Ilmoitukset, Uutiset
Comments 2

Bye bye PALEO!

Uusi kuukausi, uudet tuulet! Tätä ette ehkä osanneet odottaa, mutta olen päättänyt luopua paleosta.

Olen viimeiset 7 ja puoli vuotta noudattanut välillä tiukkaa ja välillä vähän vähemmän tiukkaa paleoruokavaliota. Melkein yhtä kauan olen myös työkseni opastanut ihmisiä paleon pariin yksilö- ja ryhmävalmennuksissa. Paleokeittiökin on jo päässyt ihan kunnioitettavaan neljän vuoden taaperoikään. Ja kyllä, lupasin synttärit ja ne synttärit sekä samalla Paleokeittiön jäähyväisjuhlat pidetään! Toivottavasti jo ensi viikolla, jonka jälkeen käännän uuden, puhtaan sivun sekä henkilökohtaisessa elämässäni, että työ- ja harrastusrintamalla. Pretty big chances coming, huh?! Ruokablogin parissa tulen puuhastelemaan edelleen, mutta uudella konseptilla ja toisen nimen alla. Toivottavasti mahdollisimman moni teistä Paleokeittiön vakiovierailijoista pysyy edelleen reessä mukana! Sillä paljon kivoja juttuja on lähikuukausina luvassa =)

Vuosien varrella olen miettinyt useampaan kertaan lähinnä paleo -nimityksestä luopumista. Koska jostain syystä tuo sana pelottaa ihmisiä ja aiheuttaa omituisia vastareaktioita. En vieläkään tiedä, mikä sanassa herättää pelkoa ja ahdistusta. Kysehän on ollut vain aidosta, puhtaasta ja ravinteikkaasta ruoasta, jolla tukea omaa hyvinvointia ja terveyttä. Ei tässä olla missään vaiheessa oltu muuttamassa kallioluolaan karhuntalja selässä ja keihäs kädessä.

Mutta miksi muutos? Noh, aikansa kutakin ja nyt on vaan aika siirtyä eteenpäin uusien haasteiden pariin. Vaikka onhan tässä taustalla muutama muukin seikka. Ensinnäkin paleon koetaan yleisen mielipiteen mukaan rajoittavan elämää ja aiheuttavan ortoreksiaa. Olenko samaa mieltä? En välttämättä. It`s all in one`s head. Nyt on kuitenkin hyvä aika vapautua kaikista rajoitteista ja alkaa kokkaamaan fiiliksellä sitä, mitä milloinkin mieli tekee.

Lisäksi mulla ei ole mitään terveydellistä syytä rajoittaa syömisiäni millään tavalla. Enää. Kun paleota aikanaan aloittelin oli asianlaita toinen. Kumma juttu. Ehkä se paleo parantaa sittenkin. Maito ei saa vatsaani kiemurtelemaan, eikä vilja tai soijakaan aiheuta allergisia reaktioita. Mitä siitä, jos vähän väsyttää ja kulkee kadulla naama ja pötsi turvoksissa. Sehän on vain elämää ja kaiken sallivuuden ja vapauden arvoista! Luulisin..

Itse asiassa ei sen enempää oma ruokavalioni kuin Paleokeittiön reseptitkään ole sitä OIKEAA paleota, joten paleo -sanan käyttäminen on tuntunut joistakin epäreilulta ja harhaanjohtavalta. Mitä paleota tämä tämmöinen on?! Luolamieshan eli heinäsirkoilla, maasta kaivetuilla madoilla ja koivunlehdillä! Sinä syöt hunajaa ja pistät fetajuustoa lihapulliin!

Toivottavasti tämä lyhyt ja ytimekäs selvitys tyydyttää sinua. Kyllähän tässä hieman luuserin ja luovuttajan fiilikset risteilevät päässä, kun vapaaehtoisesti luovun asiasta, jota olen jo monta vuotta elämäntehtäväkseni julistanut. Mutta eivätköhän nämä ajatukset kaikkoa, kun pääsen vihdoin toteuttamaan kokkauksia vapaana vailla viitekehystä!

Tämän viikon emännöin vielä Paleokeittiötä. Ensi viikolla toivotan sinut tervetulleeksi Pelkokeittiöön! Pysy kanavalla! Kerron ensi viikolla enemmän, mistä Pelkokeittiössä on kyse! Jos Pelkokeittiö tuntuu liian pelottavalta, niin kannattaa roikkua mukana ainakin synttäriarvontaan saakka. Luvassa on mmmmmm…. NAMIA!

Aprillia, aprillia!!! :DDD

2 Comments

  1. Silli says

    Itse tapaan laittaa keittiössä Palefacen soimaan aina kun kokkailen. Se tuo potkua omaan ruuanlaittoon ja samalla sivistää itseään. Kannattaa kokeilla, kun Rajaton ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Rajaton ) -kokkaus alkaa tympimään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.