Gluteeniton, Makeat herkut, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Paleokeittiön amerikkalainen pannukeksi (G) – ÄÄNESTÄ!

Luomutuotteisiin erikoistunut Urtekram ja Ruoka.fi -sivusto haastoivat ruokabloggaajat tekemään herkullisinta gluteenitonta luomuleivonnaista. En missään tapauksessa ole mikään jauhopeukalo, mutta muutamien blogikollegoiden kannustuksesta päätin kuitenkin yrittää. Ei mitään hävittävää! Kuten vanha sanonta kuuluu.

Paleokeittiölle uskolliseen tyyliin lähdin jälleen kerran miettimään jotain ”nopeeta ja simppeliä”. Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt isossa maailmassa leviävää pannukeksibuumia. Jotenkin kookos-, ja etenkin mantelijauhoista väsätty paleoliittinen pannukeksi on tuntunut aika raskaalta ratkaisulta, joten käytinkin tilaisuuden välittömästi hyväkseni kun sain Urtekramin uudet, gluteenittomat leivontajauhot eteeni. Tulipa näistä testattua jotain muutakin herkkua, mutta keskitytään nyt ensin tähän kovaakin kovempaan kisaan ja pannukeksiin ;)

Mutta mikäs keksi se tämmöinen useamman sentin paksuinen kakku oikein on? No onhan siinä keksinrapea päällinen ja amerikkalaiseen tyyliin suklaahippuja seassa, joten jotain mielleyhtymiä keksiin kaiketi syntyy. Ainakin ison veden takana, jossa on tapana liioitella asiaa, jos toistakin tyyliin ”the bigger, the better”. Eli tässä sitä nyt olisi COOKIETA kerrakseen! Riittää isommallekin porukalle ;). Päältä tosiaan keksinrapeaa ja sisältä kakkumaisen pehmeää.

Vaikka rakenne on hieman raskaampi, niin itselleni ”pannukakku” toi maullisesti mieleen lähinnä kahden aineksen Nutella -kakun. Ihan hyvä ja helppo kakku sekin! Hiukan pääsi ”keksi” uunissa ylikypsäksi kauniin paahtunutta väriä ja mahdollisimman rapeaa päällistä odotellessa. Eli kannattaa olla rohkea ja uskaltaa ottaa kakku ajoissa uunista ulos.

PALEOKEITTIÖN AMERIKKALAINEN PANNUKEKSI

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Sulata voi valurautapannussa (halk. alhaalta 21 cm, ylhäältä 29 cm) lieden keskilämmöllä. (Suorareunaiseen ~20 cm halkaisijalta olevaan pannuun riittänee 2/3 taikinaa.)
  3. Lisää pannuun kookossokeri. Kuumenna, kunnes kookossokeri on sulanut kokonaan voin sekaan. Älä kiehauta.
  4. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 5-10 minuuttia, kunnes seos on edelleen lämmin, mutta ei enää kuuma. Sekoita sillä aikaa loput kuiva-aineet; jauhot, ruokasooda, vaniljajauhe sekä suola keskenään.
  5. Lisää munat jäähtyneen voi-sokeriseoksen joukkoon ja vatkaa haarukalla, kunnes seos on tasainen.
  6. Lisää kuiva-aineseos ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
  7. Rouhi veitsellä karkeasti tummasuklaa sekä hasselpähkinät. Sekoita varovasti taikinan joukkoon. Hasselpähkinät voi myös paahtaa etukäteen kuivalla pannulla.
  8. Paista uunissa ~15-25 minuuttia, kunnes keksin pinta muuttuu kullanruskeaksi, mutta keksi on keskeltä vielä pehmeä.
  9. Tarjoile vaniljalla maustetun, vaahdotetun kookoskerman tai vaniljajäätelön sekä tummasuklaalastujen ja hasselpähkinärouheen kera.

Pannukeksin ehdoton valtti on paitsi gluteenittomuus, helppous ja nopeus, niin myös valmistusvälineiden vähyys. Pärjäät oikeastaan pelkällä valurautapannulla ja jonkin ihmistyövoimaa hyödyntävän sekoitusvälineen, kuten esim. haarukan avulla. Säästyy aikaa tiskaamiselta syömiseen ;)

Suosittelen kyllä testaamaan! Vaikka itse käytin tällä kertaa aika perinteisiä, amerikkalaisia makuraaka-aineita, suklaata ja hasselpähkinää, niin pannukeksiähän voi kukin maustaa mielensä mukaan esim. kuvatuin hedelmin tai marjoin. Parhaimmillaan pannukeksi lienee lämpimänä suoraan pannusta vaniljaisen jätskin tai kookoskerman kanssa lusikoituna. Emäntä kuitenkin päätyi leikkaamaan ”keksin” kauniiksi käteviksi kakkupalasiksi valmiiksi herkuttelijoiden lautasille.

Ja lopuksi suosittelen tietysti äänestämään! Kilpakumppanit ovat kovia, joten jokainen Paleokeittön pannukeksille irtoava ääni on enemmän kuin tarpeen. Ja emäntä on tietysti jokaisesta äänestä kovin kiitollinen ja iloinen <3

Kiva olisi myös nähdä, millaisia pannukeksejä Paleokeittiön reseptillä maailmaan syntyy, joten pistä ihmeessä omista luomuksistasi kuvaa jakoon instagramin puolelle #paleokeittiö #amerikkalainenpannukeksi tai #paleokeittiönpannukeksi tägättyinä! Lupaan käydä nakkaamassa sydämen jokaiseen em. tägeillä merkittyyn kuvaan. Ja tietysti myös kaikkiin muihin Paleokeittiön resepteillä syntyneisiin #paleokeittiö merkittyihin kuviin =)

Ja hei, sanoinko mä jo , että käykää äänestämässä! Vain äänestämällä voit vaikuttaa! Heh, ja voittaa Urtekramin 100 €:n arvoisen tuotepaketin. Sillä leipaisee ainakin muutamat pannukeksit! ;)

Jauhot reseptikehittelyyn tarjosi kisan puitteissa Urtekram. Muut meni omasta pussista.

Seuraa facebookissa!   Seuraa Twitterissä!   Seuraa Instagramissa!   Seuraa Pinterestissä!   Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.