Gluteeniton, Kananmunaton, Liha, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, Viljaton
Jätä kommentti

Savuiset paprikat jauheliha-chorizo -täytteellä

Välipäiviltä päivää! Blogilomalla ollaan, mutta tulinpa kuitenkin piipahtamaan ja antamaan pikaista vinkkiä teille, joille eivät Uudenvuoden nakit ja perunasalaatti maistu. Olipa nimittäin vielä tältä vuodelta jäänyt julkaisematta yksi kelpo resepti, joka sopii mun mielestä vallan mainiosti vastaanottamaan uutta vuotta.

Täytetyt paprikat ovat aika kiva ja helppo vaihtoehto perinteisempien Uudenvuoden herkkujen tilalle. Tai viereen. Ja maistuviakin ovat kun sekaan heittää sopivasti mausteita ja maukkaita raaka-aineita pelkän jauhelihan ja riisin sijaan.

Riisin korvasin tällä kertaa paleommalla kvinoalla ja jauhelihan kaveriksi pääsi mausteinen chorizo viipaloituna kestomakkarana. Tarkoitus oli kyllä tuikata sekaan chorizoa raakamakkaran muodossa, mutta sitäpä ei marketin hyllyltä löytynytkään. No mutta, viipalemakkara ajoi asiansa oikein hyvin.

JAUHELIHA-CHORIZO -TÄYTTEISET PAPRIKAT

4 annosta

  • 4 paprikaa
  • ~500 g jauhelihaa
  • ~50 g chorizo -kestomakkaraa (tavallista ehkä vähän enemmän)
  • 1/2 dl kvinoaa (käsittelemättömänä)
  • 1 punasipuli pilkottuna
  • 1 chilipalko pilkottuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä rutistettuna
  • ~3-4 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • (savuaromia)
  • tarjoiluun lisäksi sriracha -kastikkeella maustettua majoneesia ja tuoretta korianteria
  1. Keitä hyvin huuhdeltua kvinoaa vedessä noin kymmenisen minuuttia.
  2. Esivalmistele kvinoan kypsyessä kasvikset. Leikkaa paprikoista”hatut” pois ja poista ”sisälmykset”, pilko sipuli sekä chili, kuori valkosipulinkynnet. Kuutioi valmiiksi myös chorizo -makkara.
  3. Ruskista jauheliha ja kuullota sipulisilppu pannulla. Mausta juustokuminalla ja chilijauheella. Lisää joukkoon pilkottu chili, valkosipuli sekä chorizo. Jatka kypsennystä noin viitisen minuuttia ja lisää sen jälkeen joukkoon vielä tomaattipyre. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla sekä mustapippurirouheella (+ savuaromilla). Ota pannu pois liedeltä ja anna jauhelihaseoksen jäähtyä hetken aikaa. Sekoita lopuksi joukkoon kevyesti kypsennetty kvinoa.
  4. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Laita täytetyt paprikat vuokaan tai muuhun sopivaan astiaan. Peitä foliolla ja kypsennä 175 asteisessa uunissa ~50-60 minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet.
  5. Anna paprikoiden ”vetäytyä” hetki ja tarjoile sriracha -majoneesin sekä tuoreen korianterin kera.

HUOM HUOM! Vielä olisi muutama päivä aikaa poimia pois yhteensä 50 herkullista paleoreseptiä edulliseen 14,90 €:n (norm. 21,80 €) pakettitarjoushintaan! Paleokaupasta. Tietty =)

TehoPaleo -reseptit 2/2015

Rutkasti onnea, menestystä, terveyttä ja hyvää oloa vuodelle 2016!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s