Juomat, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Kun vihreästä tuli punainen

Ja pirtelöstä vanukas. Ja vanukkaasta mehua.

Viime aikojen viherpirtelöt ovat näyttäneet tältä.

Ja tältä.

Kunnes ne eilen, loppukesän vanukasvaiheen jälkeen siirtyivät kiposta takaisin pulloon. Vetreämpänä ja punaisempana kuin koskaan!

Näin vihreästä tuli punaista ja pirtelöstä mehua. Luulen että aika alkaa olla kypsä nyt (J. Vainio). Ottamaan jälleen yhden askeleen kohti ituhippeilyä ;). Fiksu olisi tehnyt asian toisin päin. Minä tein näin:

Makeat marja-/hedelmäpirtelöt –> makeutetut viherpirtelöt –> makeuttamattomat viherpirtelöt –> kaupan valmiit kasvismehut –> kylmät kasviskeitot –> marjavanukkaat –> tuorepuristetut kasvismehut

Tämä kaikki kahden vuoden aikajanalla. Joskin kehityksen nopeutuessa viime aikoina huikeasti; viisi viimeisintä vaihetta alta puolen vuoden. Jos joku olisi sanonut viisi vuotta sitten, että juon miltein päivittäin viherpirtelöä, olisin pitänyt häntä mielisairaana. Jos joku olisi sanonut puoli vuotta sitten, että mehustan itse kasviksista mehua (josta vieläpä pidän aivan suunnattomasti), olisin pitänyt häntä… noh, en enää ihan mielisairaana, mutta hulluna kuitenkin.

Näin se kehitys menee. Omalla painolla ja huomaamatta. Ensimmäiset viherpirtelöt väänsin tietoisesti ja pienellä pakolla. Sen jälkeen olen antanut virran viedä ja kehon kertoa. Tähän on tultu.

Viimeisessä kuvassa on kaivettu 20 vuotta vanha mehulinko kaapin periltä ja mehustettu takuuvarmaa lähiluomuruokaa tuoreena äipän kasvimaalta. Hiukan kaupan antimilla joutui höystämään, mutta pääraaka-aineet kävin poimimassa mullasta pari tuntia ennen h-hetkeä. Nyt puuttuu enää uusi mehustin. Vanha kyllä toimii, mutta muinaiset puhdistusoperaatiot tuottavat ääretöntä tuskaa.

Ja hei! Tämä tuorepuristettu kasvismehu on ihan oikeasti äärettömän hyvää! Tuli illalla vedettyä överit eikä nukkumisesta meinannut tulla koko yönä yhtään mitään.

Omenainen porkkana-punajuuri tuoremehu (2 x 250 ml)

  • ~5 oman maan porkkanaa (eri värisiä ;))
  • 1 oman maan isohko punajuuri
  • 1 oman avomaan kurkku
  • 2 pientä kaupan kotimaista omenaa
  • 1/2 ulkomainen sitruunaa
  • himalajan suola

Mehustimeen kaikki muut paitsi suola! Valmistus on helppoa, mutta jälkitoimet kiristivät hermoja. Tarvitsen helpomman vempeleen!

Tuorepuristetut mehut tulisi nauttia heti tuoreeltaan, sillä ne pilaantuvat herkästi. Voidaan nauttia vuorokauden sisään, jos mehu säilötään välittömästi tiiiviisti suljettuihin, puhtaisiin lasipulloihin ja jääkaappiin. Pullot kannattaa pistää piritäyteen, jotta niihin jää mahdollisimman vähän mehun pilaavaa happea. Käsittääkseni myös sitruuna auttaa säilymään paremmin. Voin olla väärässäkin.

Mehustin samalla myös toista sötkötystä, johon tuli em. lisäksi mm. tomaattia ja salaattia. Oli ihan hyvää, mutta kaivannee pientä tuotekehittelyä ;). Hennot vihreät eivät oikein tässä kivikautisessa lingossa toimi.


Oletko mehustanut itse kasvismehuja? Mikä on sun suosikkimehu? Ja antakaahan viisaammat vinkkejä ja suosituksia uuden mehustimen hankintaan! Kiitos =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.