Ilmoitukset
Comments 9

TehoPaleo30 putsaa pölyt pakaroista!

Putsaa pölyt pakaroista, viikkaa väljät vatsamakkaroista,

lakaise liiat lapojen alta, tamppaa tomut takaraivosta, siisti samalla sisäelimet!

Kuulostaa melko pahasti koko kropan kevätsiivoukselta… Ja sitä se on! TehoPaleo30, kolmenkymmenen päivän sisäinen siivousmaraton, joka ei voi olla näkymättä myös ulospäin =)

TehoPaleo30

Josko vihdoin asiaan! Tämä proggis tuli itsellenikin hieman puskista. Ajatus on kyllä käynyt kevään mittaan silloin tällöin mielessä, mutta en ole vieläkään aivan varma, kuka sen heitti ihan ihmisten ilmoille. Luotan intuitioon ja voimiin korkeampiin. Vaikka aikaa ei ole juurikaan ollut aiheen pohtimiseen, niin lähdetään ”soitellen sotaan”! Hyvä näin. Kyllä hommat aina pakon edessä lutviutuvat, ja vaikka alkuun olin hieman kauhuissani ja täysin epätietoinen kuinka tämä proggis käytännössä järjestyy, niin nyt on jo innostus ja luova hulluus ottanut mielessä vallan. Pohtimalla eivät asiat etene. Tekemällä etenevät. Olen pienesti oman mukavuusalueeni ulkopuolella, koska tapanani on valmistella ja pohtia asiat juuriaan myöten puhki ennen toimeen tarttumista. Valitettavan usein se myös tarkoittaa, että sinne moni projekti jääkin; päähän ikuisesti keskeneräisenä pyörimään.

Pitkä alustus, jota voisi kai selittelyksikin kutsua, hah hah! Toivon, että alustuksen myötä myös sinulta löytyy samaa seikkailumieltä hypätä mukaan johonkin uuteen ja tuntemattomaan. Minä tiedän, että TehoPaleo on hyvä juttu. Olen kokenut sen useampaan kertaa itse ja todistanut samaa valmennettavien kohdalla. Projekti vaatii hieman vaivaa ja mielenlujuutta, mutta ennen kaikkea motivaatiota. Mieti, mikä on sinun syysi lähteä mukaan. Jos et keksi yhtä ainuttakaan syytä, hyvää tai huonoa ;), niin älä lähde.

30 päivää on pitkä aika. Ja lyhyt. Riippuen täysin omasta asennoitumisesta. Se voi olla tuskien taival, mutta yhtälailla hauska, mielenkiintoinen, miellyttävä ja palkitseva kokemus. Jokainen valitsee oman polkunsa. Tekeekö asiat ilon vai pakon kautta. Minä haluan mukaan aiheesta aidosti kiinnostuneen, iloisen ja motivoituneen joukon! Ihmisiä, jotka ovat valmiita rakastamaan itseään riittävästi tehdäkseen itselleen hyvää. Sitoutuneita ja osallistuvia ihmisiä, jotka haluavat jakaa ryhmässä kokemuksiaan ja auttaa näin kanssamatkaajia omalla matkallaan.

Mikä TehoPaleo30?

TehoPaleo30 on juuriltaan yritykseni tarjoama ravintovalmennuspalvelu, joka perustuu täyspaleoliittiseen ravintoideologiaan. Syö niinkuin nykypäivän luolamies syö! Olen alunperin luonut TehoPaleon tehokeinoksi valmennettaville, jotka ovat jo tutustuneet paleoideologiaan ensisijaisesti PerusPaleo -valmennuksen kautta. TehoPaleosta ei ole elämäntavaksi! En ole pikadieettien kannattaja ja toivon, että sinäkään et suhtautuisi TehoPaleoon dieettinä, jonka tavoitteena on pudottaa mahdollisimman paljon painoa mahdollisimman lyhyessä ajassa. TehoPaleo on puhdistuskuuri tukemaan jo ennestään terveitä elämäntapoja tai johdattamaan terveytesi ja hyvinvointisi kannalta parempien valintojen pariin. Paleoliittinen elämäntapa ei ole vaikeaa. Vain uuden oppiminen saattaa olla haastavaa. Ei punnitsemista, ei laskemista, ei kaloreita, ei ravintoaineiden miettimistä. Paleolla syödään vatsat täyteen laadukasta, aitoa, oikeaa ruokaa; ei kaloreita, hiilareita tai proteiineja. Ja juodaan… VETTÄ! ;D

Jos paleoideologia ei ole sinulle millään tapaa tuttu, niin käy ensin tutustumassa paleon perusperiaatteisiin ennen kuin lähdet porukkaan mukaan.

