Reseptit, TOP-listat, Uutiset
Jätä kommentti

Emännän parhaat reseptit 2016

Hei hou ja hyvää alkanutta vuotta 2017!

Paleokeittiön uusi vuosi on startannut harvinaisen hiljaisissa merkeissä johtuen emännän jo ennen vuodenvaihdetta kaappaamasta influenssa -viruksesta. Pahin on onneksi jo ohitse, mutta ei tässä ihan entisellään olla vieläkään. Parantelen rauhassa kroppaa kuunnellen ja menetettyjä voimia keräillen, jotta pääsen nyt kerralla ikävistä pöpöistä eroon. Ruokaa en ole juurikaan laitellut, eikä se ole oikein edes maistunut yhtä hyvää talvisoppaa lukuunottamatta, jonka reseptiä saanen linjoille muidenkin iloksi toivottavasti jo alkuviikosta.

Vuoden vaihtumisen kunniaksi on tapanani ollut jo joitakin vuosia listata Paleokeittiön kymmenen kärki. Tällä kertaa ajattelin tehdä asiat toisin. Vuonna 2016 tuli kokeiltua ja julkaistua vino pino maukkaita paleopohjaisia ruokaohjeita, joista poimin teidän suosikkienne sijaan omia suosikkejani vuoden jokaiselta kuukaudelta.

Tehtävä ei ollut ihan helppo; postauksia selatessa mieleen tulvi toinen toistaan herkullisempia ruokahetkiä. Mä niin toivoisin, että voisin välittää tuoksuja ja makuja pelkän kirjallisen ja kuvallisen kuvailun lisäksi! Valitettavasti välitysväline luo omat rajoitteensa ja muut aistikokemukset jäävät jokaisen oman viitseliäisyyden varaan. Toivottavasti tästä kokoelmasta ja muistakin Paleokeittiön resepteistä löytyy siihen riittävästi inspiraatiota!

Palaute on myös aina kiva juttu! Sekä mulle, että varmasti myös muille kannustukseksi kokkailuun. Joten pistäkäähän ohjeita testiin ja näppikset laulamaan! Resepteihin kuvia klikkaamalla!

Täyteläistä päärynä-pinaattipirtelöä lasiin tammikuussa

Uusi vuosi, uusi alku! Tämä perinne pitänee pintansa vuosi toisensa jälkeen. Ja musta se on ihan hyvä juttu, että kerran tai pari kertaa vuodessa tekee pienen ryhtiliikkeen ja tarjoaa juhlakausien jälkeen keholle (ja mielelle ;)) terveempää pöperöä. Siksi vuoden 2016 tammikuun suosikiksi valikoitui tämä hennon vihreä, mintulle ja päärynälle maistuva, pikainen pirtelö.

Pehmeitä vadelmasydäntoffeita ystävälle helmikuussa

Helmikuussa hemmotellaan ystäviä ja muita rakkaita. Mikäs sen parempi tapa muistaa muita, kuin tarjota terveellisemmistä raaka-aineista taiottuja, lakritsille ja vadelmalle maistuvia pehmyttoffeita. Sydämen muotoisena tietenkin! ;)

Aasialaisen kookos-kanakeiton serkku kalaisaa maaliskuussa

Aasialainen kookos-kanakeitto on Paleokeittiön ehdoton suosikkiresepti, joka koristaa kuukausi toisensa perään Top Femman kärkipaikkaa. Kookos-kanakeitto ON hyvää, mutta ehkä välillä kannattaa vaihta siivekkäät eväkkäisiin ja testata vaikka tätä kookos-kanakeitolle vertoja vetävää Aasialaista kalakeittoa! Koska tämäkin ON ihan yhtä ihanaa ja tuo vähän vaihtelua lautaselle.

Pikaista parsaa ja helppoja jämälautasia huhtikuussa

Kevään odotettu, maistuva ja helppo herkku on tietysti parsa! Joten tätä helppoa jämälautasta en vaan voinut ohittaa. Kohta se on täällä taas – parsa ja muut tuoreet vihannekset! Ei oikein malttaisi enää odottaa…

Kesän korkkasi toukokuussa välimerellinen mansikka-mozzarellasalaatti

Toukokuussa pihalle lävähtää usein ensimmäinen helteistä kesää lupaava jakso, joka innostaa kesäisempiin kokkailuihin. Mun kohdalla kesä ei tarkoita niinkään grilliruokia vaan kaikenlaisia, pikaisesti koottavia, tuoreita salaatteja. Viime vuonna korkkasin kesän ja salaattikauden maistuvalla mansikka-mozzarellasalaatilla. Mikäs sen kesäisempää kuin mansikka! Vaikka vielä tässä vaiheessa vuotta muun maan mansikkaa onkin.

