Kana, Kastikkeet, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Pikaruokaa kookos-limekastikkeessa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen tämän nyt varmaankin jo viidessä viimeisessä postauksessa maininnut, mutta edelleen ei emäntää jaksa keittiössä hääräily kiinnostaa. Jotain pitää silti syödä. Jos muistaa. Viime viikkoina pikaruoka on ollut kova sana Paleokeittiössä. Niin eilenkin. Itsenäisyyspäivän pikaruokaa, johon nyt kuitenkin päätin juhlan kunniaksi väsätä vähän kastiketta ja kasvishöystöä.

Tilanne on varmasti tuttu monelle. Mutta oli tilanne mikä tahansa, niin aina voi tehdä parempia tai huonompia valintoja. Itse olen muutaman kerran hyödyntänyt marketin lämminruokatiskiä. Mukaan on tarttunut lindströmin pihviä ja naudan ulkofilettä. Haaleana. Kuivana. Ja tönkkösuolattuna. Seuraavana aamuna on parempi väistellä peiliä. Mutta näin se menee. Ei kaikkea voi saada. Jostain joutuu aina luopumaan ja mä olen luopunut maukkaasta ruoasta. Ruoka on vain bensaa suonissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän viikon olen elänyt savustetulla kalkkunan rintafileellä. Paljon proteiinia! Valitettavasti mukana myös muutamat E-aineet. Kaveriksi keitettyä munaa ja pari riisikakkua. Voilla. Eilen oli enemmän aikaa puuhastella, joten kyhäsin kalkkunan rinnalle lämmintä tomaatti-pinaattihöystöä ja eksoottista kookos-limekastiketta. Olen rakastunut tähän raikkaaseen kastikkeeseen! Ensi kertaa tein siitä oikean kastikkeen. Aiemmin samat ainekset olen tuupannut eksoottisen lohen kanssa uuniin. Mutta toimii aivan loistavasti näinkin. Jopa liian loistavasti; maistuu suoraan kattilasta suuhun lusikoiden. Ja mikä parasta! Täyspaleolla mennään! Ilman kermaa, voita ja vehnäjauhoja =)

EKSOOTTINEN KOOKOS-LIMEKASTIKE

  • puolikas sipuli
  • kookosöljyä
  • kookoskermaa (Kara)
  • limetin mehua
  • hunajaa
  • mausteeksi suolaa, kurkumaa, chilijauhetta

Kuullota sipulisilppu kookosöljyssä. Lisää kattilaan kookoskerma, limetin mehu, hunaja ja mausteet. Keittele hiljaisella tulella hetken aikaa kokoon. Melko helppoa! Aikaa koko annoksen kyhäämiseen meni alta puolisen tuntia. Tänään jämiä syödessä ei sitäkään. Kalkkuna kelpaa mulle kylmänä, mutta voihan sitä aikansa kuluksi lämmitelläkin. Jos aikaa on ja haluja riittää.

Ainesten määristä en osaa sanoa, kun fiilispohjalta ja maistellen tuli edettyä. Pariin annokseen tosta riitti… Olisikohan ollut 1-1,5 dl kookoskermaa ja melkein kokonaisen limetin mehut. Muut suutuntumalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.