Miksi TehoPaleo30?

TehoPaleo30 on potku persiille, kenkäys takalistoon! Hyvä tapa päästä takaisin ajan myötä rönsyilemään lähteneelle paleopolulle tai avata ovi uuteen maailmaan, jossa palkintona on hyvä olo.

Edelleen kehotan miettimään MIKSI haluat lähteä mukaan.

Itse olen ollut TehoPaleolla viimeksi viime syksynä. Silloin syynä oli sairastelu. Halusin tukea kehoni tervehtymistä ja vahvistumista sairastelujen jälkeen. Alkuvuosi on ollut monella tapaa stressaava. Stressin tuoksinassa olen laiminlyönyt itseäni ja hyvinvointiani mm. poikkeamalla turhan kauaksi siltä paleopolulta, joka tukee optimaalisesti terveyttäni ja hyvinvointiani. Olen pysynyt kohtalaisen hyvin omassa paleoliittisessa viitekehyksessäni, mutta huomaan mussuttaneeni viime aikoina aivan liikaa maitotuotteita ja suklaata. On aika muistutella mieleen, miltä ”oikean” ravinnon kautta tuleva hyvä olo kehossa ja mielessä tuntuu.

Jos lähdet mukaan vain huvin vuoksi, niin unohda koko juttu. TehoPaleo30:ssä ei ole kyse huvista. Kyse on hyödystä.

Kenelle?

Kaikille, joilla on riittävästi halua (ja syytä ;)) lähteä mukaan! Voit olla ensikertalainen tai jo pidemmän aikaa paleopolkua kulkenut, nainen tai mies, normaali-, yli- tai alipainoinen; perheenäiti, yksineläjä tai bisnesmies. Ulkoisilla tekijöillä ei ole väliä. TehoPaleosta voi hyötyä ihan jokainen, joka on valmis antamaan sille ja itselleen mahdollisuuden.

Mitä saat, mitä et?

Et tule saamaan tuote- tai palvelupalkintoja. En kannata ihmisten houkuttelemista mukaan kamppiksiin tai fb-tykkääjiksi ”vääristä syistä”. Turhanpäiväisiä nettikamppiksia on the world wide web täynnä. Niitä, joihin lähdetään innosta puhkuen mukaan pistämättä loppujen lopuksi yhtä ainuttakaan tikkua ristiin. Koska tavoitteena oli vain saada jotain ilmaiseksi. Minulta et tule saamaan mitään ilmaiseksi. Koska haluan, että sinulle on tästä ihan oikeasti jotain konkreettista hyötyä! Sen eteen on tehtävä muutakin kuin painettava nappulaa.

Tarkoituksena on kokea TehoPaleon puhdistava voima, ei tarjota ulkoisia palkintoja. Motivaation tulee olla sisäsyntyinen, ei ulkoinen. Olet täysin itse vastuussa omasta palkinnostasi. Sinä TEET oman palkintosi! Minä en lupaa mitään. Olet itse vastuussa omista tavoitteistasi ja tuloksistasi. Mutta vaikka en lupaa viiden tai kymmenen kilon painonpudotusta, se ei tarkoita, etteikö asiassa saattaisi käydä niin. Se on sinusta ja kehosi tilanteesta kiinni. Mitä enemmän retuperällä ravitsemuksellinen elämäsi on, sitä enemmän voit voittaa. Tosin joudut myös tekemään sitä enemmän töitä voittosi eteen ;)

Konkreettisesti tulet saamaan…

 • paljon! Asioita, joita et ehkä vielä pysty kuvittelemaankaan. Enkä minä määrittelemään ;)
 • UNIQ Performance TehoPaleo30 -lehdykän (pdf)
 • pääsyn suljettuun TehoPaleo30 facebook -ryhmään
 • ryhmäläisten vertaistuen
 • valmentajan tuen ja tietotaidon vähintään 30 päiväksi
 • ehkä vielä jotain muuta, josta en vielä itsekään ole tietoinen ;)

Mitä maksaa?

TehoPaleo30 kustantaa kokonaiset 65 senttiä päivältä eli 19,5 €. Ikävää, jos olet sitä mieltä, että kaiken netissä tulee olla ilmaista. Tämäkin on. Puoli-ilmaista (yksilövalmennus norm. 69 €).

