Parisen kertaa olen kevään mittaan kokkaillut pilkkonut tällaista herkkua! Ohjeen bongasin jostain Halv åtta hos mig -jaksosta, jossa eksoottinen katkarapucocktail toimi alkupalana. Tuplasin ainekset ja niin alkupalasta syntyi ateria. En itse ole mikään suuri korianterin ystävä, joten korianterin virkaa sai toimittaa luomupersilja. Katkaravutkin olisivat maukkaampia tuoreena, mutta sieltä mennään mistä aita on matalin, valmiiksi kuorituilla pakastekatkaravuilla. Isoilla =)
Eksoottinen katkarapucocktail (2 annosta)
- 1 mango (hippasen epäkypsä toimii paremmin)
- 1 avokado
- ~10 cm:n pätkä kurkkua
- puoli pussia isoja pakastekatkarapuja
Kastike
- tuoretta inkivääriä maun mukaan
- 2-3 limen mehu
- puolikas chili tai chilimaustetta (matalalla aidalla ;))
- tuoretta persiljaa (tai korianteria)
Valmistus
- Pilko mango, avokado ja kurkku sopiviksi paloiksi. Sekoita varovasti, jotta eivät mene aivan muussiksi.
- Tee kastike puristamalla limet mehuksi, johon lisäät hienoksi hakatun inkiväärin, chilin ja persiljan.
- Lisää kastike ”salaattiin”, sekoita taas varovasti ja anna maustua hetki jääkaapissa. Parasta seuraavana päivänä =)
- Lisää sulatetut katkaravut tarjoiluhetkellä. Hyvää ja helppoa!
Jotta sain annoksesta hieman ruokaisamman, niin lisäsin pohjalle kerroksen jääsalaattia (ks. ylin kuva). Ihanaa! Paljon ruoka-aineita ja makuja, joista pidän erityisesti; lime (sitruuna), inkivääri, avokado, persilja… Mangokin on hyvää ja antaa kivasti makeutta, vaikka sitä muuten harvemmin syön (sisältää hedelmäksi paljon sokereita).