Gluteeniton, Kananmunaton, Keitot, Maidoton, Parsakausi, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Keväinen parsa-tuorehernekeitto

Parsakausi on parhaimmillaan! Ainakin ulkomaisen parsan paras aika lienee menoillaan. Kotimaista ei ole vielä tullut vastaan, ja hieman harmittaa, että keväinen parsainnostus pääsee yleensä jo hieman laantumaan ennen kuin ”oman maan” kasvatit kerkiävät kauppoihin.

Olen ainakin itse ehtinyt nauttia parsatangoista jo ihan kiitettävästi ja monessa eri muodossa. Sitä on paistettu, keitetty, pistetty salaattiin ja jokunen viikko sitten lykkäsin myös puntin keittoon kera pakasteherneiden.

Aivan mainio yhdistelmä! Ja niin nätin väristäkin vielä. Joukkoon sopi mukavasti myös Virkistävän vihreästä salaatista tähteeksi jääneet broccolinin varret. Satoi tai paistoi, kyllä kevät on ihanaa aikaa!

Jälleen siis yksi hyvä, helppo ja NOPEA soppa, jota sopii pistää yhtälailla arkipöytään kuin tarjota alkukeittona juhlavammissakin tilaisuuksissa. Me likes!

Ja mikä parasta, niin kerrasta syntyy useampikin soppalautanen, joka ei ole lämmityksestä moksiskaan. Joskin väri on kaunein tuoreena ja kyllä tämä keitto silloin mun mielestä parhaimmalta myös maistuu. Monet keitot kun vaan paranevat vanhetessaan.

PAKASTEHERNEILLÄ TÄYDENNETTY PARSAKEITTO

3-4 annosta

  • kookosöljyä tai voita kuullottamiseen
  • 1-2 shalottisipulia silputtuna
  • 5 dl kana- tai kasvislientä (Puljonki)
  • 1 puntti tuoretta parsaa pilkottuna
  • 250 – 300 g pakasteherneitä
  • (~100 g broccolinin varsia pilkottuna)
  • ½ – 1 dl kookos- tai kuohukermaa
  • ~2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria maustamiseen
  • tarjoiluun parsanuppuja, siemensekoitusta ja silmusalaattia
  1. Kuullota shalottisipulia kookosöljyssä, kattilassa ~5 minuuttia.
  2. Lisää liemi. Kiehauta.
  3. Lisää pilkottu parsa (+ mahdolliset parsakaalinvarret) ja herneet. Kiehauta ja anna kiehua 3-5 minuuttia. Poimi muutaman minuutin jälkeen kattilasta muutamia parsanuppuja koristeeksi. Huuhtele kylmässä vedessä ja jätä odottamaan tarjoilua.
  4. Kaada keitetyt kasvikset liemineen tehosekoittimeen. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Paseeraa valmis keitto vielä tarvittaessa siivilän läpi ja siirrä takaisin kattilaan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurirouheella. Kiehauta.
  5. Tarjoile kera parsanuppujen, siemensekoituksen sekä silmusalaatin.

Koristelut eivät luonnollisestikaan ole mikään välttämättömyys, mutta nättiä soppaa on aina mukava lusikoida. Saavatpa samalla myös hampaat vähän töitä ja kehokin tykkää hieman monipuolisemmasta kattauksesta.

Pistäkäähän testaten, kuinka herne ja parsa yhteen passaavat!

Palaute on myös aina positiivinen juttu, joten saa oikein mielellään tulla kertomaan miltä keväinen keitto maistui. Saa kertoa myös, jos ei maistunut ;)

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje | verkkokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s