Miksi projektiin osallistuminen maksaa? Siksi, että ensinnäkin minä arvostan itseäni, omaa työtäni ja ammattitaitoani. Elämäntapa- ja hyvinvointivalmennus on päätyöni, jolla maksan asuntolainani ja ostan ruokani. Olen valmis panostamaan aikaani ja jakamaan tietotaitoani sekä kokemustani sinun hyvinvointisi vuoksi. Toivon, että sinäkin arvostat sitä siinä missä minäkin.

Toinen, se tärkeämpi syy löytyy kuitenkin sinusta. Toivon, että sinäkin arvostat ja rakastat itseäsi riittävästi panostaaksesi paitsi omaa aikaasi ja vaivaasi, niin myös parikymppiä oman hyvinvointisi eteen. Kuten jo aiemmin mainitsin, niin haluan mukaan sitoutuneita ihmisiä. Raha sitouttaa. Raha saa useat meistä suhtautumaan asiaan vakavammin. On helpompi heittää lahjakissa pihalle kuin luopua tonnin maksaneesta rotukollista. Got my point? Panosta itseesi parinkympin edestä. Se parikymppiä saattaa muuttaa koko loppuelämäsi.

Kuinka pääsen mukaan?

Ensinnäkin mun reunaehtona yhteisen TehoPaleo30 proggista luotsaamiseksi on vähintään 30 asiasta ja hyvinvoinnistaan aidosti kiinnostunutta ihmistä. Kuten facebookissa jo kirjoitin, niin tehdään tämä homma kunnolla tai ei tehdä ollenkaan. Kiinnostuksensa alustavasti ilmaisseita on nyt reilu 10 ihanaa ihmistä. Enää muutama uupuu ;) Josko se, että nyt tiedät mistä TehoPaleo30:ssä on oikeasti kyse, saa myös sinut mukaan joukkoon mahtavaan.

Olen perustanut projektia varten suljetun facebook -ryhmän. Etkö ole facebookissa? Ei hätää, voit lähteä mukaan muutenki. Ole tällöin yhteydessä minuun meilitse. Mutta vain, jos olet tosissasi ja valmis sitoutumaan. Nyt en enää ota vastaan alustavia ilmoittautumisia. Laita viestiin otsakkeeksi TehoPaleo30 ja ilmaise halukkuutesi osallistua.

Jos olet facebookissa, niin ”pyydä pääsyä” mukaan TehoPaleo30 -ryhmään. Näin näen kiinnostuneiden määrän. Hyväksyn kuitenkin jäsenyytesi vasta kun olet suorittanut osallistumismaksun. Kerron maksuohjeet myöhemmin. Sitten kun olemme keränneet kolmenkymmenen koplan kokoon.

TOIMI NOPEASTI! TOIMI HETI!

Tavoitteena on aloittaa TehoPaleo30 torstaina 2.5., mutta koska tämä info tuli näin myöhäiseen, niin annan aikaa ensi viikon sunnuntaihin 5.5. saakka. Projekti pyörähtää käyntiin heti kun tuo 30 osallistujan raja on täynnä, mutta viimeistään maanantaina 6.5. Ellei osallistujamäärä täyty, niin TehoPaleo30 kuopataan tältä keväältä.

Jos törmäät projektiin vasta ensi viikon jälkeen, niin voit liittyä mukaan myöhemminkin. Pidän projektin auki aina kesäkuun puoliväliin saakka. Tämä tarkoittaa, että kaikki viimeistään 17.5. aloittaneet ehtivät saada oman TehoPaleo30:nsä päätökseen.

Vastuuvapauslauseke

En ole lääkäri. Enkä tunne sinun terveydellistä tilaasi, joten jokainen lähtee mukaan ja toteuttaa TehoPaleota täysin omalla vastuulla.

Miksi TehoPaleo30 on aivan mahtava juttu?

Siksi, että sinä ja minä, me kaikki projektiin osallistujat teemme siitä yhdessä mahtavan jutun! Millainen matka tulee olemaan? En tiedä. Matka muotoutuu sen edetessä. Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat. Antaa intuition johdattaa ja muovata yhteistä matkaamme. Kokeillaan ja katsotaan!

Kyseessä on pilottiprojekti, enkä tiedä mitä osaisin siltä odottaa. Muuta kuin paljon hyvää. Ehkä muutamia mutkiakin ;) Hyvän matkasta tekee ennen kaikkea hyvä matkaseura. Ole mukana luotsaamassa ja luomassa uutta. Matkan onnistuminen on yhtä paljon sinun kuin minunkin käsissäni. Yhteistyö on voimaa! Kyllä me pärjätään! =)

Jotain jäi varmasti sanomatta. Täydennetään tarpeen mukaan. Kysyttävää? Kysymyksiä voi laittaa tämän postauksen kommenttiosioon, UP facebook -sivulle tai meilitse.


