsingistä noudettuna. Niin sitten mentiin pakastemakkarat kassissa maalta kaupunkiin, poimittiin nämä herkulliset makkarat mukaan ja heitettiin pataan kera paprikan ja tomaatin.

Unkarilainen Lecso on ehkä lämmittävänä syys- tai talviruokana parasta, mutta maittoi mainiosti myös kuluvan kevään viileillä keleillä. Oikein passelia arkiruokaa, joka ei mausteisten makkaroiden myötä kaivannut mausteeksi muuta kuin hieman savuista paprikajauhetta. Ja vähän hunajaa ;)

TOMAATTI-PAPRIKAPATA TULISELLA RAAKAMAKKARALLA

4 annosta

 • 1 pkt (~500 g) tulista unkarilaista tuoremakkaraa (tai muuta lihaisaa makkaraa)
 • ~½ pkt pekonia
 • 2 sipulia siivutettuna
 • 3-4 vihreää ja punaista paprikaa suikaloituna
 • 3 isoa, kypsää tomaattia paloiteltuna
 • 1 – 1½ prk tomaattimurskaa
 • 3-4 valkosipulinkynttä murskattuna
 • 1 tl hunajaa
 • 1 laakerinlehti
 • 1-2 tl savupaprikajauhetta
 • suolaa ja rouhittua mustapippuria
 1. Paista makkaroihin mukava paistopinta voissa tai pekoninrasvassa. Siirrä sivuun ja paloittele myöhemmässä vaiheessa.
 2. Suikaloi pekoni. Paista kasarissa tai padassa niin, että rasva irtoaa. Lisää siivutettu sipuli. Laske lämpöä ja kuullota noin viitisen minuuttia.
 3. Lisää pataan tai kasariin muut ainekset paitsi makkara ( + suola ja pippuri). Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin puolisen tuntia. Lisää tarvittaessa vähän vettä.
 4. Paloittele esipaistetut makkarat. Lisää muiden ainesten joukkoon ja jatka hauduttamista, kunnes makkarat ovat kypsiä (~20 minuuttia).
 5. Tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
 6. Tarjoile esim. riisin ja tuoreen persiljan kera.

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje | verkkokauppa

3 Comments

 1. Päivi says

  Tämä menee ehdottomasti kokeiluun, paitsi miedomman raakamakkaran kanssa ja perunaa lisäksi :)

 2. Hei!

  Kuulin mutkan kautta, että olit harmitellut täällä blogissa meidän toimintaame makkarareklamaatiotilanteessa.

  Ajattelin, ettet pahastuisi vaikka kirjoittaisinkin näkemykseni tapahtumista tästä oikeasti melko pieleen menneestä tapahtumasta. Meille asiakastyytyväisyys on erittäin tärkeä asia ja haluamme tehdä asiat oikein.

  Olit aivan täysin oikeassa siinä, että laittaessame Feri’s makkarat myyntiin meille kävi virhe ja unohdimme laittaa tuotetietoihin merkinnän ”pakaste”. Virhe oli meidän ja vain meidän ja viestintävastaavamme nosti aivan oikein käden pystyyn virheen merkiksi.

  Hän myös tarjosi sinulle hyvitykseksi kennollista Friida -kananmunia, joita kerroit jo pitkään meiltä ostaneesi. Tuo tarjous ei tietenkään tarkoittanut, että et saisi rahojasi takaisin makkaroista joita et halunnut. Olisimme enemmän kuin mielellämme joko palauttaneet rahat, tai sopineet Ferin (makkaratehtailija) kanssa tuoretuotteen toimittamisesta ihan kotiovellesi. Se on meidän tapamme toimia. Valitettavasti vain henkilö jonka kanssa asiasta viesteilit muotoili oman vastauksensa niin, että siitä saattoi hyvinkin jäädä väärä kuva asiasta.

  Edelleenkin toistamme, että virhe on meidän ja että olemme siitä kovin pahoillamme. Edelleenkin haluamme hyvittää tämän sinulle meidänkin puoleltamme.

  Hurjan maittavan näköinen makkarapata!

  Terveisin, Mikko Välttilä
  Vaahteramäen Eggspress

  • Kiitos näkemyksestäsi, Mikko! Arvostan lähestymistäsi, ja nyt tuntuu ruudun ääressä olevan sellainen Vaahteramäen väki, jollaisesta olen mielikuvan jo ensimmäisen MunaEggspress -rundinne tiimoilta luonut – yritys, jolla on loistava tuote JA palvelu; yritys, jolle asiakkaat ovat tärkeitä ja joita kuullaan omien haasteidenkin keskellä. Ymmärtänet varmasti pettymykseni, kun en kokenut moista kohtelua saaneeni.

   Kuten varmasti tiedätkin, niin teiltä saamassani viestissä luki pahoittelujen jälkeen tismalleen seuraavasti ”Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta tuoremakkaran toimitukseen, mutta haluaisin tarjota sinulle kennon Friida-munia.”. Mainintaa rahojen palautuksesta tai vaihtomahdollisuudesta ei ollut, joten tulkitsin viestinne lähinnä niin, että ”pitäkää pakastemakkarat ja saatte korvaukseksi kennollisen munia”.

   Emme kuitenkaan halunneet käyttää pakastemakkaroita syystä, että halusimme testata ne parhaimmillaan, jotta voisimme myös tehdä oikean arvion näistä paljon positiivista palautetta saaneista tuotteista. Toisin toimiminen olisi mielestäni ollut väärin jo Feri`s Sausagea kohtaan, koska kokemusta ei vertailua varten tuoretuotteesta aiemmin ollut.

   Ehkä jatkossa kiinnitätte entistä paremmin huomiota myös vastausten muotoiluun ja tarkkuuteen ;)

   Kuten postauksessa totesin, niin loppu hyvin, kaikki hyvin. Maistuvat makkarat syöty ja pettymyskin purettu.

   Hyvää kevään jatkoa teille! Tapaamme muna-autolla jatkossakin. Ja olisimme tavanneet ilman vastinettasikin. Koska parhaat munat vaan tulevat edelleen Vaahteramäestä.

   Terveisin,
   Paleokeittiön emäntä Johanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.