Gluteeniton, Kananmunaton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, SEMIPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Supersuklainen viiden aineksen kypsentämätön suklaatorttu

Suomen kesä 2015 alkaa olla taputeltu ja takanapäin. Tekisi mieli sanoa, että paskin kesä ikinä, mutta en tiedä, onko se ihan totta. Mahtui kesään jotain positiivistakin; elokuun muutamat, aurinkoiset helleviikot ja runsas marjasato, josta olen ottanut kyllä kaiken irti. Vaikka loppua kohden kesä säiden puolesta paranikin, niin tämä viikko kuumeineen ja keuhkoputkentulehduksineen onnistui jälleen latistamaan tunnelman. Nyt onneksi olen jo matkalla parempaan päin, mutta sateinen sää saa taas mielen vähän matalaksi. Tätäkö tässä on taas luvassa?! Time will tell, mutta en millään haluaisi vielä päästää kesää menemään.

Mutta mitä olisi suklaaholistin kesä ilmaan supersuklaista kakkua? Ainakin hitusen ankeampi. Siltä ankeudelta kuitenkin vältyin käärimällä vihdoin hihat ylös ja pyöräyttämällä tämän uunittoman tortun, jonka myötä oli samalla aika jättää jäähyväiset kesälle ja kesän tuoreille marjoille. Ainakin niille makeammille.

Suklainen torttu onkin jo odotellut vuoroaan aina juhannuksesta lähtien. Alunperin sillä oli tarkoitus juhlistaa keskikesän juhlaa, mutta toisin kävi. Juhannukseen ei tänä vuonna jälkkäriä mahtunutkaan. Ehkä hyvä niin, sillä muuten olisi suklaatorttu jäänyt huomattavasti vähämarjaisemmaksi ;).

Ja raikkaita marjoja tämä suklaaholistin unelma ja tuhdin suklainen torttu tosiaan kaipaa. Vaikka tunnustaudun tummasuklaan vankkumattomaksi faniksi, niin alkuun luulin tämän olevan liikaa jo mullekin! Mutta jotenkin se vaan alkoi päivä päivältä maistua suussa yhä paremmalta ja paremmalta. Koska flunssa vei makuaistin? ;D Noh, niin tai näin, mutta kyllä marjainen suklaatorttu on ollut flunssapäivien lämmin lohtu ja iso ilo.

Alkuperäinen resepti löytyi vieraalla kielellä jostain internetin ihmeellisestä ja kaiken kattavasta maailmasta. Sieltä olin raapustanut sen omaan ideoita ja ohjeita tursuavaan reseptivihkooni. Aika moni ohje sinne hautautuu ikuisiksi ajoiksi. Koska kerran ajankohtainen ei ole aina ajankohtainen. Mutta olen iloinen, ettei tämä simppeli suklaaunelma päätynyt reseptien hautuumaalle, vaikka läheltä piti. Kuten jo aiemmin totesin, niin loppujen lopuksi torttu taisi olla ajankohtaisempi nyt kuin kylmänä keskikesän päivänä.

Innoissani ehdin jo mainostaa torttua raakakakkuna, mutta totuus lienee toinen. Kun tarkemmin ajattelee. Kypsentämätön se kyllä on, mutta ei taida aivan raakakakun kriteerejä täyttää. Koska mukana on vaahterasiirappi, joka lienee valmistettu raakaruokaa korkeammissa lämpötiloissa.

SUPERSUKLAINEN VIIDEN RAAKA-AINEEN SUKLAATORTTU

Pohja

Täyte / päällinen

 • 3,5 dl kaakaojauhetta
 • 2 dl vaahterasiirappia
 • 4 rkl kookosöljyä
 • ~¼ tl laatusuola
 • (vaniljajauhetta)

Lisäksi

 • tuoreita kauden marjoja, esim. vadelmaa, mustikkaa, mustia ja punaisia viinimarjoja
 • koristeluun kauniita ”kesäkukkia”
 1. Viritä halkaisijaltaan ~22 cm:n (tai vähän pienemmän) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
 2. Valmista ”pohjataikina” lisäämällä kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja pulsettamalla taikinaksi. Tämä saattaa vaatia hieman kärsivällisyyttä ja ainesten kaapimista reunoilta useampaan otteeseen. Pääasia, että kaikki ainekset sekoittuvat hyvin keskenään. Pähkinärouhe saa jäädä rouheiseksi, jotta kakussa on jotain pureskeltavaa.
 3. Painele pohjataikina tasaisesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
 4. Lisää kaikki täytteen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä mahdollisimman sileäksi.
 5. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
 6. Jätä torttu jääkaappiin jähmettymään ainakin pariksi tunniksi, mielellään yön yli.
 7. Irroita kylmä kakku vuoasta. Käytä tarvittaessa esim. ruokailuveistä reunojen irroittamiseksi siististi.
 8. Koristele torttu tuorein marjoin ja kesäkukkasin. Säilytä peitettynä jääkaapissa, jossa säilyy todistettavasti ainakin viikon verran.

Vinkki! Jos haluat nähdä hieman enemmän vaivaa ja intensiivisemmän hasselpähkinän maun, niin paahda hasselpähkinärouhe kevyesti pannulla tai uunissa.

Vaikka ensimmäiset suupalat tosiaan tuntuivat vähän turhankin suklaisilta, niin loppujen lopuksi pidin tästä tortusta tosi paljon. Koska…

 • superhelppo ja nopea valmistaa
 • vähän raaka-aineita ja kaikki aika peruskauraa
 • supersuklainen eli pienempikin pala kerralla riittää
 • iloa isommallekin porukalle tai harvemmalle pidemmäksikin aikaa (edelliseen kohtaan viitaten)
 • mukana myös terveelliset, tuoreet marjat
 • vaikka ei varsinaisesti mikään terveysruoka, koska sisältää aika paljon vaahterasiirappia, niin maidottomana, viljattomana ja vailla puhdistettua sokeria kuitenkin se parempi vaihtoehto
 • sopii moneen eri erityisruokavalioon (ei pähkinäallergisille)
 • helppo varioida käyttämällä koristelemiseen jotain muuta kuin marjoja
 • näyttävä ja kaunis kakku, joka taltuttaa vaativammakin suklaahimon!

Muistuttelen vielä Paleokaupassa meneillään olevasta kamppiksesta! Michelin -kokki ja paleoguru Thomas Rode Andersenin uudessa Functional training kirjassa ei suklaakakkua näkynyt, mutta monta hyvää munakasohjetta on! ;) Käy nyt poimimassa omasi pois edulliseen Paleokaupan kampanjahintaan, vain 24,50 € (norm. 33 €).

Tuhdin suklaisia, vielä viimeisiä elokuisia kesäpäiviä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.