Kehitys kehittyy ja pannukakut siinä sivussa! Ensin oli paleopannarit. Sitten meni banskupannarit 1 ja 2, jonka jälkeen tulivat omenaiset ohukaiset. Ja NYT, nyt on Elvis -pannukakkujen vuoro!
Mutta ennen kuin aletaan elvistelemään, niin muistuttaisin vielä ihan huikeista Paleokeittiön kahden tonnin bileistä. Ne nimittäin jatkuvat edelleen facebookin puolella. Tänään lähti upea kirjapaketti uuteen osoitteeseen ja maanantaina pistetään bileet pakettiin arpomalla laadukasta Northforcen heraproteiinia ja tyylikkäät sheikkerit peräti kuudelle onnekkaalle. Oletko Sinä kenties yksi heistä? Voit olla, jos käyt vastaamassa arvontapostauksen kysymyksiin =)
Elvis -pannukakkuja löytyy maailmalta yhden, jos toisenlaista. Pääosassa ovat yleensä banaani, peanut butteri ja… PEKONI! Luit aivan oikein, pannukakut pekonilla.
Paleokeittiön Elvis-panareista löytyy kyllä pekonia. Ja banaania. Mutta maapähkinävoin korvasin kirkastetulla voilla eli gheellä. Melkein sama asia; rasva kuin rasva. Ja koska eläinperäinen rasva on jälleen kovasti huudossa, niin voilla sopii elvistellä. Maapähkinävoin tai gheen tilalla voinee kokeilla myös esim. manteli- tai muita pähkinöistä veivattua voita.
Mulla ei kaapissa tähän hätään ollut muuta kuin ”voi venäjää” ja gheetä. Gheellä mentiin, koska kirkastetussa voissa on sellainen mukava, hieman karamellinen, jopa toffeemainen maku. ”Voi venäjä” ei taas maistu yhtään miltään. Kokeilepa voidella sitä riisikakun päälle ja kerro, kuinka huikean makuelämyksen koit. Been there, done that.
Elvis -panarit syntyvät kädenkäänteessä. Kaikki ainekset vaan sekaisin, isosti kookosöljyä pannuun ja paistamaan! Ainiin, se pekoni. Se täytyy toki paistaa ensin sormissa murenevan rapeaksi.
- Paista pekoni rapeaksi pannulla. Anna jäähtyä! Vastapaistetussa pekonissa palavat sormet.
- Muussaa banaani ja kananmunat sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi.
- Lisää sekaan kaikki muut ainekset, paitsi pekoni, ja viimeistele taikina edelleen sauvasekoittimella. Jos taikina tuntuu liian paksulta, niin ohenna pienellä lurauksella kookosmaitoa.
- Murenna taikinan joukkoon paistettu pekoni pieniksi biiteiksi ja sekoita kauhalla.
- Paista halkaisijaltaan ~10 sentin pannukakkuja molemmin puolin kookosöljyllä (tai gheellä) reippaasti voidellulla pannulla. Koostumus on melko ”lohkeileva”, joten onnea vaan siihen kääntämisvaiheeseen ;)
- Lurauta päälle vienosti vaahterasiirappia ja syö heti!
Entä se maku? Noh, se oli ihan hyvä ja mielenkiintoinen. Eivät ne pekonibiitit juurikaan silmille hyppineet, mutta antoivat kivasti lisää nakerrettavaa. Kokeile, niin tiedät! Kyllähän tämä vähän sellainen ”edes kerran elämässä” -juttu on. Ja ainakin tiedät, mistä paleopiireissäkin puhutaan!
P.S. Elvis -pannukakut ovat hyvä herkku myös Tehodetoxilla! Kai olet jo mukana?! Jos et, niin klik klik, banneria klikkaamalla pääset mukaan!