Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO, Valmennus
Jätä kommentti

Black is new green

Missä emäntä luuraa?! No facebookissa! Kevätsiivouksessa!

Kahvakuulavalmentaja Kukka Laakson kanssa toteuttava Kevätsiivous -ravintovalmennus potkaistiin täyteen vauhtiin maanantaina. Töitä on painettu tämä viikko valmennuksen tiimoilta yötä myöden sekä eturintamalla, että kulisseissa. Alkuhärdelli alkaa vähitellen tasoittua, joten josko jo ensi viikolla aikaa liikenisi myös Paleokeittiöön.

Mukaan ehtii vielä! Jos kehon Kevätsiivous kiinnostaa, niin toivotamme uudet siivoojat tervetulleiksi ryhmään vielä tämän viikon sunnuntaihin 23.3. saakka! Tämän jälkeen ovet sulkeutuvat. Tiedän, että alunperin lupasimme pitää ovet auki 31.3. asti, mutta jouduimme suuren suosion vuoksi aikaistamaan sulkemisajankohtaa viikolla. Syystä, että vasta puolivälissä mukaan tulevien olisi melko haastavaa päästä kaiken sen info- ja keskustelumäärän keskellä enää kunnolla kärryille. Pahoittelut tästä. Mutta kuten sanottua, mukaan ehtii vielä tämän viikonlopun ajan! Käy lukemassa yksityiskohtaiset toimintaohjeet täältä.

Lupasin tarjota pienen kurkistuksen Kevätsiivoukseen oman siviilielämäni kautta. Näin tulen tekemään käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Ehdin ja jaksan, jos ehdin ja jaksan. Nyt ehdin ja jaksan =)

Peruspläjäyksen jälkeen olemme tällä viikolla suunnanneet ajatuksemme ja toimintamme kahteen tärkeään ravitsemuksen kulmakiveen. Ensimmäinen teemaviikko käynnistyi eilen, aiheina aina vähän tylsä vesi sekä vettä huomattavasti mielenkiintoisemmat ja monipuolisemmat, ravinteikkaat kasvikset.

Olen avannut vesisiä ajatuksiani aiemmin mm. täällä ja täällä. Eivätkä nämä ajatukset ole vuodessa mihinkään muuttuneet.

Omat vesirutiinit ovat enemmän tai vähemmän kausittaisia. Riittävää, puhtaan vedenjuontiani tarkkailen täyttämällä ja tyhjentämällä päivittäin kaksi litran lasipulloa pullotetulla vedellä. Töissä kannan omaa vesipulloa mukanani. Aamuveden osalta menossa on tällä hetkellä omenaviinietikkakausi eli mittaan reilun teelusikallisen omenaviinietikkaa 4-5 dl:n vettä.

Miksi juuri omenaviinietikkaa? Siksi, että se on ollut kiireen keskellä nopeaa ja sitä sattuu luuliemen keittopuuhien jäljiltä kaapissa olemaan. Ei mikään maailman laadukkain versio, mutta menettelee nyt toistaiseksi. Taisi kuitenkin olla ainoa puhdas omenaviinietikka, jonka marketin hyllystä löysin. Kaikissa muissa vaihtoehdoissa oli mukana jotain ylimääräistä sälää.

Kasvisten osalta pyrimme kukin omien mahdollisuuksien ja henkilökohtaisen tilanteemme mukaan nauttimaan tai ainakin opettelemme nauttimaan päivittäisen vihermehun tai viherpirtelön. Vihermehu tai -pirtelö tarkoittaa siis nestemmäistä juomaa, jossa on mukana lehtivihreää. Marja- ja hedelmäjuomat ovat asia erikseen. Me haluamme olla vihreitä! Ja juuri tänään haluamme olla erityisen vihreitä! Sori, sisäpiirivitsi ;). Kevätsiivoojat tietävät hyvin mitä tarkoitan ja myös sinulla on mahdollisuus ottaa siitä selvää. Mutta vain sunnuntaihin saakka! ;)

Viherjuomien osalta Paleokeittiössä jatkuu edelleen vihermehukausi. Pirtelöt ovat olleet viime kuukausina lähinnä marjaisia. En edelleenkään nauti kiinteää ravintoa ennen iltapäivää, mutta nestemmäistä kuluu kyllä. Päivä tulee avatuksi mukavasti kun siihen energiaa ja hyvää mieltä antaa tuorepuristettu vihermehu! Sillä jaksaa istua aamut ja päivät koneen ääressä. Iltojen treenivalmennuksiin tarvitaan jo jotain vähän enemmän.

Mikäs se onkaan emännän tämän hetken lempparivihermehu? No se on tämä! Vihdoin löytyy perusmarketistakin sellaista ihanuutta, jota olen jenkki- ja aussiblogeissa kuolannut pitkään. Se ihanuus on tämä etualalla näkyvä lehtikaalin sisko, mustakaali. Sitä onkin nyt kulunut viime viikkoina pussitolkulla niin mehuihin, kuin muuhunkin ruoanlaittoon. Tänäänkin ajattelin siitä vielä kattilallisen keittoa kiepaista. Niin, sitä samaa keittoa, jota olen syönyt koko viikon. Kattila tyhjeni toissapäivänä ja nyt tätä tarvitaan toinen kattilallinen heti perään. Melekosta herkkua on se keitto ja sopii aivan mainiosti kasvisten teemaviikolle. Kirjoittelen keitosta lisää seuraavassa postauksessa ;)

BLACK IS NEW GREEN

1 annos ~4 dl

  • ~6 mustakaalin lehteä ilman ruotoja
  • 2-3 sellerin vartta
  • 1 omena
  • puolikas kurkku
  • puolikas sitruuna
  • tukko persiljaa
  • hitunen himalajansuolaa

Kasvisten pesu ja pilkonta. Sen jälkeen mehupuristimen läpi lasiin ja kurkun kautta masuun solujen ruoaksi =)

Veden täyteisiä ja kasvisten värikkäitä päiviä myös Sinulle!


Kevätsiivous2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.