Keitot, TÄYSPALEO, Vierasreseptit
Jätä kommentti

Vierasresepti: Sannin parsakaali-jauhelihakeitto

Hiphei! Tänään meillä onkin Paleokeittiössä vieras! Tervetuloa, Sanni!

Sanni on nuori, ravinnosta ja ravitsemuksesta kiinnostunut neitonen, jonka kanssa istuimme hetkeksi saman pöydän ääreen vaihtamaan ajatuksia emännän ensimmäisen ”fanitapaamisen” tiimoilta ever! Mukavaa seuraa ja hieno kokemus =). Ehdotin Sannille, että jos hän vain haluaa, niin mielelläni julkaisen hänen paleopainotteisia reseptejään Paleokeittiössä ennen kuin neitonen saa oman blogin pystyyn. Ja tässä sitä nyt ollaan! Kera Paleokeittiön ensimmäisen virallisen vierasreseptin! Toinenkin odottelee jo julkaisua, mutta aloitetaan tällä Sannin mausteisella parsakaali-jauhelihakeitolla.

Mutta ennen kuin päästän teidät itse reseptin kimppuun, niin sana vielä Sannille. Pyysin häntä kertomaan hieman itsestään Paleokeittiön lukijoille, joten here we go!

Olen Sanni, 21-vuotias ruokaintoilija ja superfood-kokkailija. Kotoisin olen Etelä-Pohjanmaalta, mutta viimeisimmän vuoden olen viettänyt Itä-Suomessa aloitettuani ravitsemustieteen opinnot Kuopiossa. Ja ei, älkää säikähtäkö, vaikka ravitsemusterapeutiksi tähtäänkin, en aio ”määrätä” ketään syömään sitä päivittäistä 6 palaa leipää ja juomaan rasvatonta maitoa =). Yksi tavoitteeni onkin saada edes pikkuhiljaa muutosta myös viralliselle ravitsemuskentälle ja sen myötä vaikuttaa ihmisten terveyteen laajemmassakin mittakaavassa.

Olen itse noudattanut täysin gluteenitonta ruokavaliota reilun vuoden ajan, ja intohimonani on terveellisten mutta maukkaiden reseptien testailu ja kehittely ilman sokeria tai hiivaa. Alkuun söin pääasiassa vähähiilihydraattisesti, mutta viime syksyn ja tämän kevään aikana olen kiinnostunut myös paleotyyppisestä syömisestä ja esimerkiksi rajoittanut maitotuotteiden käyttöä selvästi. Suosin luonnonmukaisuutta ja luomua ja välttelen lisäaineita niin paljon kuin mahdollista (hyvinkin mahdollista kun kokkaa itse =)).

Minulla on useamman vuoden kilpaurheilutausta SM-tason kestävyysjuoksijana, mutta tällä hetkellä tavoitteellisempi treenaaminen on ainakin tauolla, ja käyn pääasiassa kuntosalilla ja vain ”lenkkeilen”. Taustoistani johtuen olen myös erittäin kiinnostunut kuntoilijoiden/urheilijoiden ravitsemuksen tukemisesta ja kehittämisestä ja harrastan myös jonkin verran ”proteiinikokkailua” (=pyrin lisäämään esim. leivonnaisten proteiinipitoisuutta terveellisten ainesosien avulla).

Paleokeittiö-blogiin tutustuin alkuvuodesta ja kiinnostuin monista resepteistä. Hauskojen sattumien kautta pääsin yllättäen tapaamaan itse Emäntää ja täytynee todeta, että suht samoilla aaltopituuksilla ollaan ravitsemusasioiden suhteen, vaikka ruokavaliopohjamme hieman eriävätkin =).

Sannin mausteinen parsakaali-jauhelihakeitto

2 annosta

 • 1 (n. 400-500g) parsakaali
 • 2-4 dl kuumaa vettä tai höyrytyslientä
 • 2 sipulia
 • 4-6 valkosipulinkynttä
 • 200g luomujauhelihaa (+ suolaa, mustapippuria)
 • luomuvoita tai kookosöljyä
 • 0,5-1 tl ruususuolaa
 • 1 tl juustokuminaa
 • 1 tl mustapippuria
 • (loraus kookosmaitoa pehmentämään)
 • pinnalle avokadoa
 1. Paloittele ja höyrytä parsakaali.
 2. Paista jauheliha ja toinen sipuleista hienonnettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
 3. Kuullota toinen sipuli ja valkosipulinkynnet pilkottuna kookosöljyssä. Soseuta parsakaali ja kuullotetut sipulit yhdessä haluamasi nestemäärän kanssa ja lisää mausteet. Kuumenna keitto, sekoita joukkoon jauheliha sekä kookosmaitoa halutessasi.
 4. Tarjoile paloitellun avokadon kera.

Nyt kaikki, emäntä mukaan lukien ;), keittelemään Sannin keittoa!

Sannille kiitos reseptistä! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.