Tuhtia saksalaista perunasalaattia dijoneesilla juhannuksen kunniaksi kesäkuussa

Kesäkuussa juhlitaan juhannusta! Viime vuonna emännän kielen vei  salaattiveneistä dijoneesin kera tarjoiltu tuhti, saksalainen perunasalaatti. Oli kyllä sellainen juhannuksen juhlistaja, että tarvinneeko sitä tänä vuonna mitään muuta kehitelläkään? Uusia pottuja odotellessa…

Heinäkuussa herkuteltiin lettukakulla ja pinkillä kuohuvalla

Heinäkuussa Suomi lomailee ja on hyvä aika ottaa ruoankin suhteen vähän rennommin. Mikäs sen parempi tapa juhlistaa kesää, lomaa ja puskissa vähitellen kypsyviä kotimaisia marjoja kuin komea lettukakku ja pullo pinkkiä kuplivaa pöytään! Tämä aurinkoinen kesäpäivä puutarhassa oli kyllä unohtumaton. Onneksi tuli taltioitua tunnelmat kuviksi; tuli ihan kesäfiilis!

Kesäkurpitsapastaa tomaattisoosissa ja paluu helppoon paleoarkeen elokuussa

Elokuussa kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan ja kuun puolivälissä koittaa lomakauden jälkeen taas se tavallinen arki. Arkikiireisiin sopeutuessa on kiva kokkailla jotain terveellistä. Pikaisesti. Kesäkurpitsapappardelle oli kyllä yksi vuoden mainioimpia arjen sulostuttajia.

Syyskuussa kokkailtiin kermaista kanawokkia vain vartissa!

Kiireinen arkielämä jatkuu syyskuussakin, joten elokuun tapaan on kiva päästä kokkailussa helpommalla. Tämän helpommaksi ei voi ruoanlaitto enää mennä! Ja mikä parasta, niin myös lopputulos oli mainiota ja maistuvaa. Vaikka suosin ehdottomasti tuoreita kasviksia, niin joskus pussillinen pakastevihanneksia ja valmiiksi suokaloitua kanaa vaan rulettaa.

Lokakuussa maisteltiin ruokaisaa syyssalaattia maa-artisokasta

Lokakuussa alkavat ilmat viiletä ja keho kaipaa jo jotain lämmikettä. Kesän viileät salaatit saivat väistyä maistuvan, pekonilla ja punasipulilla ryyditetyn,  lämpimän maa-artisokkasalaatin tieltä. Ihan hirmuisen hyvää oli tämäkin setti! Tuli vatsakin kivasti salaatista täyteen.

Viljaton jauheliha-spagettivuoka oli marraskuun ruokahitti!

Marraskuussa emännän sydämen varasti hienoinen huijausruoka, jota kutsuin viljattomaksi jauheliha-spagettivuoaksi. Oikeastihan kyseessä oli spagettikurpitsasta tehty kasvisvuoka. Ihan nappiruoka arkeen! Vuokaruoat kun valmistuvat melkein itsekseen ja purtavaa riittää useammaksikin päiväksi. En tiedä, mikä spagettikurpitsan saatavuus tällä hetkellä on, mutta jos sitä jostain saa, niin testaapa ihmeessä tämä maanmainio #terveysruokahitti2016!

Joulukuun terveemmässä ”kuivakakussa” maistui appelsiini ja karpalo

Tuntuu, että joulu oli ihan justiinsa! Johtuu ehkä sairastelusta, mutta eihän joulujuhlista tosiaan ole kulunut kuukauttakaan. Leipaisin joulua silmällä pitäen appelsiinille ja karpaloille maistuvaa banaanikakkua, josta osa päätyi pakastimeen. Ja voin kertoa, että sieltä on ollut kiva poimia viipale silloin tällöin aamukahvin kylkeen. Ihan mahtava karpaloinen talvikakku, jota jokaisen pullahiiren täytyy testata! Eikä ole edes turhan vaikeaa väännettäväksi. Maistui mainiosti myös perinteisemmän pullan purijoille :)

Sellaisia ohjeita löytyi viime vuoden arkistoista. Ja paljon muuta, joten ei muuta kuin kauha kauniiseen käteen ja selaamaan pikkasen paleompia herkkuja! Vaikka nyt suunnataan katseet tähän päivään ja tulevaan, niin viime vuoden ruokaohjeet ovat täysin valideja myös vuonna 2017 ;)

Terveen maukasta ruokavuotta 2017!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.