Kastikkeet, Liha, Reseptit, SEMIPALEO
Comment 1

Lihaisat pullat tomaattisoosissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei täällä Paleokeittiössä nyt koko viikkoa kuitenkaan ole pikapaleolla elelty. Muutama viikko sitten sain pakastimeeni uuden lihalastin ja siitä inspiroituneena piti alkuviikosta vääntää jotain. Yleensä se jotain on jauhelihapihviä, mutta nyt repäisin pullien puolelle ja väänsin vielä kastikkeenkin mukaan. Siitähän sitä taas syntyi, jokaisen lapsiperheen herkkua, lihapullia tomaattisoosissa. Ei mikään henkilökohtainen herkkuni, mutta kyllähän sillä useamman päivän hyvin eleli.

Mehevöitin pullia ja soosia smetanalla. Täyspaleon oppien mukaan eteenpäin porhaltavat voivat hyvin jättää smetanan purkkiin. Jos jotain lempeyttä mukaan kaipaa, niin hoitunee homma ihan yhtä hyvin kookoskermalla, joista valitettavasti karrageenilla kyllästetty Kara on edelleen koostumuksensa ja makunsa puolesta ehdoton suosikkini.

Tomaattimurskan kohdalla arvoin aikani luomutuotteen ja yrttimaustetun välillä. Lopulta päädyin laiskuuttani yrttimaustettuun, mutta maullisesti mehevämpi vaihtoehto olisi varmasti ollut itse, tuoreella basilikalla ja oreganolla maustettu luomumurska. Next time, baby, next time… =)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LIHAPULLAT (13 isohkoa pullaa)

  • ~500 g tuoretta herefordin jauhelihaa
  • 1 luomumuna
  • 1 rkl smetanaa
  • 1 sipuli
  • mausteeksi suolaa, rouhittua mustapippuria ja Provencen yrttisekoitusta
  • kookosöljyä sipulien kuullotukseen

Kuullota sipulisilppu. Vaivaa kaikki ainekset lihataikinaksi, josta pyöräyttelet sopivan kokoisia pullia uunipellille. Pelti uuniin 225 asteeseen noin vartiksi. Valmiit pullat vähäksi aikaa vielä soosin joukkoon köllöttelemään ja siitä lautasen kautta suun syövereihein.

TOMAATTIKASTIKE

Kuullota sipulisilppu. Itse kuullottelin sekä pullien, että kastikkeen sipulit samalla kertaa ja siitä silmämääräisesti jaoin satsin puoliksi. Kastikkeen puolikkaaseen heitin vielä hetkeksi valkosipulisilpun mukaan pannun lämpöön. Tyhjennä tomaattimurskapaketti kattilaan, lisää mausteet ja sipulit. Kiehauta hiljaisella tulella kymmenisen minuuttia. Hämmennä mukaan vielä purkillinen smetanaa ja juuri uunista tulleet lihapullat. Vielä viitisen minuuttia tulilla ja lopuksi kera keitetyn riisin lautaselle. Melko helppoa ja valmista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Parhaat reseptit kehiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.