Gluteeniton, Kananmunaton, Keitot, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Helppo parsakaali-pinaattisosekeitto

No nyt se on virallisesti täällä, syksy ja syyskuu. Viilenneiden säiden myötä on jälleen aika vaihtaa kylmät salaatit lämpimämpiin keitoksi. Ja kuten jo viime viikolla facessa ja instassa lupailin, niin helpolle sosesoppakuurillehan emäntä tässä heti syyskuun alkuun alkoi :)


Takana on kivasti lämmittävä Mausteinen kukkakaalisosekeitto ja nyt vuorossa tämä Thomas Rode Andersenin Functional training -kirjan inspiroima Parsakaali-pinaattisosekeitto ennen Detox -sopan pariin siirtymistä.

Ihanat parsakaalit on nähty aiemminkin Paleokeittiössä pellillä kera pinaatin. Resepti on Detox -sosekeiton ohella myös mukana parhaillaan Paleokaupassa myynnissä olevassa TehoPaleo28 -reseptivihkosessa (toinen on parhaillaan työn alla ;)). Myös Thomaksen Functional training – kirjan kamppis jatkuu vielä jokusen viikon :)

Pidän paahdetuista sosekeitoista etenkin talvipakkasilla, jolloin paahteisuus antaa keitoille lisää syvyyttä. Maanläheistä makumaailmaa tukeva paahtaminen tekee kuitenkin kasviskeitoista tavallaan myös hieman tunkkaisia. Ja siksipä tämä, kutakuinkin samoista raaka-aineista tuoreina ja keittämällä/höyrystämällä valmistettu vaihtoehto tuntui yllättävänkin raikkaalta. Vaikka ei sitä välttämättä ole, ellei vertailukohtana ole tuota paahteista versiota.

Siinä ne nyt alakuvassa ovat, parsakaali-pinaattisosekeitto by emäntä ja Thomas! On varmasti kauhean vaikea arvata, kumpi on kumman aikaansaannos, hah hah!

Tämän keiton raaka-aineet ovat jokseenkin suoraan Functional training -kirjan ohjeesta. Tekotapa taasen poikkeaa hieman. Koska emäntä vaan tykkää oikoa ja yksinkertaistaa. Ja tällä ohjeella parsakaalisopasta tulikin oikein kelpo arkiruoka. On nimittäin yllättävän helppo ja nopea valmistaa.

PARSAKAALI-PINAATTISOSEKEITTO inspired by THOMAS RODE ANDERSEN

 • 1 iso tai 2 pienempää parsakaalia (~600 g)
 • puoli rasiaa tuoretta pinaattia (~50 g)
 • kourallinen silolehtipersiljaa (tavallinenkin käy)
 • reipas luraus oliiviöljyä (tai avokado-/pähkinäöljyä)
 • 0,5 l kasvis-, kana- tai lihalientä (esim. Puljonki)
 • mausteeksi suolaa, rouhittua mustapippuria ja sitruunamehua maun mukaan
 • tarjoiluun esim. paistettua pekonia, tuoretta pinaattia, kevyesti kypsytettyä parsakaalia ja/tai karkeasti rouhittuja pähkinöitä
 1. Huuhtele ja pilko parsakaalit. Keitä pehmeiksi kana-, kasvis- tai lihaliemessä noin 10-15 minuuttia. Testaa kypsyys haarukalla.
 2. Pese tuore pinaatti ja persilja. Laita tehosekoittimeen kera kypsien parsakaalien ja keittoliemen. Surauta sileäksi sosekeitoksi. Lisää tarvittaessa esim. vettä tai muuta nestettä halutun koostumuksen aikaansaamiseksi.
 3. Lisää oliiviöljy, sitruunamehu sekä muut mausteet ja sekoita vielä tehosekoittimella.
 4. Tarjoile kera rapeaksi paistetun pekonin.

Siinäpä se, hyvin helppo arkiruoka täynnä terveellisiä kasviksia! Parsakaalithan ovat parhaita juuri nyt! Kuten ovat muuten puolukatkin. Palaan vielä puolukoihin sekä tähän alla näkyvään paleoystävälliseen puolukka-kinuskipiirakkaan myöhemmin tällä viikolla. Eli jos käyt puolukkamettässä, niin ehkä kannattaa jättää osa puolukoista piirakan päällisiksi ;)

Helppoa, kasvisvoittoista alkusyksyä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.