Gluteeniton, Kananmunaton, Keitot, KESÄ, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Kylmän kuuma kurkkugazpacho

Lomalainen tässä mooooi! Tai noh, lomalainen ja lomalainen, viime viikko meni vielä kaikenlaista rästihommaa ja tulevaisuuden suunnitelmaa hoidellessa. Mutta josko sitä NYT heittäytyisi emäntäkin totaaliseen lomamoodiin ja jättäisi hetkeksi kokkailun sekä virtuaalimaailman väliin. Kun alkavat nämä ilmatkin vähitellen muistuttaa kesää.

Mutta vielä yksi mainio kesäkeitto heinäkuun helteisiin!

Olen aiemminkin kertonut, että gazpacho kuuluu kesään. Muutamia eri variaatioita on tuosta kylmänä nautittavasta, espanjalaisesta kasviskeitosta tullut väsättyä. On menty perinteisemmällä mallilla sekä makeammilla kurkku-ananas- ja mansikkaisella vaihtoehdolla. Kaikki hyviä. Erilaisia.

Nyt ajattelin pistää gazpachoon vähän enemmän potkua. It`s hot and it`s cold… Katy Perryn tyyliin.

Mieto kurkku kelpaa mainiosti keittopohjaksi, potkua pusketaan lähinnä jalopenon, limen ja tuoreen korianterin voimin. No okei, on valkosipulillakin kokonaisuudessa oma osansa.

Ei voi helpommaksi terveellinen kesäkokkaus mennä! Kaikki ainekset vaan tehosekoittimeen ja jääkaappiin jäähtymään. Se ois sitten siinä. Kerralla pyöräyttää tarvittaessa isommankin annoksen; säilyy ainakin muutaman päivän jääkaapissa.

Sama proseduuri kuin pirtelöillä, joka sai mut jälleen kerran pohtimaan kasvispirtelön ja gazpachon eroa. Se lienee lusikassa ja lasissa; gazpacho lusikoidaan suuhun, pirtelö kulautetaan tai imetään pillillä.

KYLMÄN KUUMA KURKKUKEITTO

1-2 annosta (~6 dl)

 • ~500 g kurkkua paloiteltuna
 • 1-2 jalopenoa siemennettynä
 • 1-2 valkosipulinkynttä
 • 1 limen mehu
 • ½-1 dl kookosmaitoa
 • kourallinen tuoretta korianteria
 • 2-3 rkl oliiviöljyä
 • suolaa
 1. Pese ja paloittele raaka-aineet.
 2. Surauta tehosekoittimella sileäksi sopaksi.
 3. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.
 4. Tarjoile kookosmaidon/-kerman ja tuoreen korianterin kera.
 5. Säilytä tarvittaessa suljetussa lasiastiassa, jääkaapissa.

Tulisuutta ja mausteisuutta voi jälleen kukin säädellä  mielensä mukaan. Itse heitin sekaan kaikkea kaks (jalopeno + valkosipuli), ja totesin ensimmäisen lusikallisen myötä, että huh huh, tulipa tujakkaa. Tosin viimeinen lusikallinen maistui jo oikein mainiolta. Tulisuuteen tottuu ;)

Muista riittävä suola!

Vaikka minä heitän nyt kauhat nurkkaan, piilotan patakintaat ja aion viihtyä tulevat viikot vain vieraissa pöydissä, niin sun ei tarvitse. Paleokeittiö on pullollaan herkullisia kesäreseptejä! Kirjoita hakukenttään vaikka ”kesä” tai tsekkaa kevyet kesäsalaatit ja terveemmät kesäherkut.

Ei kai tässä sitten muuta kuin nautinnollista ja rentoa kesää kaikille! Muistakaa marjat muut muut metsän antimet! Jos emännän kesäkuulumiset kiinnostavat, niin niitä päivittynee lähinnä instagramiin. Olet lämpimästi tervetullut kurkkimaan =)

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje | verkkokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.