Juomat, Kananmuna, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 7

Pika-aamun pelastus

Aamu. Maanantai. Liukas ja loska. Jääkaapissa valo. Ja kaksi kananmunaa. Kiire. Hampaat. Aamiainen? Kahvi ja autonavaimet.

Ei arkiaamu mun tyyliin. Paitsi tyhjän jääkaapin ja parin kananmunan osalta ;). Mutta veikkaan, että monen maanantai alkaa vastaavalla ajatusketjulla. Mutta mitä jos tekisit tänään jotain toisin? Mitäpä jos heittäisit kahvin sekaan lusikallisen kookosöljyä ja kaksi raakaa kananmunaa? Pieni muutos, jolla voi olla iso vaikutus loppupäivään, -viikkoon… jonkun kohdalla jopa loppuelämään =)

Kaksi. RAAKAA. Kananmunaa?! Tiedän, ajatus etoi muakin, kun siitä ensimmäisen kerran kuulin, muistaakseni joltain TehoPaleo30 fb -valmennukseen osallistuneelta (kiitos Sinulle alitajuisen siemenen istuttamisesta =)). Silloin en ollut vielä valmis kokeilemaan. Nyt olin. Jotenkin ajatus kiehuvan kuumasta vedestä kannusti kokeilemaan; raaka kananmuna + kiehuva vesi = kypsä kananmuna, right?! Joten kananmunat, mausteet ja kuuma vesi tehosekoittimeen! Ja yllätys, yllätys… se toimii =)

Joitain asioita ei voi millään tapaan selittää. Ne täytyy jokaisen itse kokea. Raaka kananmuna ja paleo chai latte ovat niitä asioita, joita suosittelen kokeilemaan.

PALEO CHAI LATTE

 • 2 raakaa kananmunaa
 • reilu desi kiehuvan kuumaa vettä
 • 1-2 kuivattua taatelia
 • 1 rkl CocoVin kookosöljyä
 • 1 tl piparkakkumaustetta
 • 1 tl ceyloninkanelia
 • hintsusti himalajansuolaa

Heitä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna laitteen hoitaa homma lasiin. Syntyy nopeammin kuin kahvikupponen perinteisellä keittimellä. Ja todennäköisesti ihan yhtä nopeasti kuin kapselikeittimellä. Nauti juoma välittömästi, kun se vielä on kuohkeaa ja lämmintä. Itse kuumensin veden hetkessä vedenkeittimen avulla.

Eikä mikään estä nauttimasta aamumunia ja kahvia samassa kupissa. Kunhan avainainekset; kananmunat ja kuuma neste löytyvät, niin juomaa voi kukin helposti varioida omien tarpeidensa mukaan. Munilla terästetty aamukahvi, -kaakao, -mocha, chai latte or whatever lämmin juoma omaan makuun syntyy käden käänteessä. Ja sopii taas vuodenaikaan paremmin kuin luomuporkkana sulavan lumiukon päähän.

Kokeile ja kerro mikä munajuoma on sun suosikki!

Parempia pika-aamuja uuteen viikkoon!


P.S. Myös mandariinikakkunen sopii aivan loistavasti munajuoman kylkeen! Alla pieni maistiainen ;) Ei paleota, mutta gluteeniton ja maidoton sentään. Laitan reseptiä jakoon pikapuoliin. Mutta ehkä hoidetaan vielä ennen kakkusia kanelinen kurpitsakeitto pois päiväjärjestyksestä. Kunnon ruoka ennen herkkuja! ;)

7 Comments

 1. Päivitysilmoitus: Mustana, voita päälle, kiitos. | kukkalaakso.com

 2. Muahhaaa, oisit nähny mun miehen ilmeen, kun se veteli tätä aamupalaksi. Siinä oli Naantalin aurinko kaukana, kun ukko irvistellen joi tuota:D
  Ei ollut ihan omakaan suosikki, täytyy seuraavalla kerralla testaa kahvin sekaan nuo munat.

 3. Ihan mahtava resepti, kiitos jakamisesta! ps. kuinka monta raakaa kananmunaa päivässä saa syödä hyvällä omalla tunnolla, näitä menis vähän enemmänkin kuin vain aamupalaksi :D

  • Kiitos palautteestasi, Laura, ja anteeksi viivästynyt vastaus!

   Kysymykseesi ei mulla, eikä varmasti kellään muullakaan ole antaa absoluuttisen ”oikeaa” vastausta. Ehkä on parasta ottaa varman päälle ja nauttia kananmunia raakana tai kypsennettyinä kohtuullisesti. Mikä on kohtuullisesti? Jos satunnaisesti käyttää niin vähän enemmän ja jos säännöllisesti, jopa päivittäin käyttää, niin vähän vähemmän ;). Valmennuksissa olen suositellut keskimäärin kahta kananmunaa päivässä. Tämä tekee jo 14 viikossa, joten josko sillä tai mahdollisesti jopa vähän vähemmällä pärjäisi. Ihan vaan varmuuden vuoksi ;)

 4. Päivitysilmoitus: Muutos | Kuja na kula

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.