Juhannus, Makeat herkut, Pirtelöt, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Kun kirsikka kohtasi kaakaon

Harry tapasi Sallyn ensi kertaa Chicagossa, mutta oikeasti kaikki tapahtui romanttisesti New Yorkissa. Kirsikka sen sijaan kohtasi kaakaon ensimmäistä kertaa vähintäänkin yhtä romanttisissa puitteissa, supisuomalaisessa, sysikylmässä yöttömän yön juhlassa, jossa ne joutuivat yhdessä pirtelön pyörteisiin.

Kirsikka + suklaa = match made in heaven! Kuten kaikki kirsikkasuklaan ystävät varsin hyvin tietävät. Kolmenneksi pyöräksi joukkoon ajautui banaani, joka olisi hyvin voinut pysyä poissa sekoittamasta näiden kahden täydellistä liittoa, joka kuorrutettiin vielä siirappisella kookoskermalla ja sulalla suklaalla. Ja koristeltiin romanttisen vireen vahvistamiseksi tietysti keskikesän kukkasin.

Siinä sitä oltiin, villasukat jalassa makeassa pirtelötaivaassa… emäntä, kirsikka ja kaakao! Banaanin yritän aktiivisesti unohtaa ;)

Olin joskus alkuviikosta ostanut hetken hurmassa rasiallisen tuoreita kirsikoita, jotka eivät sitten maistuneetkaan vaan jäivät lojumaan jääkaapin perälle. Siitä se ajatus juhannusjälkkäristä lähti! Kirsikalle tarvittiin tietysti kaveri ja kaapista löytyi sopivasti raakakaakaojauhetta. Ei sitä paljoa tarvittu, vaikka kaakao suklaapirtelössä oleellista roolia näytteleekin.

KESÄYÖN KIRSIKKA-SUKLAAPIRTELÖ

  • ~2 dl tuoreita, kivettömiä kirsikoita
  • 1 rkl CocoVin kaakaonibsejä
  • 1-2 tl CocoVin raakakaakaojauhetta
  • pieni banaani
  • 1 dl kookosmaitoa
  • ~1 dl vettä (tai jääpaloja, jos haluaa nauttia pirtelön kylmänä)
  • maun mukaan aitovaniljajauhetta
  • hieman himalajansuolaa terävöittämään makuja
  • koristeluun kookoskermaa ja tumma- tai raakasuklaata

Hoida ensin ikävin homma eli poista kirsikoista kivet. Heitä kaikki ainekset tehoblenderiin ja surauta sileäksi. Toimii hyvin näinkin, mutta jos haluat hieman juhlavamman jälkkärin niin vatkaa muutama ruokalusikallinen kylmää kookoskermaa vaahdoksi ja mausta vaahterasiirapilla.

Sulata pari palaa tummaasuklaata vesihauteessa suljetussa minigrip -pussissa. Kun suklaa on sulaa, niin leikkaa pussin kulma hieman auki ja valuta vaahdotetun kookoskerman päälle, johon se jähmettyy ihanan lohkeavaksi. Jos olet joskus maistanut Magnum -jäätelöpuikkoa, niin tiedät mistä puhun! ;)

Koristele koko komeus kesän kukkasilla ja kruunaa kirsikalla. Koristekukkasina käytin tällä kertaa lenkiltä mukaan tarttuneita kallio-orvokinkukkia. Nauti pillillä, viimeistele lusikalla.

Tein samalla ajatuksella vielä juhannuspäivänä yksinkertaisemman ja proteiinipitoisemman kirsikka-suklaapirtelön välipalaksi. Jätin banaanin pois ja korvasin sen Northforcen suklaaheraproteiinilla. Myös kaakaojauhetta laitoin vain hieman, koska proteiinivalmisteessa on jo valmiiksi hentoinen suklaanmaku.

Tuli melko makiaa pirtelöä mun makuun, mutta makiastahan moni tykkää! ;) Eikä ollut bansku siellä häröilemässä joukossa, hah hah! Seuraavalla kerralla aion kokeilla alkuperäistä reseptiä kokonaan ilman banaania. En tiedä, mitä tulee, mutta kuvittelen tulevan jotain vielä parempaa!

Kirsikanmakuisia kesäpäiviä, Sinulle!


P.S. Muutoin juhannuksessa ei ollut tänä vuonna mitään suurta ruokajuhlan tuntua, mutta jos emännän juhannuslautaset kiinnostavat, niin kuvamateriaalia löytyy täältä.

Paleokeittiö facebookissa Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö pinterestissä

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.