Alkutalven suosikkiruoka! Hyvää ja helppoa! :)
Ainekset
- ~600 g valkokaalia suikaloituna
- ~300 g luomuporkkanaa raasteena
- 1 dl majoneesia
- 1 dl creme fraichea
- 1 tl dijon -sinappia
- 2-3 rkl viinietikkaa
- hieman hunajaa
- suolaa ja pippuria
Valmistus
- tee ensin ”kastike” eli sekoita kippoon kaikki muut ainekset paitsi kaali ja porkkana
- anna kastikkeen ”maustua” jääkaapissa sen aikaa kun suikaloit kaalin ja raastat porkkanat (käytän tähän yleiskonetta)
- sekoita raasteainekset keskenään isossa kulhossa
- lisää kastike ja sekoita joukkoon (kastikkeen saa leviämään tasaisemmin, jos käytössä on kannellinen kulho, jossa raastetta voi ravistaa alkusekoittelun jälkeen)
- anna maustua ja hiota vähintään tunnin ajan jääkaapissa (paranee vaan vanhetessaan!)
Tarjoa coleslawta paistettujen kalkkuna- tai broilerifileiden kylkiäisenä tai jauhelihapihvien kera. Tai ihan oikeiden pihvien kanssa! Aivan loistava perunan korvike, kun lappaa vaan riittävästi lautaselle (200-250 g/annos). Ei aivan täyspaleota, mutta kyllin lähellä kumminkin. Kelpaa! ;)
Kiitos Johanna! Ihanaa aina saada jostain inspiraatioita! Suosituksia majoneesista? Nimin. erittäin monta pettymystä takana.
Aiheesta on tulossa vielä toinenkin postaus. Olen kai ajastanut huomiselle ;)
Mä oon kerran kokeillut tehdä majoneesin itse, koska sehän se olisi paras vaihtoehto. Epäonnistuin surkeasti enkä sen jälkeen ole viitsinyt enää vaivaa nähdä vaan olen tyytynyt Kavlin luomumajoneesiin.
Kiitti! Just söin ihania aitolihanakkeja piiitkästä aikaa… On ne vaan hyviä! Ensi viikonloppuna kokeilen näitä muita herkkuja. Villisikasose bataatteineen taitaa olla minulle vielä liian suurta syntiä ;) Sitä ehkä myöhemmin. Tsempit sairastuvalle!
Kiitos tsempeistä, Sanna-M! =) Mitkäs nakit on niitä sun aitolihanakkeja? ;)
Eläpäs nyt ripitä siellä =D Tiskistä ne oli jotain tosi aitoja ;) Ainaskii enempi lihaa ja vähemmän sitä muuta turhaa…
Siis mitä mitä?! Ihan vaan aidon kiinnostunut olin ;D. Heh, kunhan varmistin, ettei sua ole huijattu! AitoNakin alla nimittäin myydään useampaakin sontaa, mut toi tais vaan olla sun oma nimitys tuoretiskin täyslihanakeille =). Näistäkin mä kyllä kysyn valmistajan ja valmistusaineet. I know, olen lihatiskin pahin painajainen! =D
Yritin ettii netistä kenen nakkeja ne oli, mut en löytänyt. Tsekkaampa ens kerralla kun käväisen Espoonlahden Seilorissa. Voi olla että minua on taas huijattu!
Coleslaw muuten onnistui mainiosti! Sitä luomumajoneesia ei löytynyt mistään. Tein hyvän valinnan ja jätin E-koodi/sokerimajot kaupan hyllylle ja tein coleslawin pelkällä creme fraichella. Oli hitsin hyvää :) NAM!