Se tuttu ja turvallinen kanasalaatti! Sen puoleen on aina hyvä kääntyä, kun ei oikein tiedä, jotta mitä sitä suuhunsa tänään pistäisi. Eli sinänsä tässä ei ole tarjolla mitään uutta, eikä edes paleota. Koska aurajuusto. Mutta josko tämä postaus toisi edes jotain vaihtelua vanhaan samaan; tutun kanasalaatinkin voi nauttia monella eri tavalla. Ainakin kahdella ;)
Joko huomasit jutun jujun? Samat raaka-aineet, eri esillepanot. Kuppiruoat ovat maailmalla edelleen pop, ja tuntuu, että niihin voi kasata mitä vain. Muutamat smoothie bowlsit on nähty Paleokeittiössäkin, mutta jokunen viikko takaperin kasasin ensimmäisen salaattikupin ever. Ja heti perään sen tavanomaisen, sekaisen salaattilautasen.
Kumpi on sun suosikki, siisti salaattikuppi vai sekainen salaattilautanen?
Niin tylsä kuin tämä vastaus onkin, niin minä tykkään molemmista. Omalla tavallaan. Maku on sama, mutta näkö ja syötävyys eri. Salaattikuppi hivelee esteetikon silmää, mutta funktionalisuus mussa kallistuu sekaisen lautasen puoleen. Koska siitä on helpompi syödä. Kaikkea kerralla. Ei tarvitse kaivaa salaatinlehtiä kupin pohjalta ja metsästää kupista singonneita viinirypäleitä lattioilta.
SIISTI TAI SEKAINEN KANASALAATTI AURALLA
- kurkumalla, suolalla ja mustapippurirouheella maustettu, paistettu ja paloiteltu broilerin rintafilee
- jääsalaattia
- kurkkua
- keltaista paprikaa
- viinirypäleitä puolitettuna
- aurajuustoa murustettuna
- mausteeksi ruohosipulisilppua
- kastikkeeksi oliiviöljyä ja vaaleaa balsamiviinietikkaa
Salaatin kokoamisohjeita ei kai tarvitse sen enempää avata. Paistetaan, pestään, pilkotaan ja pistetään kuppiin tai levitetään lautaselle. Siinäpä ne, ohjeet lyhyesti ja ytimekkäästi.