Liha, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mehevät jauhelihapihvit


Pitkästä aikaa reseptipostausta. Tai ylipäätään mitään postausta. Feisbuukki toimii nopeammin ;). Mutta on huono väline reseptien jakoon. On tässä muutakin tullut alkutalven mittaan kokkailtua, mm. aivan loistavaa paneroitua kampelafilettä. Aika vaan on ollut kortilla. Tai jaksaminen. Tai viitsiminen. Selityksiä, I know.. hah hah! Whåtever! Tänään, tässä ja nyt kuitenkin mehevät jauhelihapihvit paleo tyyliin! Tällä kertaa vaistojen viemänä kaappien antimista ja ihan omasta päästä.

Ainekset

  • ~400 g luomujauhelihaa (kukin käyttäköön sitä minkä parhaaksi kokee, itsellä Herefordin pihvilihaa vielä pakkasesta)
  • ~0,5 dl kookosmaitoa tai -kermaa
  • ~0,5 dl mantelijauhoa
  • 1 luomumuna
  • tuoretta persiljaa
  • sipulia maun mukaan
  • tuoretta paprikaa maun mukaan (~1/4 paprika meni tänään)
  • Himalajan suolaa
  • maustepippuria
  • chilimaustesekoitusta

Näin se käy!

Tumpelommaltakin… ;)

  1. Sekoita kookosmaito tai -kerma mantelijauhojen kanssa. Anna turvota hetki.
  2. Lisää silputtu persilja, muna ja mausteet. Sekoita.
  3. Kuullota pieneksi kuutioitu paprika ja sipuli pannulla.
  4. Lisää seokseen jauheliha sekä pannulla pehmennyt sipuli-paprika -seos.
  5. Vaivaa taikina tasaiseksi. Joo, ällöhommaa, mutta somebody`s gotta do it!
  6. Pyöräytä kostutetuissa käsissä isot lihapullat, jotka painelet pihveiksi. Koolla ei ole väliä. Toinen tykkää isommista. Minä väänsin 10 pientä, 60-65 grammasia, joita syö kivasti kolme kerralla. Ei lopu heti kesken.
  7. Ruskista pihvelöt molemmin puolin pannulla.
  8. Siirrä pannulta uunipellille ja uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi pariinsataan asteeseen kypsymään.
  9. B-Eat it! Höyrytettyjen tai soseutettujen kasvisten kanssa. Mun lemppari on kukkakaali-parsakaalikombo. Yleensä höyrytettynä ja suolattuna. Valkosipulimajoneesin kera. Koska olen edelleen laiska ja nähnyt jo riittämiin vaivaa piffien pyöräyttämisessä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.