Reseptit, TOP-listat, Uutiset
Jätä kommentti

Paleokeittiön maistuvimmat reseptit 2017

Taas on vuosiluvun viimeinen numero vaihtunut. Kasilla mennään seuraava vuosi. Sitä ennen kuitenkin vielä pikainen vilkaisu peräpeiliin. Mitkä olivatkaan Paleokeittiön suosituimmat reseptit vuonna 2017?

No nämähän ne! Käänteisessä järjestyksessä tietysti eli kympistä lähdetään ja kohti ykköspallia mennään. Vanhat tutut jutut tuntuivat edelleen pitävän pintansa viime vuonnakin, mutta mahtuipa joukkoon myös muutama uusi tulokas.

Terveemmät makeat ovat perinteisesti olleet suosittuja. Tällä kertaa ne kuitenkin hävisivät pisteellä ns. oikealle ruoalle. Ja siitähän emäntä on aina hyvin iloinen. Herkut ovat hyviä, mutta jollain muulla on lähtökohtaisesti hyvä elää.

RESEPTEIHIN OTSIKKOA KLIKKAAMALLA!

10. Suklaiset banaanimuffinssit

Kymmenettä sijaa pitää listan ensimmäinen viime vuoden uusi tulokas. Kyseessä onkin hyvä ja helppo herkku, johon voi tuupata paitsi jämäbanskut, niin vähän tuoreemmatkin. Suklaiset banaanimuffinssit kelpaavat kaikillle ja sopivat pikkupalaksi mihin vuorokauden aikaan tahansa. Pistä vaikka aamukahveen kylkeen.

9. Uusintana Parhaimmat paleobrowniet

Paleobrownieden salaisuus piilee kuohkeassa bataatissa. Päälle suklaista kuorrutetta ja hyvä herkkuhetki on taattu. Yhdeksännellä sijalla Parhaimpien paleobrownieden tuoreempi versio. Parempi kuin vanha? Mun mielestä kyllä joo.

8. Paleoliittinen aamiaispannu

Kahdeksantena aina yhtä maukas ja ruokaisa aamun aloittaja Lähi-Idästä eli Paleoliittinen aamiaispannu, joka maailmalla shakshukan nimellä yleisemmin tunnetaan. Aivan mainio vaihtoehto viikonlopun hitaampiin aamuihin. Ei tarvetta lunssille kun vaihtaa lunssin brunssille!

7. Esivalmisteltu kana-nuudeliwokki

Sijalta seitsemän löytyy se toinen tuore tulokas eli paitsi hyvä ja helppo, niin myös terveellinen pikaruoka aasialaiseen tapaan. Tämän kana-nuudeliwokin nopeus piilee esivalmistelussa. Chop chop, useamman annoksen kasvikset kerralla pieniksi, kana pannuun ja kastike valmiiksi. Loppu sujuukin kuin leikkiä vaan! Ihan mahottoman hyvä vaihtoehto terveempään kiirearkeen.

6. Parhaimmat paleobrowniet

Kutosena sitten ne alkuperäiset paleobrowniet. Mitä tästä pitäisi päätellä? Vaikka emäntä tykkää enemmän uudemmista, niin paleokansa pitää edelleen alkuperäisiä arvossa suuremmassa. Noh, se kai on koko paleon kantava idea; aito ja alkuperäinen ;)

5. Paleoystävän jouluinen bataattilaatikko

Tuli joulukuu ja hops vaan, Paleoystävän jouluinen bataattilaatikko kiilasi kuukaudessa sijalle viisi. En sinänsä ihmettele, koska on parempaa kuin perinteinen bataattiloota. Koska enemmän makua. Kiitos inkiväärin ja kanelin.

4. Fudgemainen suklaakakku

Nelossijalta pukkaa taas jotain tervettä makeaa väliin. Suklaakakkua on aina vaikea vastustaa ja vielä vaikeampaa se on, jos otsakkeessa mainitaan sana ”fudge”. Fudgemaisen koostumuksen taustalta löytyy niinkin eksoottinen kakkuaines kuin avokado. Kuulostaa kummallisesta, mutta toimii!

3. Uusintana tajuton kesäkurpitsavuoka 

Kärkikolmikossa jyräävät vuosi toisensa jälkeen vanhat hittireseptit. Tajuton kesäkurpitsavuoka maistuu kansalle aina vaan. Ja vaikka itse pidän kurpitsavuokaa ennen kaikkea keski- ja loppukesän herkullisena arkiruokana, niin sitä kyllä klikkaillaan tasaiseen tahtiin ympäri vuoden. Pitäisiköhän päivittää omat asenteet..?

2. Murea intialainen voikana

Ei ole Intialaisen voikanan voittanutta! Tai on, mutta hopee ei oo häpee. Pehmeäksi haudutettu kana mausteisessa, kiiltävässä kastikkeessa ON herkkua. Ja sopii paremmin kuin hyvin tuomaan hieman lämpöä ja valoa tälläkin hetkellä ulkona vallitseviin olosuhteisiin.

1. Aasialainen kookos-kanakeitto

Ja se ykkönen… se on Aasialainen kookos-kanakeitto! Edelleen. Tämä, kohta jo kolme vuotta sitten julkaistu resepti on julkaisustaan lähtien ollut Paleokeittiön kaikkien aikojen ylivoimaisesti suosituin resepti. Mutta vink vink, jos tykkäät tästä, niin testaa myös Thaimaalainen kookos-kanakeitto. On aivan yhtä hyvää, mutta helpompaa.

Näillä mentiin viime vuosi. Mitä juuri ja juuri alkanut uusi vuosi tuo tullessaan? God only knows, mutta ainakin muutama hyvä resepti on emännällä jo takataskussa ;)

Herkullisen hyvää alkanutta vuotta 2018 Sinulle!

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.