meksikolainen, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Viva la Mexico! Tervetuloa tuoreet salaatit!

Niin, että missä se kauan odotettu ”riisisuklaa” edelleen viipyy, hah hah?! Ajattelin, että kun tossa pari päivää sitten tuli postattua hyvä herkku ja sitä ennen myöskin makea Paleokeittiön pannukeksi, niin josko viikko olisi kuitenkin kivempi aloittaa raikkaalla salaatilla. Sillä Paleokeittiön salattikausi on vihdoin korkattu! Wohoooo!

Johan se antoi itseään odottaakin! Mutta viime viikolla, noin kuukauden tavanomaisesta aikataulusta jäljessä, alkoi salaattihammasta vihdoin korventaa. Hiukan jo huolestuin, että mikä tässä kropassa nyt on vikana kun ei salaatti keväänkorvalla houkuta. Mutta nyt on asia reilassa, parit eri salaatit työstetty ja kokonaiset kuusi salaattipäivää jo takana! Kyllä se siitä taas lähtee, kun alkuun pääsee =)

Aloitellaan aina yhtä varmalla lämminsavulohella ja siirrytään sen jälkeen Pico de Gallon myötä eksoottisempien, meksikolaisten makujen ääreen.

Tutusta ja turvallisesta on hyvä aloittaa! Helppouskaan ei yhtään haittaa! Ja sitähän se on, valmiiksi lämminsavustettu lohi – helppoa.

LEHTIKAALIPOHJAINEN SAVULOHISALAATTI SRIRACHA -KASTIKKEELLA

 • lämminsavulohta
 • ruukkulehtikaalia
 • kotimaista cocktailtomaattia
 • kurkkua
 • oliiviöljyä
 • balsamiviinietikkaa
 • pieniä kapriksia
 • kastikkeeksi pari rkl srirachalla maustettua smetanaa
 • rouhittua mustapippuria
 • (keitettyä kananmunaa ja salaattisiemensekoitusta)

Pese, pilko, kokoa ja mausta! Siinäpä se – salaatti. Olin keittänyt mukaan myös kananmunan ja nostanut esiin siemensekoituspussin, mutta nälkäisenä ne unohtuivat pöydälle. Kananmuna jo valmiiksi viipaloituna. Noh, kelpasi hyvin sellaisenaankin – jälkkäriksi ;)

Kivasti tuli vatsa täyteen tällä päivän pääruokana toimineella salaatilla!

Jos eka kerta seilattiin tutuilla ja turvallisilla vesillä, niin tokaan piti jo kokeilla jotain uutta. Sain lihantuottajaltani viestiä, että ”sonnia olisi lähdössä vihreämmille laitumille, olisiko lihalle tarvetta?”. Ja siinä samassa muistin, että jaa niin lihaa, sitäkin voisi välillä valmistaa. Muutama paketti vielä pakastimesta löytyi käytettäväksi ennen seuraavaa täydennystä.

Emännän punaisen, ja muunkin lihan syönti on kokenut viime vuosina pienen inflaation kevyempien kasvisten kasvattaessa osuuttaan ruokavaliossa entisestään. Pitäisikö huolestua? Ei kai… kyllä se lihan himo sitten iskee, jos tarpeen on. Nykyisellä aktiivisuustasolla vähempikin liha riittää oikein hyvin.

Meksikolaisvaikutteista salaattia lähdin jauhelihasta väsäämään. Jauheliha tosin jäi annoksessa hieman toiseksi meksikolaisen tomaattisalsan eli Pico de Gallon varastaessa huomion. Pitkään on pitänyt tätäkin valmistaa, mutta jotenkin on aina jäänyt. Helppoa ja hyvää, vaikka ainesten pilkkominen vie vaatii hieman aikaa ja vaivaa. Onneksi kertapilkkomalla syntyy useampi satsi!

PICO DE GALLO ELI TUORE TOMAATTISALSA

~3 annosta

 • 3 isohkoa ja kypsää tomaattia (makeus myös plussaa!)
 • 1/2 puna- tai keltasipuli
 • 1 jalopeno
 • kourallinen tuoretta korianteria
 • 1/2 limen mehu
 • sopivasti suolaa (ja mustapippurirouhetta)
 • (luraus oliiviöljyä)

Sama salaatin perusohje kuin yllä eli pese, pilko, sekoita, mausta ja anna maustua. Tomaateista voi poistaa siemenet tai käyttää ne kokonaisina, kuten itse tein. Jalopenosta sen sijaan poistin siemenet. Eli pilko kasvikset, lisää limemehu ja suola, sekoita ja anna seistä noin tunnin verran peitettynä jääkaapissa. Parasta seuraavana päivänä. Toimii hyvin salaatin täydentäjänä tai muun ruoan lisukkeena.

RUOKAISA MEKSIKOLAINEN JAUHELIHASALAATTI

 • jää- tai muuta salaattia
 • avokadoa
 • kurkkua
 • paistettua mustapippurilla, suolalla ja sriracha -kastikkeella maustettua sipulijauhelihaa
 • Pico de Galloa (ohje yllä)
 • mausteeksi tuoretta korianteria ja srirachaa

En enää viitsi toistaa itseäni valmistusohjeiden muodossa. Jokainen varmasti saa salaatin koottua lautaselle kun katsoo tarvittaessa kuvista hieman mallia ;)

Srirachaa tulee nyt laitettua joka paikkaan. Koska sitä on ja siitä riittää joka paikkaan! Eikä tämä thaimaalainen chilikastike onnistu pilamaan meksikolaista tunnelmaa lautasella. Päinvastoin. It`s smoking hot in Meeee-hiiii-coooo!

Huumaavan tulisia kevätpäiviä Sinullekin!

 

Seuraa facebookissa!   Seuraa Twitterissä!   Seuraa Instagramissa!   Seuraa Pinterestissä!   Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.