Gluteeniton, Joulu, Maidoton, Makeat herkut, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Comments 10

Uusintana Parhaimmat paleobrowniet suklaakuorrutteella (+ paleomuru)

Parhaimmat paleobrowniet ovat BACK! Siitä on nyt jokseenkin parisen vuotta kun ensimmäistä kertaa ikinä leipaisin paleobrowniet. Hienoisen epäluulon vallassa, kyllä! Mutta mielikuvat ja ennakkoasenteet osoittautuivat vääriksi, ja batatttibrowniesta tuli parhaimmat browniet ever. Niistä tuli myös toistaiseksi Paleokeittiön kaikkien aikojen suosituin ohje.

Browniehin en ole tuon ensimmäisen kerran jälkeen koskenut. Kyse ei ole siitä, etteivätkö ne olisi emännälle maistuneet. Päinvastoin. Maistuvat ehkä liiankin hyvin ;). Paleobrowniet ovat loistaneet poissaolollaan lähinnä siksi, että en edelleenkään ole mikään jauhopeukalo, ja silloin kun leipomisinto iskee, niin mieluiten kokeilen jotain uutta, jännää ja ihanaa.

No mutta, isänpäivän kunniaksi oli aika kaivaa bataattibrownieden ohje naftaliinista ja pyöräyttää suklaiset palat aivan älyttömän namien Bounty -konvehtien (← vinkki jouluviemisiksi!) kaveriksi! Pohjan ohje on tismalleen sama kuin ensimmäisellä kerralla, mutta kuorrutus ja ulkoasu kokivat hienoisen muodonmuutoksen.

Päälliseksi ei edelllisestä kerrasta poiketen päätynytkään avokadosuklaamousse vaan helppo, sokeriton, jokaisen chocoholicin unelma tuoreista taateleista ja raakakaakaosta. Mmmmmmm…. supersuklaista! Kuten brownieden kuuluu ollakin. Suklaakuorrutetta voi hyvin käyttää myös muihin leipomuksiin, päälle tai täytteeksi. Vink vink!

Suklaisuuteen hain tällä kertaa pientä piristystä joulunmakuisesta koristelusta. Koska jouluhan on ovella jo isänpäivänä! Osa suklaapaloista sai päällensä yksinkertaisesti pienittyä pekaanipähkinää ja kuivattua karpaloa, ja osa piparkakulle maistuvaa paleomurua. Musta näistä tuli kauheen kivat!

Laitetaanpa vielä ohjeita näkösälle. Veikkaan, että jokunen saattaa näistäkin suklaapaloista innostua ;) Löytyvät sitten kaikki ohjeet yhdestä ja samasta paikasta, niin ei tarvitse surffailla Paleokeittiössä eestaas.

PALEOLIITTISET BATAATTIBROWNIET (x-mas edition)

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

Leipomisen iloa ja herkullisia suklaapalahetkiä Sinullekin!

10 Comments

 1. Eemeli says

  Voisiko kuorrutteeseen käyttää jotain muuta kuin taatelia (en pidä)?

 2. Sanna says

  Moikka! Ajattelin tehdä tätä joulun jälkkäriksi. Suositteleletko tekemään etukäteen (paraneeko vanhetessaan) vai vasta aattona?

  • Moi Sanna! Hyvin voi tehdä etukäteen. Ainakin pohjan ja laittaa sitten päälliset vaikka vasta tarjoilupäivänä. Tosin ei sekään ole vanhetessa huonontunut ;)

 3. Pia says

  Osaatko sanoa voisiko päällisessä käyttää kuivattuja taateleita tuoreiden sijaan? Jos ne vaikka keittäisi pehmeiksi.

  • Moikka Pia!

   En ole testannut, mutta ainakin teoriassa voisi ajatella myös kuivattujen taateleiden toimivan, jos ne tosiaan liottaa pehmeiksi. Saattaa olla, että vettä tarvitaan tehosekoitusvaiheessa hieman enemmän sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi, mutta se on nyt muutenkin ”silmäpeliä”.

   Jos testaat, niin kerro kuinka onnistui! Moni olisi varmasti tiedosta kiitollinen =)

 4. Päivitysilmoitus: Karkkipäivä: Punajuurisuklaakakku (viljaton, maidoton, luonnollisesti makeutettu) – Elämänmakua maistelemassa

 5. Päivitysilmoitus: Sweetpotato-Chocolate Muffins – katipdublin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.