Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Kesän kolein juoma

Juhannus on täällä tänään! Ihan käsittämätöntä… Musta tuntuu, että kesä ei ole edes alkanut ja jo nyt pitäisi juhlia keskikesän yötöntä yötä. Valitettavasti juhlatuuli on jäänyt tänä vuonna jonnekin matkan varrelle. Jonnekin sinne kipuilevan kehon sekä kohta kolmatta kuukautta kestäneen remontti- ja lomastressin jalkoihin. Lomastressillä tarkoitan sitä, kuinka koen, että ennen lomaa PITÄISI saattaa asiat tiettyyn pisteeseen. Jotta voi sitten päästää irti ja lomailla huoletta. Lienee tuttua monelle muullekin ;)

Kehon kipuiluun liittyen sen verran, että testailen parhaillaan perinteisempien hoitojen (fysioterapia, hieronta- ja kehon muu manipulaatio) ohella uutta hoitomuotoa, josta kovasti toivon löytyvän apua erityisesti erilaisiin kolotuksiin, liikerajoitteisuuksiin ja muihin jumituksiin. Olen innostunut ja toiveikas, mutta vielä on liian aikaista hehkuttaa asiaa enempää. Kerron lisää, kun kerrottavaa on. Jos homma toimii odotetusti, niin luvassa on apua monelle. Muistakin vaivoista kuin kivusta, särystä ja jumista kärsiville. Kyseessä on lupausten mukaan aivan loistava ”aineeton” apu esim. päänsärkyyn :)

Mutta se juhannus! Tämä ei ole mikään varsinainen juhannuspostaus, koska juhannusmieli on kateissa ja juhannukseen olen valmistautunut ostamalla vain ne perinteiset uudet perunat ja makkarat. Juhannuksena mahdollisimman moni on ainakin toivottavasti poissa netin äärestä, mutta jos jotakuta emännän juhannuksen ”ruokajuhlat” kiinnostavat, niin mitä todennäköisimmin päivittelen sapuskoja facebookin puolelle. Tänne siis!

Vuodessa on muuten kaksi ajankohtaa, jolloin Paleokeittiön liedellä kiehuvat perunat. Se toinen on juhannus… ja se toinen on ajankohta, jolloin uutta perunaa voi nostaa kattilaan suoraan omasta maasta. Siis vanhempien pottuviljelmiltä. Ei ole tuoretta potaattia, tilliä ja voita voittanutta!

Pitkähkön alustuksen jälkeen aiheeseen. Tarjolla olisi nimittäin kesän kolein juoma! Kolealla viittaan cooliin, U know?! Opin nimittäin nuorisolta tässä jokunen viikko sitten, että cool on aivan out. Nyt pitää olla hottia ja koleeta! Ja sitähän tämä matcha -vihreä teejuoma on. Sopii ihan nakutettuna helteisiin kesäpäiviin parin jääpalan kera. Mutta maistuu hyvin myös näinä fyysisesti koleina päivinä.

Matcha on juuri nyt The Juttu! Olen nauttinut sitä kylmänä ja kuumana. Palaan vielä matchalatteen, mutta josko nyt ensin tämä matchaviileä-/jäätee-/juoma. On jälleen kerran helppoa. Ja hyvää =)

VIILEÄ MATCHA-SITRUUNA-INKIVÄÄRIJUOMA

  • 1 litra puhdasta vettä
  • 4-5 tl matcha -vihreä teejauhetta
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • palanen inkivääriä
  • (1-2 rkl raakahunajaa)

Kuori inkiväärin pala ja purista sitruunasta mehut. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi. Säilö lasipulloon ja pistä jääkaappiin. Lisää tarvittaessa jäitä ja nauti ”kuuman kesän” jano- tai virkistysjuomana!

Ainesten määrää voi ja kannattaakin luonnollisesti tuunata oman maun mukaan. Raakahunaja toimii tarvittaessa makeutukseen vallan mainiosti. Maistuu hyvältä ja on tietysti äärettömän terveellistä. Suosittelen lämpimästi kesän koleimmaksi juomaksi cokispurkin sijaan!

Ihan mahottoman ”koleeta” Juhannusta Sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.