Kokeilumieli tuotti tänään loistokkaan lopputuloksen! Mun makuun. Pitkään ovat päivän pirtelöt valmistuneet melko samalla kaavalla lähinnä marjaa ja vihreitä varioiden. Nyt kokeilin jotain uutta! Jotain todella uutta! Ja täytyy myöntää, että mieli oli jokseenkin hämmentynyt kun survoin blenderiin perinteisesti myös rikka- ja roskakasvina pidettyä nokkosta. Täytyy kuitenkin lopputulokseen tyytyväisenä todeta, että ei pöllömpää!
Päivän pirtelö syntyi tällä kertaa seuraavista aineksista…
- nuorta nokkosta
- 1 iso raparperin varsi
- 1 lollorosso
- kourallinen rucolaa (oli jo nahistumassa, joten käytin pois)
- puolikas kurkku
- 1 kuorittu sitruuna
- 1 isohko päärynä
- ~3-4 cm kuorittua tuoretta inkivääriä
- 25 g kuorimattomia luomu seesaminsiemeniä
- 1/2 avokado
- reilu ruokalusikallinen hamppuproteiinia
- 1 tl spirulinaa
- 1 tl Himalajan suolaa
- 1 tl Ph -tasapaino savijauhetta
- vettä notkistamiseen
Tuloksena pirteän kirpeä viherpirtelö tyyliin ”I want it all!”. Suosittelen. En ehkä kuitenkaan aivan aloittelijoille. Ei sovi myöskään makean ystäville, sillä makeus on tästä soseesta kaukana :D
Katsotaan saanko kuvaa mukaan myöhemmin. Ja äipälle KIITOS nokkosista ja raparperista, jota vielä jäi muutama varsi tuleviin kokeiluihin. Mansikka toimisi varmasti raparperin kaverina kivasti. Harmi, että on viime vuoden pakkasmarjat muutamaa mustikkapussia lukuunottamatta syöty jo pois. Uusien valmistumista odotellessa *vink vink* äipän suuntaan! ;)