Gluteeniton, Kananmuna, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Ei savua ilman tulta! – Savuinen chorizo-kasvismunakas

Munakas! Aina yhtä helppo, ruokaisa ja hyödyllinen! Ai hyödyllinen? Kyllä vaan, sillä munakkaaseen on helppoa tunkea kaikki jämät jääkaapista niin, että samalla syntyy jotain herkullista. Nopeasti ja äärettömän helposti.

Palataan tähän jämämunakkaaseen ihan justiinsa. Vinkkaan vaan ennen sitä, että tänään on Musta Perjantai! Monessakin mielessä. Tietysti pihalla on ollut sysimustaa jo jonkin aikaa, eikä tämä perjantai ole poikkeus. Pimeää, kosteaa, kalseaa ja kaikkea muuta vähemmän innostavaa. On taas etsittävä sitä aurinkoa jostain muualta kuin taivaalta…

Ehkä edes pieni auringonsäde tähän mustaan perjantaihin löytyy Paleokaupasta?! Siellä vietellään nimittäin Black Fridayta, joka lienee jonkinlainen joulusesongin avauspäivä. Kauhean kaupallinen juttu, mutta ei kai siitä sinänsä haittaakaan ole, jos saa jotain itselleen tarpeellista tavanomaista edullisempaan hintaan. Anyways, tänään on mahdollista hyödyntää Black Friday myös paleoliittisissa merkeissä. Pistä ostoskoriin uusi TehoPaleo -reseptivihkonen ja saat samaan syssyyn sen ensimmäisen =)

Tämä sopivan savuinen ja tulinen munakas ei syntynyt Black Fridayn innoittamana, vaan sai alkunsa viikonloppuna täyttämistäni paprikoista (reseptiä tulossa!). Jäljelle jäi nimittäin yhtä, jos toista kelpo raaka-ainetta, jotka piti hyödyntää jotenkin. Jämien sekaan vain vähän sipulia, mausteita ja munia, ja aika mainio ateria oli pikapikaa valmis.

Niin, ja tietysti savuaromia, joka on emännälle ihan uusi juttu! Sitä tulee nyt innostuksen vallassa työnnettyä vähän joka paikkaan. En tiedä, kuinka paleoliittinen tämä savuaromi on, mutta antaa aika kivasti makua ja uutta vivahdetta pöperöihin. Sikäli tietysti kyseessä on hyvinkin paleoliittinen asia, että veikkaanpa luolamiesten nauttineen omat ateriansa enemmän tai vähemmän savulle maistuvina. Suosittelen kyllä testaamaan, jos maku menee edes satunnaisesti kireän paleopipo ohi ;)

Savuinen chorizo-kasvismunakas

2-4 annosta

Munamassa

 • 3 ulkokananmunaa
 • luraus kookosmaitoa
 • 1/2 – 1 tl himalajansuolaa
 • rouhittua mustapippuria

Täytteet

 • 50 g chorizo -kestomakkaraa
 • 1 keltainen tai jonkun muun värinen paprika
 • 1 punasipuli (valkoinenkin käy)
 • 1 jalopeno
 • 8 kirsikkatomaattia
 • juustokuminaa
 • sriracha -kastiketta
 • savuaromia
 • tuoretta korianteria
 1. Valmista munamassa vatkaamalla kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
 2. Esivalmistele kasvikset; pilko paprika, sipuli ja jalopeno. Puolita kirsikkatomaatit.
 3. Pieni chorizo -makkaraa ja paista sitä hetken aikaa paistokasarissa, jotta rasva irtoaa. Lisää mukaan paprika, sipuli ja jalopeno. Jatka paistamista, kunnes sipuli on kuullottunut ja muut kasvikset pehmenneet hieman.
 4. Lisää mausteita maun mukaan; juustokuminaa, sriracha -kastiketta sekä muutamia tippoja savuaromia. Sekoita mausteet chorizon ja kasvisten joukkoon. Lisää sen jälkeen kirsikkatomaatit ja jatka kypsennystä vielä hetkinen, jotta tomaatit lämpenevät.
 5. Kaada päälle munamassa ja jätä koko komeus kannen alle kypsymään miedolla tai keskilämmöllä, kunnes munamassa on hyytynyt.
 6. Tarjoile tuoreen korianterin kera.

Mukavaa mustaa ja savuisen tulista munakasperjantaita Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.