Gluteeniton, Kananmunaton, kesäsalaatti, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, Sokeriton, välimerellinen, Viljaton
Jätä kommentti

Deligasminen kokemus – Prosciuttoa, melonia ja mozzarellaa lautasella

Piti tässä eräänä arki-iltana saada jotain helppoa ja pikaista vatsantäytettä. Kiireinen kierros lähikaupassa osoitti meloneiden saapuneen vähän isommassa mittakaavassa hevi -osaston lattianeliöitä täyttämään.

Melonisesonkia pukkaa! Ja hunajamelonistahan ajatus raikkaasta melonilautasesta lähti. Nyt ovat vihdoin ilmatkin lämmenneet sen verran, että viileämmätkin salaattilautaset maistuvat.

Ihan pelkällä melonilla ei ihminen elä, joten katseet kohti Italiaa ja koriin parmankinkkua sekä buffalomozzarellaa mukaan. Vähän vihreää väliin pikaisesti keitetyistä pakasteherneistä, rucolasta ja piharuukkuun istutetusta mintusta.

Ei siinä sitten muuta kuin melonit siivuiksi ja muut ainekset sopivasti meloniviipaleiden sekaan. Päälle vielä sirpakkaa sitruunakastiketta ja kevyesti kesäisen melonilautasen kimppuun.

Kyllä taas yllätti yksinkertainen ruoka. Pikaisesti kootusta lautasesta tuli suorastaan deligasminen kokemus! Minttua olisi voinut olla vähän enemmänkin. Mutta kun ei ollut.

Ja kyllä, olen tällä viikolla poiminut korvaani tuon uuden ruokanautintoon liittyvän sanan Radio Suomipopin valistuksen virratessa tajuntaani vanhan bemarin ratissa. Voin kertoa samalla sinullekin, mitä termi deligasm tarkoittaa. Jos vaikka on päässyt kyseinen spotti livahtamaan ohi korvien.

Deligasm kuvaa ”hekumallista ruokanautintoa, minkä voit toisinaan suoda itsellesi vapautuaksesi arjen otteesta”. Kuulostaa tooooosi hyvältä, eiköh?! Vaikka toisaalta mietin, että mitä”arjen otteesta vapautuminen” lopulta tässä yhteydessä tarkoittaa; voisiko deligasmiset kokemukset ujuttaa osaksi arkea?

Koen kokevani deligasmisia hetkiä en ehkä ihan, mutta melkein päivittäin. Melonilautanen sujahtaa sukkelaan kyseiseen kategoriaan. Tai niin sitä luulisi, ellei paremmin tietäisi.

Termi deligasm on nimittäin valjastettu osaksi Radio Suomipopilla pyörivää Arnold`s Donutsin mainoskampanjaa. Ööööööh, tota noin… Ehkä olen jotenkin poikkeava yksilö, mutta mun mielestä Arskan donitseissa ei ole mitään deligasmiin viittaavaa.

Kyllä italialainen melonilautanen pesee teolliset donitsit mennen tullen! Vai mitä mieltä olet? Toisaalta, ehkä ystäväni, joka osuu monessa oikeaan, on oikeassa myös tässä; jos ei paremmasta tiedä ;)

PARMANKINKKU-MELONI-MOZZARELLA -LAUTANEN

4 annosta

  • 1 hunajameloni viipaloituna
  • ~200 g prosciuttoa eli parmankinkkua revittynä
  • 2 Bufala di Mozzarella -juustopalloa revittynä
  • ~2 dl tuoreita tai pikaisesti keitettyjä pakasteherneitä
  • tuoretta minttua
  • rucolaa
  • rouhittua mustapippuria maustamiseen

SITRUUNAVINEGRETTI

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 sitruunan mehu (~½ dl)
  • raastettua sitruunankuorta
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  1. Valmista salaatinkastike maustumaan sekoittamalla kaikki vinegretin ainekset keskenään. Sekoita vielä ennen tarjoilua.
  2. Keitä pakasteherneet pikaisesti kevyesti suolatussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
  3. Viipaloi hunajameloni. Asettele lautaselle kera revityn parmankinkun ja mozzarellan. Lisää herneet. Mausta rucolalla ja suikaloidulla mintulla. Viimeistele sitruunavinegretillä ja rouhitulla mustapippurilla. Koristele mintunlehtiruusukkein.

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje | verkkokauppa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.