Makeat herkut, NON-PALEO, Paleokeittiön Parhaat, Reseptit, SEMIPALEO
Comments 3

Raaka ja rapea ”riisisuklaa”

Maistuiskos raaka ja rapea ”riisisuklaa”? Emännälle maistui, ja maistuipa tuo ihan tavan pullanpurijoillekin! Miksei siis sullekin ;)

En muista koska olen viimeksi puraissut riisisuklaata. Mutta sen muistan, koska olen sitä ensimmäistä kertaa elämässäni maistanut. Siitä lienee kutakuinkin 30 vuotta aikaa, mutta suklaakuorrutteiset, puffatut riisinjyvät tekivät lähtemättömän vaikutuksen.

Kävimme tuohon aikaan ipanoina oikein bussikyydityksellä viikoittain uimassa naapurikunnan uimahallissa. Koska meillä täällä peräkylässä ei vielä siihen aikaan ollut uimahallia. Riehakkaan altaassa mellastamisen jälkeen me muksut suuntasimme uimahallin kahvioon karkkiostoksille. Ja sieltä sitä sai, vaniljalle maistuvaa riisisuklaata evääksi kotimatkalle. Rakkaus riisisuklaata kohtaan syttyi jo varhaisessa vaiheessa, mutta joutui sittemmin kokonaan hyllylle. Mutta nyt, nyt riisisuklaa teki näyttävän paluun emännän elämään!

Ajatus kotitekoisesta ja hieman terveellisemmästä riisisuklaasta lähti oikeastaan näistä äitienpäivän suklaakuorrutteista mansikoista. Halusin kuorruttaa mansikat raakasuklaalla, joka napsahtaa haukatessa, ja kestää sulamatta tai valumatta huoneenlämmössä.

Resepti ja valmistustapa lienee jo monelle raakasuklaatehtailijalle tuttu, mutta itse jaksoin nähdä ensimmäistä kertaa vähän enemmän vaivaa raakasuklaan eteen. Pikasuklaahan syntyy helposti sekoittamalla vain kookosöljyä ja raakakaakaojauhetta keskenään. Hyvä ja nopea ratkaisu, mutta sulaa myös yhtä helposti lämpimässä ja sormenpäissä.

Alunperin oli tarkoitus tehdä ihan oikeaa riisisuklaata puffatusta riisistä, mutta sitäpä ei sitten siihen hätään löytynytkään. Tai oikeastaan aikomus oli korvata riisinjyvät kvinoalla. Olen joskus nähnyt meidän luomuvalveutuneessa K-Kaupassa puffattua kvinoaa, mutta enpä nähnyt enää, joten nappasin tarjouksesta mukaani pussillisen Urtekramin luomuspelttipopsia.

No sitten se iänikuinen kysymys, onks tää paleoo?! Mun paleomaailmaani speltti ei kuulu, joten kategorioin ohjeen non-paleoksi eli harvinaiseksi herkuksi. Mutta jos raaka-aineeksi sattuu löytymään riisiä tai kvinoaa, niin silloin ollaan jo askel lähempänä paleota. Täyspaleota? Ei ihan, mutta melkein ;)

RAAKA ”RIISISUKLAA”

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


Tämä resepti myös ladattavassa PALEOKEITTIÖN PARHAAT 25 -reseptivihkosessa.

 Suloista toukokuun viimeistä viikonloppua kaikille suklaasuille!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

3 Comments

  1. Ihanan näköistä:) Tavallisesta riisisuklaasta en ole koskaan välittänyt mutta nuo puffatut kvinoat on munkin suosikkejani:)

  2. Päivitysilmoitus: Karkkipäivä: Riisisuklaa (viljaton, luonnollisesti makeutettu, maidoton, munaton, pähkinätön) - Elämänmakua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.