Ja kaikki se mitä jäi alkuperäisestä postauksesta pois tulee tämän viivan alle. Joo, arvasin, että en muista, enkä osaa huomioida kaikkea kerralla =D

EDIT 1

Tavoitteena on noudattaa 30 päivän ajan ruokavaliota, jota kutsun täyspaleoksi. Projekti ei kuitenkaan kaadu, jos se jää muutaman päivän vajaaksi. Mutta josko ainakin 25 päivää pysyttäisiin keskeytymättömällä täyspaleolla. Varmista, ettei tuohon ajanjaksoon osu juhlia tai muita erikoistilanteita, joissa et pysty ruokavaliota noudattamaan.

EDIT 2

Älä huolestu, jos pyyntöäsi tulla suljetun TehoPaleo30 -ryhmän jäseneksi ei heti kuulu! Hyväksy ryhmäläiset vasta kun osallistumismaksu on suoritettu. Maksuohjeet myöhemmin, heti kun 30 halukasta ovat ilmoittautuneet.

9 Comments

 1. MV says

  Kiinnostavaa! Lähes koko alkuvuosi sairastelua takana. Olisikohan tässä ratkaisu? Pärjätäänkö perusruoalla vai tuleeko mukaan kuinkakin paljon lisäravinteita?

  • Pelkistetyllä perusruoalla pärjätään! Mukana vain 2 ”pakollista” lisäravinnetta, joiden tulisi löytyä jokaisen suomalaisen ruokavaliosta muutenkin ;)

 2. MV says

  Hyvä! Kiinnostaisi vielä tietää, miten on liikunnan laita TehoPaleon aikana. Suositellaanko mahdollisesti kevyempää liikuntaa vai onko väliä, miten liikkuu? Kuuluuko ohjeisiin treenistä palautuminen eli mitä treenin jälkeen suuhun? Uskonpa, että nykyinen palautusjuomani on kiellettyjen listalla.
  Toivottavasti ryhmä saadaan kasaan. Porukassa on mukavampi ryhtyä tällaisiin projekteihin. :)

  • Tämä paketti ei sinänsä sisällä ohjeistusta liikunnan osalta, mutta eiköhän näistäkin asioista tule jutskailtua ryhmässä ;). ”Palautusjuoma” on huomioitu ohjeissa.

   Ei hätää! Kyllä ryhmä saadaan kasaan. Puolet on JO kasassa! Hieno homma ja iso kiitos kaikille rohkeille, itseään arvostaville ihmisille! <3 Missä miehet?! Aktivoitukaa! Tekin tarvitsette TahoPaleo30:ntä! Enemmän kuin moni nainen ;)

 3. maria says

  Hei, olisin kiinnostunut tehopaleosta, mutta en löydä Facebookkista ko. ryhmää. Voitteko auttaa.

 4. Junie says

  Moi!
  Onkohan tämä ainutkertainen tapahtuma, vai onko vastaavaa tempausta mahdollisesti tiedossa uudelleen, esim. myöhemmin kesällä/syksyllä? Itse olen ”harrastanut” paleoruokavaliota enemmän ja vähemmän, ja haluaisin kovasti osallistua, mutta olen lähdössä reilun viikon päästä 3,5 lomamatkalle, joten juuri nyt ei taida onnistua. :)

 5. Junie says

  Siis tarkoitin kirjoittaa 3,5 viikoksi lomamatkalle.. lomalla voi olla hankala noudattaa dieettiä.

  • Moikka Junie!

   Uudesta tempauksesta en osaa vielä sanoa. Koitetaan nyt selvitä ensin ensimmäisestäkin ;D. Jos kaikki sujuu mukavasti ja palaute on positiivista, niin saatanpa lähteä moiseen vielä uudemmankin kerran. Mutta aikaisintaan syksyllä ja muusta työtilanteesta riippuen.

   Ja kyllä, olet aivan oikeassa, lomalla on haastavaa lähteä tekemään ehkä radikaalejakin muutoksia ruokavalioon. Ei mahdotonta, mutta haastavaa. Ja mun mielestä lomalla tulee keskittyä johonkin ihan muuhun kuin ruoan miettimiseen. Kiitos kiinnostuksesta ja oikein ihanaa lomaa sulle, Junie!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.